برند هیوندا یکی از موفق ترین شرکت های اتومبیل سازی در جهان است که البته شاید قدمت آن به اندازه برندهایی همچون مرسدس بنز یا ب ام و باشد، اما این امر به هیچ عنوان از محبوبیت روز افزون محصولات آن کم نمی کند. هیوندای کره ای با تنوع محصولاتش این روزها در ایران نیز یکی از پرطرفدارترین برندها محسوب می شود که در ادامه به بررسی تاریخچه هیوندای از ابتدا تاکنون پرداخته می شود. کمپانی هیوندای موتور که با نام هیوندای موتورز نیز شناخته می شود، در سال 1967 و در کره جنوبی متولد شد و مرکز آن در شهر سئول واقع شده است. از آنجایی که می توان گفت کمپانی های کیا موتورز (Kia Motors) و جنسیس موتور (Genesis Motor) این شرکت را تشکیل می دهند، یکی از بزرگ ترین کمپانی های کره ای محسوب می شود.
تاریخچه برند هیوندای
اگر علاقه مند به داشتن اطلاعات در مورد این برند هستید پیشنهاد ما این است که تاریخچه ی این کمپانی را تا انتها بخوانید زیرا در بسیاری از موارد از تاریخچه ی برند های بزرگ می توان برای رسیدن به موفقیت کمک گرفت. شخصی به نام چونگ یو- یانگ، در سال 1947، کمپانی مهندسی و ساخت و ساز این برند را پایه ریزی کرد. تقریبا 20 سال بعد، شرکت هیوندا موتور متولد شد. سال 1975 بود که محصولات این برند کره ای، به بازارهای کشورهایی مانند اکوادور و سپس در سال 1982 به بازار بریتانیا راه یافتند. در اولین سال حضور در بازار بریتانیا، این کمپانی توانست دو هزار و نهصد و نود و سه دستگاه ماشین هیوندای به فروش برساند. این آمار برای برندی خارجی، آن هم در بریتانیا که مهد تولید خودروهای لوکس است، فوق العاده بود.
این کمپانی مدل پونی را بعد از گذشت دو سال به کانادا فرستاد، اما نتوانست به بازار آمریکا نفوذ کند، زیرا محصولش با استاندارد های آلایندگی این کشور مطابقت نداشت. چیزی نگذشت که پونی به پرفروش ترین محصول کانادا تبدیل شد و تا سال 1985، یک میلیون دستگاه ماشین هیوندای تولید شد. بنابراین می توان گفت که این کارخانه، شروع بسیار خوبی داشت و توانست در مدت زمان کمی به بخش مهمی از صنعت خودروسازی تبدیل شود.
در نهایت این برند توانست وارد بازار آمریکا شود. اما چگونه؟ همان طور که پیش تر اشاره کردیم، پونی به دلیل مغایرت با استاندارد های آلایندگی آمریکا، جایی در این کشور نداشت. بنابراین برند محبوب کره ای برای جهانی تر شدن، نیاز به طراحی و ساخت مدلی جدید داشت تا حتی بازار خودرویی آمریکا را نیز تسخیر کند. بنابراین سال 1986، مدل اکسل (Excel) به بازار ایالات متحده وارد شد. مجله Fortune، مدل اکسل را در جایگاه دهم لیست بهترین های خود قرار داد، چرا که هم با کیفیت بود، هم مقرون به صرفه!
و دیگر حالا نوبت ایجاد تغییرات بنیادی و مهم رسیده بود که این برند توانست خود را به عنوان یک برند جهانی و درجه یک در دنیا جا بیاندازد. چونگ یو- یانگ رهبری و ریاست میراث خود را به پسرش، چونگ مانگ کو سپرد. کمپانی مادر، یعنی Hyundai Motor Group، تمام زمان و سرمایه خود را صرف افزایش کیفیت، طراحی، تولید و تحقیق در زمینه محصولات خود کرد. ثمره تمام این تلاش ها، تبدیل شدن به اسپانسر جام جهانی فیفا در سال 2002 و قرار گرفتن این کمپانی در بین 100 برند ارزشمند جهانی در سال 2004 بود.
