سیری در آگورای باستان آتن و زیبایی های آن!

  سه شنبه، 26 اردیبهشت 1402   زمان مطالعه 5 دقیقه
سیری در آگورای باستان آتن و زیبایی های آن!
آگورای باستان، در قلب شهر مدرن آتن قرار دارد و قدم زدن در میان ویرانه‌های آن از جمله معبد هفائستوس، استوآی آتالوس و موزه‌ی آگورا، شما را در تاریخ به عقب و به دوران شکوهمندی یونان باستان برمی‌گرداند.

آگورای باستان آتن در بخش شمالی آکروپلیس واقع‌شده و به‌عنوان بخش تجاری و خرید شناخته‌ می‌شود. اکثر افرادی که به اینجا مراجعه‌ می‌کنند در جستجوی کالاهای مختلفی هستند. همچنین اینجا مکانی برای تجمع و گفتگو در خصوص مسائل سیاسی، تجاری، موضوعات‌ روز و حتی ماهیت جهان و خدایان است. به‌جرات می‌توان ادعا‌ کرد که این مکان مهد دموکراسی یونان در دوره باستان بوده‌ است. همچنین می‌توان در این مکان نظری به سرآغاز فرهنگی آتن انداخت. نگاهی اجمالی جایگاه مرتفع بازار باستانی در آکوریوس کلونز را روشن‌ می‌کند، معبد هفیاستوس 5 قرن پیش از میلاد مسیح ساخته‌ شده‌ است که در ظاهر مشابه ولی از بعد مساحت از پانتئون کوچک‌تر است. معبد دارای 34 ستون دوریک است که بعنوان پایه برای سقف عمل‌ می‌کند. این معبد به‌بهترین شکل در سطح کل یونان حفظ‌ شده و در قرن هفتم به کلیسا تبدیل‌ شده‌ است.

چرا باید از آگورای باستان آتن بازدید کنید؟

آگورا قلب آتن بود و بدون شک بهترین مکان حفظ شده از یونان باستان است که هنوز هم وجود دارد. این فضا مرکز زندگی یونانی بود، نه تنها به عنوان یک بازار، بلکه فضای مهمی بود که فعالیت‌های مذهبی، تجاری، حکومتی و… در آن انجام می‌شد و همچنین به عنوان جایگاه عدالت در خدمت بود.

در مسیرهای سایه‌دار آگورا چیزهای زیادی برای دیدن وجود دارد. یکی از چشمگیرترین ساختمان‌های آگورا باستان ، Stoa of Attalos است که مورد بازسازی قرار گرفت و اکنون موزه آگورا را در خود جای داده است.

یکی دیگر از مواردی که نمی‌توانید از دست بدهید معبد هفائستوس است. این معبد برای احترام به هفایستوس، حامی آثار فلزی، سفالگران و به طور کلی صنایع دستی ساخته شد. در طول قرن هفتم، این فضا به کلیسای سنت جورج تبدیل شد و بعداً در قرن نوزدهم، به عنوان محل دفن معترضان و کسانی که در طول جنگ استقلال یونان جان باختند، استفاده شد. در سال 1834، برای استقبال از اولین پادشاه دولت مدرن یونان، شاه اتو، مورد استفاده قرار گرفت. از آن زمان این ساختمان تا دهه 1930 به عنوان موزه شناخته می‌شد.

همانطور که در محوطه قدم می‌زنید، منظره‌ای عالی از آکروپولیس خواهید داشت که درست بالای سر شما قرار دارد. این مکان محلی است برای مشاهده اینکه چگونه یونانیان باستان این آگورا را خانه قدرت، ثروت و خود خدایان می‌دانستند.

