پنتری یا انبار خوراکی ها چیست
پنتری در واقع از کلمه فرانسوی pan به معنی نان گرفته شده است و کلمه pantry رو به وجود آورده است. اینطور گفته شده که در گذشته فضایی سرد و تاریک برای نگهداری مواد غذایی استفاده میده که فاسد شدنی نبودند مثل نان و کیک ، اما این روزها کم کم مفهومش تغییر کرده و یه فضای جذاب و مدرن در آشپزخانه و یا حتی اتاقی در کنار آشپزخانه. در بخش زیر سابقه و قدمت این اتاق ها را بررسی میکنیم.
سابقه و قدمت پنتری روم ها:
یه موضوعی که برای همه ما واضح و روشن است دغدغه نگهداری مواد غذایی و نوشیدنی هاست که چه در گذشته و یا حال دامن گیر همه ما است به همین دلیل معماران و طراحان خوش ذوق دست به طراحی یه فضای خاص برای این نیاز ایجاد کرده اند برای مثال گذشته را تصور کنید که در خانه ها قدیمی در شهر های مثل کاشان و یزد که تصاویرش هم موجود هستند فضایی مثل سردآب در این خانه های قدیمی وجود داشته معمولا هم در زیر زمین ها قرار میگرفته و برای نگهدای مواد غذایی که در طی زمان کوتاهی فاسد می شدند کاربرد داشته خیلی جالب است که در فصل های گرما به علت گرمای زیاد افراد نیز برای فرار از این گرما به سردآب ها پناه می بردند. با پیشرفت دنیای مدرن و کوچک شدن خانه ها داشتن یک زیر زمین و سردآب کم کم از میان رفت اما کمبود این فضا کم کم برای انسان ها احساس شد و نیاز به فضایی داشتند که حداقل برای مدت کوتاهی بتوانند مواد غذایی و نوشیدنی ها و شوینده ها و ظرف و ظروف را در آن نگهداری کنند با این حال طراحان فرانسوی دست به طراحی پنتری روم ها زدند.
نحوه طراحی و ساخت پنتری روم
قبل از هر چیز باید در مورد اینکه فضایی مجزا برای طراحی پنتری اختصاص دهید یا از کابینت پنتری در کنار یخچال بهره ببرید، تصمیم گیری نمایید. اگر آشپزخانه بزرگی دارید می توانید در انتهای آشپزخانه فضایی مستقل برای اجرای پنتری (Pantry) در نظر بگیرید. همچنین اگر 2 آشپزخانه دارید، می توانید در آشپزخانه مخفی یا همان مطبخ قسمتی را برای قفسه بندی مواد غذایی و نصب کابینت پنتری اختصاص دهید. در نهایت اگر قصد ندارید فضای جداگانه و زیادی را برای این امر تخصیص دهید بهترین کار طراحی پنتری در کابینت آشپزخانه به صورت یکپارچه است. تعداد قفسه ها و متریالی که در ساخت این نوع کابینت ها بکار می رود، متنوع بوده و به فضای خانه و سلیقه افراد وابسته است.
- طراحی پنتری در انتهای آشپزخانه (در صورتیکه ابعاد آشپزخانه بزرگ باشد)
- طراحی پنتری در آشپزخانه مخفی یا مطبخ
- طراحی پنتری در کنار یخچال و داخل کابینت آشپزخانه
توجه به 5 اصل مهم در طراحی پنتری آشپزخانه
طراحی پنتری برای آشپزخانه در این روزها، به یکی از المان های اصلی خانه های مدرن تبدیل شده است. به همین منظور در این بخش رعایت 5 اصل مهم در طراحی پنتری آشپزخانه را بررسی می کنیم.
- توجه به رنگ پنتری روم یا کابینت پنتری: در طراحی اتاق یا گنجه خوراکی ها بهتر است به هارمونی رنگ آن توجه کنید. پنتری روم یا کابینت پنتری شما باید از لحاظ سبک و رنگ با فضای خانه و آشپزخانه تان هماهنگ باشد.
- توجه به دیده شدن یا مخفی بودن پنتری: قبل از طراحی پنتری برای آشپزخانه تصمیم بگیرید که انبار و گنجه خوراکی های شما قرار است مخفی باشد یا دلتان می خواهد دیده شود؟ این فضا متناسب با هارمونی آشپزخانه و سلیقه شخصی شما می تواند با درب شیشه ای طراحی شود و قابل دید باشد. همچنین می توانید با درب پوشیده از دیده شدن فضای داخلی آن جلوگیری کنید.