لیست خودروهای هیوندا
قبل از اینکه د مورد خودرو های محبوب و مشهور هیوندا صحبت کنیم بهتر است از گذشته ی این برند و در حقیقت اولین خودروی برند هیوندای مطالبی را با شما به اشتراک بگذاریم زیرا هر برندی با اولین محصولش معمولا دیده می شود و می خواهیم بدانیم اولین خودروی این برند چه بود؟
این برند از همان ابتدا بلند پرواز بود و فقط یک سال از راه اندازی این شرکت و این برند گذشته بود که مدلی به نام کورتینا با کمک شرکت دیگری به نام فورد موتور به بازار عرضه گردید. اما این برای این شرکت کافی نبود. وقتی که این کمپانی تصمیم گرفت اولین اتومبیل متعلق به خودش را بسازد، از طراحان و مهندس های خبره ای کمک گرفت. این افراد شامل ادوارد چپمن، پیتر اسلاتر، کنت بارنت و… می شدند. حاصل کار این مهندسین و طراحان، مدل پونی بود که پیش تر درباره موفقیت آن در بازار جهانی، البته به جز آمریکا، صحبت شد. بنابراین پونی، اولین ماشین کره جنوبی بود که توسط جرجیو جیوگیارو طراحی و تکنولوژی پیشرانه اش توسط Mitsubishi Motors ژاپن تهیه شد. نسل اول پونی، حدود 6 هزار دلار قیمت داشت.
خودروهای هیبرید و الکتریکی برند هیوندای
این کمپانی پس از تولید اولین خودرو خود، خودرو های تمام الکتریک یا همان خودرو های پاک را ساخت. این محصول نسخه ای از سوناتا و یک سدان بود. بعدها خودروهای الکتریکی دیگر با استفاده از پلتفرم مدل های اکسل، کیا اسپرتج، گریس و… نیز تولید شدند. بنابراین قدمت خودروهای الکتریکی در این برند، به سال ها پیش برمی گردد، در صورتی که بسیاری از برندهای دیگر تا چند سال پیش که مشکل آلاینده ها و آسیب به محیط زیست هنوز به این شدت جدی به نظر نمی رسید، به فکر ساخت محصولاتی با سوخت پاک نبودند.
برترین خودروهای هیوندا
تا بوده همین بوده که برندی اگر تنوع محصولاتش بالا باشد می تواند مخاطبان بیشتری را به سمت خود جلب کند، به علاوه ایجاد یک نسبت جذاب میان برچسب قیمت، کیفیت و امکانات همواره یکی از راهبرد های مد نظر هیوندای در بازار جهانی خودرو بوده و با توجه به همین رویکرد است که عملکرد موفق خود در بازار مذکور تداوم داده است. انتخاب برترین ها در این برند کار دشواری است اما برای امروز یک لیست 8 تایی از بهترین های هیوندای در سال 2019 براساس نظرسنجی های چند نشریه معتبر خودرویی آماده کرده ایم.
هیوندای اکسنت
بر اساس نظرسنجی صورت گرفته از رانندگان این خودرو، عالب رانندگان بر کیفیت سواری نرم و انعطاف پذیر و حضور امکانات مدرن در نمایشگر لمسی 5 اینچی در مدل پایه و 7 اینچی در حالت آپشن ابراز رضایت داشته اند. پس با این اوصاف می توان گفت که پرداخت پانزده هزار دلار برای یک سدان کوچک با موتور 1.6 لیتری 130 اسب بخاری به علاوه ظاهر مناسب و امکاناتی مانند پشتیبانی از اپل کارپلی و اندروید اوتو کاملا منصفانه به نظر می رسد. از نقاط منفی این خودرو باید به صدای زیاد موتور داخل اتاق، عملکرد کند جعبه دنده اتوماتیک، استفاده از پلاستیک سخت در تولید جزئیات کابین و فضای محدود برای سرنشین ردیف عقب اشاره کرد.
