شاید کفش هیچ مشکلی از نظر عملکرد نداشته باشد، و تنها به دلیل ظاهر کثیف، کهنه به نظر برسد. برای نو کردن کفش کافی است کتونی را تمیز و شستشو دهید. اغلب استفاده از ماشین لباسشویی بهترین راه ممکن است، ولی اگر می خواهید کوچک ترین بخش کفش را نیز کاملاً تمیز کنید، می توانید به صورت دستی اقدام به شستشو کنید. برای این منظور، نیاز به یک مسواک قدیمی، پارچه تمیز، صابون، سرکه سفید و فرچه دارید. نخست کفی و بندها را از کتانی جدا کنید، سپس برای جدا کردن گل ولای خشک شده از کف کفش از فرچه استفاده کنید. با استفاده از پارچه مرطوب سطح رویی کفش را از گردوغبار پا کنید. برای تمیز کردن لبه های زیره کفش از مسواک، صابون یا سرکه سفید استفاده کنید. در پایان کفی و بندها را جدا با آب و صابون شستشو دهید.
چگونه کفش های کتانی و ورزشی را نو کنیم؟
کفش های کتانی و ورزشی به علت استفاده زیاد، بیشتر در معرض کثیفی و کهنگی قرار می گیرند. در دوخت کفش های کتانی و ورزشی معمولاً از دو نوع جنس استفاده می کنند: پلاستیک که زیره کفش را از آن می سازند و پارچه که روی کفش را با آن می سازند. برای تمیز و نو کردن سطح کفش می توانید به روش فوق عمل کنید. حال برای اینکه بدانید چگونه کفش های کتانی را نو کنیم می توانید به دستورات زیر عمل کنید:
- یک پاک کن تمیز تهیه نمایید.
- با استفاده از آن قسمت های کثیف زیره کفش را پاک نمایید.
- راه دیگری که کلیه لکه ها و کثیفی های کفش های کتانی شما را از بین خواهد برد و از این طریق ظاهری نو و زیبا را به کفش شما هدیه خواهد کرد، استفاده از لاک پاک کن است.
- لاک پاک کن را به لبه کثیف کفش کتانی خود بمالید و از این طریق لکه های این قسمت را از کفشتان پاک کنید.
چگونه کفش های چرمی را نو کنیم؟
نگهداری از کفش های چرمی به علت هزینه زیادی که برای خرید آن ها صرف کرده اید، از اهمیت به سزایی برخوردار است. کفش های چرمی پس از مدتی استفاده آسیب می بینند و کهنه می شوند. از طرفی خیس شدن کفش های چرمی به شدت ظاهر آن ها را دچار آسیب و فرسودگی می نماید. برای این که بدانید چگونه کفش های چرمی خود را مثل روز اول نو کنیم می توانید از روش زیر کمک بگیرید:
- یک دستمال تمیز تهیه نمایید.
- مقداری سرکه را با آب مخلوط کنید.
- توجه کنید میزان سرکه استفاده شده باید با میزان آب برابر باشد. به طور مثال برای تمیز کردن کفش چرم خود باید یک پیمانه سرکه را با یک پیمانه آب مخلوط کنید.
- سپس دستمال تمیزی را که تهیه کرده اید، با مخلوط آب و سرکه مرطوب کنید و روی کفش خود بکشید.
- این کار همه لکه های روی کفش همچون سفیدک های نمکی را از بین می برد.
- البته می توانید به جای دستمال محلول را روی کفش اسپری نمایید، سپس برس مخصوص کفش را روی سطح آن بکشید.
- این کار را باید تا جایی ادامه دهید که لکه ها به طور کامل از بین برود.
- بعد از اتمام مراحل فوق بگذارید کفش به طور کامل خشک شود.
برق انداختن کفش چرمی
از طرفی برای این که بتوانید کفش های چرمی خود را برق بیندازید و از این طریق آن ها را نو کنید، می توانید از پوست موز استفاده نمایید.
- پوست موز را روی کفش بکشید و تکه های باقیمانده آن را با استفاده از یک دستمال کاغذی تمیز از روی کفش بردارید.
- با استفاده از مقداری پنبه روغن طبیعی را روی کفش چرم خود بکشید و از این طریق آن را براق کنید.
چنانچه روی کفش چرم شما خراشی ایجاد شده است می توانید با استفاده از مقداری وازلین نیز این مشکل را حل کنید.
- با استفاده از یک دستمال تمیز و خشک مقداری وازلین را روی خراش بکشید.
- با این کار خراش ایجاده شده به سرعت از بین خواهد رفت.
توجه داشته باشید زمانی که جنس کفش شما چرم میش است، در سطح داخلی آن آستری وجود دارد که بیشتر در معرض کثیفی قرار می گیرد. یادتان باشد هرگز تمیز کردن آن را فراموش نکنید. این کار برای جلوگیری از ایجاد قارچ و بوی بد لازم و ضروری است. با استفاده از یک دستمال تمیز و مرطوب و مقداری مایع ضدعفونی کننده این قسمت را تمیز نمایید و بگذارید به طور کامل خشک شود.
کفش آسیب دیده
مشکلات متعددی ممکن است برای کفش شما به وجود بیاید؛ شل شدن کف یا پاشنه، سوراخ شدن، پارگی و ساییدگی از جمله این موارد هستند. در ادامه به بررسی این مشکلات و شیوه تعمیر آن ها می پردازیم. در این مطلب به شیوه گام به گام تعمیر کفش را آموزش می دهیم تا اگر شما هیچ تخصصی در این زمینه ندارید بتوانید با رو های ساده و وسایل قابل دسترس کفش آسیب دیده خود را تعمیر کنیدتعمیر کفش و کفی آن راه ساده ای دارد، در عین حال که به نظر می رسد این کار را نمی توان در خانه انجام داد ولی با این روش به راحتی کفی کفش شل شده را تعمیر کنید.پس از اینکه بندهای کفش خود را درآوردید، با استفاده از یک دستمال مرطوب تمام سطح و زیر کفش را تمیز کنید. کفش طوری تمیز شود که هیچ خاک یا گِلی به آن نچسبیده باشد. بعد از تمیز کردن، بگذارید کفش شما خشک شود.فاصله بین کفی و بدنه کفش را با کمک چسب مخصوص کفش، چسب بزنید. ضخامت چسبی که روی کفی کفش می زنید باید حدود ۱ سانتیمتر باشد. این چسب ها را می توانید از فروشگاه های کفش و کفاشی ها خریداری کنید. دستورالعملی که روی چسب نوشته شده را با دقت بخوانید تا موارد استفاده از این چسب را بدانید برای اینکه کفی کفش سر جای خود قرار بگیرد و از بدنه جدا نباشد، پس از چسب زدن، با استفاده از چکش مخصوص کفاشی، به زیر کفش ضربه بزنید. این کار باعث می شود که کفی مانند روز اول سفت و محکم به بدنه کفش چسبیده شود. با چکش کفی را محکم تر کنید. با استفاده از یک گیره نگه دارنده، مانند تصویر زیر، کفی کفش را به بدنه متصل نگه دارید. چسب کفش به یک روز زمان نیاز دارد تا به صورت کامل خشک شود. بعد از یک روز، کفش شما مانند روز اول سالم است.