آگورای باستان آتن

«آگورای باستان آتن» (Ancient Agora of Athens)، یکی از معروف‌ترین نمونه‌های میدان‌های قدیمی یونانی به شمار می‌رود که در شمال غربی آکروپولیس قرار گرفته و با تپه‌های اطرافش محاصره شده است. این میدان، زمانی مرکز شهر آتن، بازار و کانون فعالیت‌های تجاری، سیاسی، اجتماعی، مذهبی و فرهنگی محسوب می‌شد. این ناحیه تا اواخر دوره‌ی نوسنگی، منطقه‌ای مسکونی به حساب می‌آمد و یک قبرستان را هم دربرمی‌گرفت؛ تا اینکه در اوایل قرن 6 میلادی و در دوران «سولون» (Solon) به مکانی عمومی تبدیل شد. بهترین نوع سازماندهی آگورا به زمان «پسیستراتوس» (Peisistratos) برمی‌گردد که دستور داد خانه‌های شخصی را از این مکان به جای دیگری انتقال دهند و چاه‌ها را ببندند تا بتواند آن را به مرکز دولت آتن تبدیل کند.

حفاری این منطقه‌ی باستانی در سال 1859 میلادی شروع شد و هنگام احداث خط آهن شهر آتن در سال 1890 توانستند بقایای ساختمان‌های متعددی را کشف کنند. برای مثال باستان‌شناسان، نشانه‌هایی را از چندین معبد دیگر یافتند که به قرن 4 و 5 قبل از مسیح و به خدایانی همچون زئوس، آپولو و «هفائستوس» تعلق دارد. برای اینکه بتوانند با خیال راحت در 12 هکتار زمین این ناحیه به حفاری بپردازند، مجبور شدند حدود 400 بنای مدرن این ناحیه را خراب کنند که ساخت آن‌ها چندین سال طول کشیده بود؛ اما کشف گنجینه‌های پنهان آگورا برایشان بیشتر از این‌ها ارزش داشت.

آگورای باستان آتن

تنها ساختمانی که دوباره آن را بازسازی کردند، «استوآی آتالوس» (Stoa of Attalos) نام دارد که پیشگاه‌خانه‌ی مستطیل شکل و ستون‌داری بود که امروزه می‌توانید از موزه‌ی آگورا در آن دیدن کنید. استوآ آتالوس، از سنگ آهک و مرمر ساخته شده و «شاه آتالوس دوم» آن را به آتن هدیه کرده بود که از سال 159 تا 138 قبل از مسیح، بر شهر پرگامون حکومت می‌کرد. به همین دلیل برخلاف دیگر ساختمان‌های این ناحیه، در سال 1950 به بازسازی آن پرداختند و هزینه‌اش را خانواده‌ی آمریکایی «راکفلر» (Rockefeller family) تقبل کردند.

«معبد هفائستوس» (Temple of Hephaestus)، یکی دیگر از بناهای باشکوه در آگورا به حساب می‌آید که می‌توان گفت حتی از معبد پارتنون هم بهتر محافظت شده و تقریباً شکل و شمایل اصلی خود در دوران اوج آگورا را نگه داشته است. هفائستوس در اساطیر یونانی، به خدای آهنگری، صنعت‌گری و فلز شناخته می‌شود و معبد او در جایی قرار گرفته بود که در دوران اوجش، به مغازه‌های کوزه‌گری و فلزکاری بی‌شمار آگورا اشراف داشت. علاوه بر آن اگر سرتان را بالا بیاورید، می‌توانید به دورنمای آکروپولیس نیز دسترسی داشته باشید و اگر می‌خواهید از کل محیط آگورا در کمال آرامش و با خیال راحت بازدید کنید، بهتر است در فصل‌های غیر توریستی به آن سمت بروید. همچنین برای بازدید کلی از آگورا می‌توانید از راهنماها کمک بگیرید تا به ترتیب، شما را درمورد تغییرات کاربری و معماری آن در طول تاریخ مطلع کنند.