هیوندای آیونیک
این خودرو با توجه به قیمت 25 دلاری ای که دارد طبیعیست که بهترین سدان جمع و جور بازار جهانی خودرو نباشد اما با توجه به ویژگی های خاص خود می تواند یکی از برترین های هیوندای باشد. این محصول با 3 انتخاب در بخش پیشرانه ارائه می شود: هیبریدی، پلاگین هیبرید و تمام الکتریکی. طراحی ظاهری محصول نیز به ویژه حالت فست بک آن طرفداران خاص خود را دارد. استفاده از پلاستیک سخت و ترکیب رنگ نامناسب از جمله ایرادهای داخل کابین این خودرو است. ریف دوم صندلی ها برای پای سرنشین فضای خوبی را ارائه می دهد. به هرترتیب با پرداخت 22 هزار دلار می توان یک خودروی آینده نگر را در مالکیت خود داشت.
هیوندای النترا
این خودرو در حال حاضر در ایران به دلیل تحریم های زیادی که داریم قیمت بالایی دارد و به علاوه با این قیمت بالا توانایی رقابت با برترین های کلاس خود یعنی مزدا3 و کیا فورته را ندارد اما یک حریف دست و پا بسته هم محسوب نمی شود. بروزرسانی هایی که در آخرین مدل النترا رونمایی شده بر جذابیت های این محصول افزوده است. در بخش پیشرانه هم انتخاب های متنوعی را مقابل مشتری قرار می دهد اما در قدرت مقابل محصولاتی مانند ولوستر و مزدا3 کم می آورد و از منظر میزان مصرف سوخت نیز فورته و هوندا سیویک عملکرد بهتری دارند. یکی از نقاط ضعف النترا در طراحی فضای کابین به استفاده از پلاستیک سخت برای بخش های مختلف آن مربوط می شود.
هیوندای توسان
این خودرو مخاطبان زیادی داد و دلیل آن هم می توان گفت ظاهر این اتومبیل است. یک شاسی بلند کاربردی برای مشتریانی که علاقه مند به این کلاس با حداقل هزینه هستند. این محصول را می توان نزدیک به خودروهایی مانند سوبارو فورستر، تویوتا راو4، کیا اسپرتیج، مزدا سی اکس-5 و هوندا سی آر-وی در نظر داشت. این خودرو در شهر برای هر 100 کیلومتر 10.2 لیتر و در بزرگراه 7.8 لیتر سوخت مصرف می کند. این آمار در مقایسه با تویوتا راو4 هیبریدی یا سی آر- وی بالاتر است در حالیکه خودروهای نامبرده پیشرانه قدرتمندتری در مقایسه با توسان دارند. اما توسان برای بخش خاصی از بازار یک انتخاب مناسب با طراحی قابل قبول ارائه می دهد و این امتیازی است که نمی توان آنرا فراموش کرد.
هیوندای سوناتا
از بین خودرو هایی که تا به الان گفته شد این خودرو کلاس کاری بسیار بالایی دارد و همانند دیگر خودرو مخاطبان این اتومبیل افراد خاص پسند هستند. در حقیقت کلاس سدان های سایز متوسط قطعا تویوتا کمری و هیوندا مورد در صدر لیست قرار خواهند گرفت اما سوناتا فاصله زیادی با آنها ندارد و با اقتدار رتبه سوم را به خود اختصاص خواهود داد و البته اگر برچسب قیمت را هم لحاظ کنیم آنوقت صدر جدول به سوناتا اختصاص خواهد یافت. البته مزدا6 و کیا اپتیمت هم رقبای سرسختی هستند. هیوندای در ارائه نسخه هیبرید سوناتا عمکلرد بسیار موفقی داشته و یک محصول 25 هزار دلاری را با عملکرد فوق العاده موتور ارائه می دهد. فضای داخل کابین این محصول هم نمره بالایی را به خود اختصاص می دهد و یکی از بهترین های کلاس خود است. استفاده از مواد باکیفیت و دقت در جزئیات منظره فوق العاده ای را پیش روی مخاطب قرار می دهد. این خودرو در زمینه ایمنی نیز با نمرات بسیار بالایی که در اختیار دارد یک محصول قابل اعتماد خواهد بود.