- توجه به متراژ خانه و آشپزخانه: برای طراحی پنتری ابتدا باید متراژ خانه و آشپزخانه تان را بررسی کنید. اگر خانه یا آشپزخانه شما فضای بزرگی داشت می توانید انبار جداگانه یا همان پنتری روم را بسازید. اما در صورتی کوچکی خانه از فضای آشپزخانه تان برای ساخت کابینت پنتری استفاده بهینه کنید.
- توجه به دسترسی مناسب: پنتری آشپزخانه باید به صورتی طراحی شود که شما به راحتی و در کوتاه ترین زمان به مواد غذایی و لوازم آشپزی مورد نیازتان دسترسی پیدا کنید. بنابراین قبل از طراحی، تمامی نکات قابل توجه و فضای مناسب برای این کار را مورد بررسی قرار دهید.
- توجه به نور کافی: گنجه آشپزخانه یا انبار خوراکی های شما باید نور کافی برای پیدا کردن مواد غذایی مورد نظرتان را داشته باشد. اگر پنتری شما به صورت اتاقی جداگانه ساخته شده حتما از لوستر یا چراغ های مناسب جهت برقراری نور کافی استفاده کنید. همچنین وجود پریز برق در این فضا برای استفاده از لوازم برقی آشپزخانه ضروری خواهد بود. از نورپردازی کابینت پنتری خود غافل نشوید. در این موارد به نور آشپزخانه اکتفا نکنید و از لامپ های کوچک جهت نورپردازی استفاده کنید.
بکارگیری پنتری در فضای خالی بین کابینت ها
فضای خالی بین کابینت ها نیز یکی از ایده های بسیار جدید و جذابی است که می توانید از در لا به لای آن ها از وجود پنتری استفاده کنید. فضای خالی بین کابینت های ممبران و های گلاس می تواند به صورت قفسه بندی به گونه بسیار هنرمندانه و زیبایی طراحی شود تا بتوان بیشترین استفاده را در فضای خالی لا به لای آن ها برد. کابینت های مدل جدید که در طراحی های بسیار فانتزی ساخته شده اند؛ این امکان را به شما می دهند تا به بهترین نحو ممکن از فضای خالی بین کابینت ها بتوان برای پنتری و بکارگیری انواع و اقسام محصولات یا ظرف و ظروف و حتی دکوری ها برای تزئین و زیباسازی هر چه بیشتر دکوراسیون داخلی آشپزخانه ها به خوبی بهره مند شد. ضمن اینکه شما می توانید انواع ادویه جات و سایر وسایل دیگر را در شیشه ها و بانکه های بسیار شیک و فانتزی قرار دهید تا جلوه قشنگ تری به پنتری شما ببخشد و در نهایت سبب زیباتر جلوه دادن دکوراسیون آشپزخانه شما شود.
خلاقیت در ایجاد پنتری در آشپزخانه های شما
شما می توانید در آشپزخانه های خود از ایده ها و خلاقیت های بسیار بکر و منحصر به فردی استفاده کنید. به این صورت که به عنوان مثال: یک پنتری مخفی داشته باشید. پنتری مخفی به این صورت می باشد که شما مواد و محصولات مختلف را با استفاده از یک قاب کاور می کنید. برای این منظور می توانید از طرح یک کاور بسیار شیک و زیبا استفاده کنید و آن را مانند یک درب باز کنید و درون آن به صورت قفسه بندی در هر ردیف وسایل مختلفی را قرار دهید تا در کمترین فضای ممکن بتوانید بیشترین استفاده را ببرید. علاوه بر آن می توانید از سایر ایده ها و خلاقیت های مختلف در این راستا استفاده کنید.
ایده هایی برای جذاب تر دیده شدن پنتری
- می توانید از تخته سیاه به عنوان درب اصلی پنتری استفاده نمایید، اینگونه لیست مواد و وسایل داخل پنتری را روی تخته سیاه نوشته و به راحتی و بدون نیاز به باز کردن درب آن از محتوای آن اطلاع می یابید.
- برای ایجاد نظم بیشتر سعی کنید مواد غذایی به عنوان مثال ادویه ها یا حبوبات را در ظرف های شفاف و هم شکل بریزید.
- می توانید از رنگ های متفاوتی برای دیواره پنتری استفاده کنید یا دیواره های قفسه ها را با توجه به محلی که پنتری در آن قرار دارد تزئین کنید یا برای مخفی کردن پنتری رنگ آن را به رنگ دیوار های اطراف در بیاورید.
- برای شناسایی راحت تر مواد و وسیله ها به قفسه ها یا ظروف نگهداری برچسب بزنید.