آگورای باستان آتن

شهر آتن، چندین بار در طول تاریخ مورد حمله‌ی رومی‌ها، ایرانی‌ها قرار گرفته و هر بار مردم آتن، آن را بازسازی کرده‌اند. طی یکی از این حمله‌ها، دیوار شهر تا حد زیادی نابود شده بود و یونانی‌ها که زمان کافی برای بازسازی آن به شکل اول را نداشتند، تصمیم گرفتند محوطه‌ی کوچک‌تری را نسبت به قبل دیوار بکشند که «کتابخانه‌ی هادریان» (Library of Hadrian) و استوآی آتالوس را دربرمی‌گرفت؛ اما آکروپولیس و آگرا بیرون از دیوار ماندند و همین موضوع باعث شد تا راحت‌تر در مقابل حملات آسیب ببینند. به کمک آگورا می‌توان به این نتیجه رسید که زندگی مردم یونان باستان، به نوبه‌ی خود و در دوران خودشان بسیار پیشرفته بوده که می‌توان از نشانه‌های سیستم آبیاری و زهکشی پیشرفته، کتابخانه، تئاتر، آسیاب آن‌ها به این موضوع پی برد. حتی نشانه‌هایی در این منطقه وجود دارد که می‌توان از چگونگی رأی دادن مردم و دادگاه به مسائل مختلف روز آگاه شد.