هیوندای سانتافه
بسیاری از افراد از خودروهای شاسی بلند خوششان نمی آید و علاقه به دنبال کردن مدل های به روز آن ندارد، برای این دست از افراد قطعا یک انتخاب برتر البته بعد از گزینه هایی مانند هوندا پاسپورت، مزدا سی اکس-9، تویوتا هایلندر هیبرید و کیا تلوراید خواهد بود. سانتافه در مدل سال زیباتر از قبل شده و قیمتی قابل توجه را نیز همراه خود دارد. امکانات ایمنی کامل، سیستم سرگرمی با کاربری آسان و فضای کابین بزرگ و جادار ویژگی های شاخص این خودرو هستند.
هیوندای کونا
دسته ی دیگری از افراد همیشه پیرو جمع و جور بودن اجسام اند و دلیل خاصی هم ندارد می توان گفت به طور ذاتی این گرایش در آن ها نهادینه شده است. برای آنهایی که طرفدار کراس اوورهای جمع و جور با ظاهر آینده نگر هستند این محصول گزینه مناسبی به نظر می رسد. این خودرو مدل های متنوعی دارد از جمله کونا الکتریک با برد حرکتی 415 کیلومتر که بسیار قابل توجه است. این محصول در حالت استاندارد به شکل محور جلو ارائه می شود اما گزینه تمام چرخ محرک نیز برای آن قابل سفارش است. کونا لیست بلندی از امکانات استاندارد در بخش کابین و قابلیت های هوشمند همراه خود دارد.
هیوندای ولوستر
جوانان معمولا به دنبال خودرو های اسپورت هستند و شاید حتی اگر گران قیمت ترین خودروی سنتی راهم به آن ها پیشنهاد دهید باز هم امنتخابشان ماشین های اسپورت باشد برای این دست از افراد این خودرو بسیار مناسب است. در مدل 2019 و پوست اندازی جدیدش، این خودرو بیشتر از قبل بویژه برای نسل جوان جذاب به نظر می رسد. هر چند در این کلاس هم رقبای قدرتمندی مانند گلف جی تی آی حضور دارند اما این محصول واقعا قیمت جذابی دارد که کار رقبا را دشوار می کند. ولوستر N که تریم اسپرت این خودرو محسوب می شود 275 اسب بخار خروجی دارد و این آماری است که از یک تپنده توربوشارژ 2 لیتری 4 سیلندر بدست آمده است. ولوستر با طراحی زیبایی که دارد یک دلبر آهنی تمام عیار است.
لوگو برند هیوندا
نماد و لوگوی هر برند یکی از اصلی ترین مشخصه های آن محصول است که موجب می شود برای همیشه در دهن افراد به یادگار بماند از همین رو اصلا نباید دست کم گرفته شود. هیوندای که این روزها خودروهای متنوعی از آن را در داخل کشور مشاهده می کنیم، در نگاه اول نشان حرف بزرگ H در انگلیسی بوده که همان اولین حرف شرکت Hyundai است. حقیقت امر این است که حلقه بیضی که در وسط آن یک حرف H لاتین قرار گرفته است، چیزی بیشتر از یک حرف بوده و معنای دیگر هم برای آن تصور می شود. با دقت و کمی خلاقیت می توان متوجه شد که علاوه بر حرف H که حرف اول این کمپانی مشهور است، ۲ انسان را مشاهده می کنید که با یکدیگر دست می دهند و این دو نفر کسانی نیستند جز مشتری و کمپانی هیوندا که از آغاز تحویل خودرو تا سالیان دور در خدمت مشتری بوده که دایره آن از سلطه خدمت رسانی این کمپانی به تمامی دنیا حکایت دارد.