به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، ماه هفتم بارداری مقارن با شروع سه ماهه سوم بارداری می باشد.در این ماه از بارداری، مادر به جای این که زیاد غذا بخورد باید به طور متعادل از مواد غذایی موردنیاز در رژیم غذایی خود استفاده نماید تا رشد جنین او به خوبی انجام گیرد.
در طی ماه هفتم بارداری، تمرکز اصلی باید بر سلامت جنین باشد. به همین منظور توصیه می شود که در این ماه برای تأمین نیاز های جنین و مادر، میزان ۴۵۰ کیلوکالری انرژی بیشتری توسط مادر باردار از راه رژیم غذایی دریافت شود تا سلامتی جنین به خوبی تأمین گردد.
به علاوه این که توجه به دریافت برخی مواد غذایی در این ماه از اهمیت بالاتری برخوردار می باشد. توصیه متخصصان تغذیه، مصرف حداقل ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در روز از ماه هفتم بارداری به بعد می باشد.
محصولات لبنی مانند شیر، ماست و مواد غذایی مانند بلغور جوی دوسر و ماهی سالمون از منابع غذایی غنی کلسیم می باشند.
مواد مغذی مورد نیاز در سه ماهه سوم بارداری
در سه ماهه سوم بارداری یعنی از هفته 28 بارداری، بدن شما بیشتر به ویتامین C، فیبر، ویتامین K و تیامین (ویتامین B1) نیاز دارد. تغذیه سالم و متنوع در طول سه ماهه سوم بارداری باید این مواد مغذی را به اندازه کافی به بدن برساند. فراموش نکنید که در این مرحله 200 کالری بیشتر نیاز دارد.
در ادامه، مواد غذایی را که می توانند این ویتامین ها را در بدن شما تامین کنند معرفی خواهیم کرد.
انواع میوه ها
میوه های تازه سرشار از ویتامین C و فیبر هستند. در رژیم غذایی سه ماهه سوم بارداری خود کیوی، توت فرنگی، طالبی، پرتقال و لیمو را قرار دهید. اگر شاغل هستید، حتماً میوه به محل کار خود ببرید تا در طول روز حتماً ویتامین مورد نیاز بدنتان تامین شود.
ویتامین C کمک می کند تا آهن موجود در مواد غذایی کاملاً جذب بدن شود. این ویتامین همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. ویتامین ث به رشد جنین و عملکرد صحیح اندام های او کمک می کند.
گوشت گاو پخته شده و سالاد
گوشت گاو را حتماً در رژیم غذایی خود قرار دهید تا تیامین (ویتامین B1) بدن تامین شود. همچمنین می توانید در کنار آن سالاد کاهو همراه با گوجه، تربچه و ذرت هم میل کنید که سرشار از انواع ویتامین ها هستند. ویتامین تیامین این امکان را فراهم می کند که انرژی مواد غذایی که مصرف می کنید، در بدن آزاد شود.
خوراک لوبیا
خوراک لوبیا سرشار از تیامین (ویتامین ب1)، آهن و فیبر است. می توانید در این خوراک از لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سفید یا لوبیا چشم بلبلی استفاده کنید. گوجه تازه و کمی فلفل ویتامین ث موجود در این خوراک را افزایش می دهد. بهتر است که خوراک لوبیا خانگی باشد و از خوراک های آماده استفاده نکنید زیرا مواد غذایی آماده نمک زیادی دارند.
مایعات
یبوست یکی از مشکلات شایع در این مرحله از بارداری است. به همین دلیل باید در سه ماهه سوم بارداری آب، نوشیدنی های بدون کافئین، آب میوه و غذاهای آبکی مانند سوپ و لوبیا میل کنید تا مشکل یبوست رفع شود. غذاهای حاوی فیبر هم مهم ترین بخش تغذیه برای جلوگیری از یبوست است. فعالیت بدنی سبک مانند پیاده روی و شنا هم می تواند در رفع این مشکل تاثیر بسزایی داشته باشد.
عدس
می توانید از عدس در غذاهای مانند سوپ و سالاد استفاده کنید تا ویتامین تیامین و فیبر مورد نیاز بدن تامین شود. خوراک عدسی یکی از بهترین غذاهای این دوران است. این خوراک را نیز حتماً خودتان در منزل بپزید زیرا عدسی های آماده نمک زیادی دارند که برای بدن در دوران بارداری مضر است.
خشکبار و مغزیات
خشکبار و مغزیات سرشار از ویتامینE و امگا-3 هستند. اگر مغزیات را به تنهایی دوست ندارید، نان هایی وجود دارد که روی آن ها مغزیات مختلف از جمله تخمه وجود دارد و می توانید آن ها را میل کنید. قرار دادن گردو، پسته و فندق در رژیم غذایی سه ماهه سوم بارداری ضروری است. اگر از نان های حاوی مغزیات برای صبحانه استفاده می کنید، مراقب باشید که بدون شکر باشد.
کلسیم، پروتئین، اسید چرب امگا-3 و آهن
همان طور که گفتیم در سه ماهه سوم بارداری نیازهای کودک بسیار اهمیت می یابد. کلسیم برای شکل گیری و محکم شدن استخوان ها، انواع پروتئین برای باقت های عضلانی و اسید چرب امگا 3 برای شکل گیری صحیح مغز او ضروری است.
برای رفع نیاز بدن مادر به کلسیم باید در روز 3 نوع لبنیات مصرف شود. شیر، پنیر و ماست مهم ترین منابع کلسیم هستند.
پروتئین نیز باید به مقدار کافی به بدن برسد. در طول این مدت 100 تا 150 گرم گوشت گاو یا گوشت ماهی مصرف کنید. همچنین می توانید همراه با لبنیات و برای صبحانه 2 عدد تخم مرغ میل کنید.
مغزیات و گوشت قرمز سرشار از آهن هستند. مصرف این دو مادّه غذایی در سه ماهه آخر بارداری به شدت توصیه می شود.
مشکلات رایج در سه ماهه سوم بارداری
در سه ماهه سوم بارداری ممکن است نسبت به سه ماهه قبلی 5 کیلوگرم اضافه وزن پیدا کنید و کل افزایش وزنتان در دوران بارداری به 12 کیلوگرم برسد.
سوزش معده و یبوست از مشکلات رایج در این مرحله از بارداری است که به کمک مواد غذایی حاوی فیبر می توانید این مشکل را رفع کنید.
همچنین در بعضی از بانوان مشاهده می شودکه در سه ماهه سوم موهایشان ضعیف و شکننده می شود. مصرفی آنتی اکسیدان ها به رفع این مشکل کمک می کند.