خلاصه

گورا باستان که به عنوان یکی از مهم‌ترین مکان‌های پایتخت یونان شناخته می‌شود، در گذشته مرکز آتن بود که در آن بسیاری از اجتماعات سیاسی و هیئت منصفه گرد هم می‌آمدند تا با هم ملاقات کنند، پیمان ببندند و نگرانی‌های خود را در مورد مسائل روز بیان کنند.این مکان به شما می‌گوید که سیستم دموکراتیک آتن باستان و نحوه پیدایش آن چگونه بوده است. شما می‌توانید در این آگورا شاهد معبد هفائستوس باشید، بقایای ویران شده Bouleuterion را ببینید و اطلاعات زیادی در مورد موزه آگورا به دست آورید.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
سلن اردم کیه؟ ما خودمون شهربانو منصوریان داریم؛ باور ندارید؟ تصاویر جدید ‌شیرزن قهرمان رو ببینید! +ویدئو (172 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز برق کار آبادانی، برای نجات مردم از گرما حماسه آفرید/ لقب فرشته زمینی برازنده شماست! (70 نظر) صحبت های خنده دار آقای قرائتی: دختره بهم میگه شما آخوندا به دو تا مو و فوکول ما گیر ندید منم بهش گفتم اگه منم عماممو دو سانت جلوتر بذارم توام به من گیر میدی +ویدئو😂👌 (39 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم+عکس/ همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم و یک وجب از خاک وطنم را با هیچ چیز عوض نمی کنم (36 نظر) عاشقانه های زیبا و دلنشین الهام چرخنده و همسر روحانی‌اش در شهر و حرم امام رضا(ع)/ ایشالا خوشبخت باشین+عکس (35 نظر) خلاقیت بی نظیر راننده شمالی برای همسر باردارش حماسه آفرید+فیلم/ هنر نزد ایرانیان است و بس... (34 نظر) خلاقیت خنده دار قصاب شیرازی برای کشاندن مشتری به مغازه حماسه آفرید!/ هنر نزد ایرانیان است و بس +عکس😆 (34 نظر) مادر شوهر جوان آیسان آقاخانی +عکس / رضا گلزار چه مامان مهربونی داره😍 (32 نظر) نگاهی به سبک چیدمان مدرن رستوران علی دایی در کامرانیه تهران / از صندلی های بنفش و گیاهان تا سقف شیشه ای و پرده های ساده +عکس (30 نظر) چیدمان دکور عزای قاجاری ستاره اسکندری برای پدرش در منزل شخصیشان+عکس/تزئینی زیبا با شمعدونی های شاه عباسی و رومیزی ترمه و قاب عکس (29 نظر) چهره غمزده و کمر خمیده آریا عظیمی نژاد، داور پرانرژی برنامه عصرجدید در مراسم تشییع مادرش/ روحش شاد و یادش گرامی+عکس (27 نظر) نگاهی به تاج‌ گل‌های اعیانی و گرانقیمت افتتاحیه رستوران محمدرضا گلزار در تهران؛ تبریک و شادباش دوستان و هنرمندان به سوپراستار سینما و برادرش+عکس (27 نظر) نگاهی به میز ناهار رنگارنگ و نان محلی دستپخت صبا راد برای همسر و مادرشوهرش/ شیک و باکلاس+عکس (25 نظر) خلاقیت خنده دار یک مادر ایرانی برای تزئین موز مهمانی حماسه آفرید/ مامان نگو هنرمند بگو+عکس (23 نظر) روزی که آیت الله خامنه ای پای حرف های شهربانو منصوریان نشست +عکس/ خواهران منصوریان مهمان ویژه بیت رهبری (23 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
بریدن سر زن تهرانی با داس توسط شوهرش / اظهارات عجیب قاتل پس از اعتراف به جنایت
بازگشت قاتل آی‌نور به محل جنایت
فال روزانه امروز سه شنبه 30 مرداد ماه 1403
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 30 مرداد ماه 1403
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 30 مرداد 1403
فال ابجد روزانه سه‌شنبه 30 مرداد 1403
فال حافظ با تفسیر سه شنبه 30 مرداد 1403 + فیلم
فوت و فن خانه‌داری؛ 6 روش کاربردی برای رسوب گیری سر دوش حمام
روستای تاریخی حیرت انگیز در کردستان؛ خانه های سنگی و پلکانی زیبا به سبک ماسوله و جنگلی با درختان گلابی وحشی
وقتی رهبر معظم انقلاب پول میوه و آجیلی که در هواپیمای مخصوص مسئولان به ایشان داده بودند را پرداخت کردند
زنوزی: یک تنه حریف همه شما هستم نیازی به دخالت پزشکیان نیست!
فوت و فن خانه‌داری؛ 8 ترفند خانگی از بین بردن زردی لیوان و استکان و برق انداختن آن‌ها
عضو پیشین شورای اطلاعات ملی آمریکا: پاسخ ایران به ترور اسماعیل هنیه با هدف قرار دادن مقامات اسرائیلی
آموختن موسیقی، راه حلی برای درمان اختلال یادگیری کودکان
ناهید کیانی احساس قلبی اش درباره کیمیا علیزاده را فاش کرد
منتخب روز   
نگاهی به چیدمان ساده اتاق کار شخصی هاشمی رفسنجانی +فیلم/ از نقشه ایران با نمایی از خلیج فارس تا تخت خواب و کامپیوتر شخصی خاطره خنده دار مهران مدیری : میگه رفتم کلاس زبان استاد گفت هِلو منم گفتم سلام علیکم گفت زهرمارو سلام حق نداری یه کلمه فارسی حرف بزنی+ویدئو افتادن عینک از دست سیدعباس عراقچی در مجلس همانا و شکار این لحظه توسط عکاس دوربین به دست همانا+عکس شعر خوانی شاعر یزدی در محضر آیت الله خامنه ای و خنده های از ته دل رهبر انقلاب / شاعر : همه را شکل یار می بینم ، پیرزن را نگار می بینم همسر شهید مجبور به فروش روکش دندان شد+ عکس در 27 مرداد سالروز تولد آیت الله آل هاشم؛ یادی کنیم از بوسه پدر امام جمعه شهید بر مزار پسرش+ عکس/ روحش شاد و یادش تا ابد گرامی خاطره خنده دار شهاب حسینی : میگه وقتی رِنوی طوسی اردکان 11 رو کنار ماشین لاکچری رضا گلزار پارک کردم برای خودش کُمدی کلاسیکی بود +ویدئو تئاتر دیدن آقای روحانی با تی شرت آبی و بدون عبا و عمامه به همراه دختر و نوه‌اش+عکس واکنش معنادار و عجیب پسر مسعود پزشکیان به استعفای ظریف + عکس یکی از غمگین ترین سکانس های شهرزاد/ مرگ جمشید خان پلاکاردی از محمدرضا شاه در دستان مردم به شکل دراکولا با شاخ های شیطانی+عکس/ نوشتن لقب هایی در شان چهره منفور پهلوی نگاهی به قاب دو نفره چهره‌های سیاسی با مادرشان؛ از حسن روحانی و خاتمی تا هاشمی رفسنجانی و جهانگیری+عکس/ جای خالی تصویر رئیس جمهور شهید با مادرشان با این قاب پر شد!