دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / موفقیت / تاریخچه برندها /

تاریخچه پورشه، شرکت خودروسازی لاکچری جهان 

دوشنبه، 13 دی 1400
پورشه (Porsche)، شرکت خودروسازی آلمانی است، که در سال ۱۹۳۱ توسط فردیناند پورشه تأسیس شد. تمرکز این شرکت بیشتر بر طراحی و ساخت خودروهای اسپورت و خودروهای لوکس معطوف می‌باشد. دفتر مرکزی و کارخانه تولیدی اصلی شرکت پورشه در ایالت بادن-وورتمبرگ قرار دارند. اگر شما هم طرفدار خودروهای لوکس هستید با ما همراه باشید تا با تاریخچه این شرکت آشنا شویم.

کسی در دنیا پیدا می شود که با پورشه آشنایی نداشته یا هیچ یک از مدل هایش را ندیده باشد؟ قطعا نه! Dr.-Ing. h.c. F. Porsche AG یا همان پورشه، یک برند محبوب و پرکاری است که در گروه دیگر غول های خودروسازی آلمانی فعالیت می کند. یا به عبارت دیگر می توان گفت، یکی دیگر از خودروسازان و برندهای آلمانی است که دنیا و صنعت خودرو را به تسخیر خود درآورده است.

نام پورشه، خودروهای اسپرت و مسابقه ای را در ذهن تداعی می کند. "رودستر شماره ۱" اولین مدل از سری ۳۵۶ پورشه، ۷۰ سال پیش درست در چنین ماهی یعنی ماه ژوئن سال ۱۹۴۸ میلادی ساخته شد. پورشه حالا یکی از سودآورترین کمپانی های خودروسازی جهان است. تمرکز این شرکت عموماً بر طراحی و ساخت خودروهای اسپرت و لوکس معطوف است. دفتر مرکزی و کارخانه تولیدی اصلی این کمپانی در ایالت بادن-وورتمبرگ آلمان قرار دارد.

این کمپانی بسیار محبوب، بیشتر در حوزه ساخت ماشین های اسپرت، شاسی بلندها و سدان های پیشرفته و لوکس فعالیت می کند. این برند در حال حاضر متعلق به کمپانی فولکس واگن (Volkswagen) است و توسط همان کمپانی نیز مدیریت می شود. مرکز مدیریت این کمپانی در اشتوتگارت آلمان واقع شده است. از جدیدترین و به روزترین ماشین های پورشه، می توان به 718 Boxster/Cayman، 911، Panamera، Macan، پورشه کاین Cayenne و Taycan اشاره کرد.

تاریخچه پورشه

درست 89 سال پیش یعنی در سال 1931، فردی به نام فردیناند پورشه در اشتوتگارت، یک کمپانی به نام Dr. Ing. h. c. F. Porsche GmbH تاسیس کرد. حقیقت این است که این کمپانی، از ابتدا به ساخت خودرو با نام خودش مشغول نبود و بیشتر در زمینه های توسعه کار و مشاوره فعالیت می کرد. ساخت اولین ماشین با دستور دولت آلمان صورت گرفت، یعنی ساخت خودرویی برای مردم یا همان فلولکس واگن (به معنای خودروی مردمی).

این دستور به ساخت یکی از به یادماندنی ترین مدل ها و طراحی های تاریخ، یعنی فولکس واگن بیتل (Beetle) ختم شد. طراحی این مدل که شبیه یک نوع سوسک بود، تاثیر بسیار بزرگی در تاریخ طراحی خودرو داشت. هنوز که هنوز است، کلکسیونرهای زیادی به دنبال خرید مدل های قدیمی بیتل هستند و در سراسر جهان، طرفداران بسیاری دارد. طراحی بیتل، تاثیرات زیادی بر مدل های بعدی این برند داشت. در واقع پورشه 64 که در سال 1938 تولید شد، بسیاری از قطعاتش را از مدل بیتل قرض گرفته بود.

در دوران جنگ جهانی دوم، کارخانه فولکس واگن تبدیل شد به مرکز ساخت خودروهای نظامی مانند Kübelwagen و Schwimmwagen. از هرکدام از این مدل ها، به ترتیب 52 هزار دستگاه و 15 هزار و 584 دستگاه تولید شد. در همان زمان، پورشه طراحی تانک های قوی و سنگین را انجام می داد. بدنه ای که پورشه برای مدل ببر 1 یا همان Tiger I طراحی کرده بود، بعدها در ساخت تولید تانکی به نام Elefant tank destroyer، استفاده شد. به نقل از فردی به نام فابیان مولر، کسی که زندگینامه و سرگذشت پورشه را نوشته است، در آن زمان پورشه بسیار از افراد یا به زور وادار به کار در کارخانه هایش می کرد. بر روی لباس این کارگران، حرف P درج شده بود. شاید تصور کنید که این حرف نماد پورشه بوده است، اما اینطور نیست. این P نماد Poland یا همان کشور لهستان و نشان دهنده ملیت کارگران بود.

در سال 1945 و با پایان جنگ، کارخانه فولکس واگن در KdF-Stadt، به دست انگلیسی ها افتاد. فردیناند مقام خود را به عنوان مدیر کارخانه از دست داد و شخصی به نام ایوان هِرست، که یک جنرال نظامی و مهندس انگلیسی بود، جایگزین او برای مدیریت کارخانه شد. بعد از گذشت مدتی نه چندان طولانی، فردیناند به جرم جرایم جنگی بازداشت شد اما هرگز دادگاهی برایش تشکیل داده نشد. او 20 ماه را در زندان سپری کرد. در همان مدت، پسرش که فری پورشه نام داشت، به دنبال یک خرید یک ماشین مناسب برای خود بود، اما نمی توانست خودروی مناسبی پیدا کند. به همین دلیل تصمیم گرفت که خودش ماشین مورد علاقه اش را بسازد. هم چنین مجبور بود که کمپانی را در نبود پدرش و در دوران سخت پسا جنگ هدایت کند. فردیناند آگوست سال 1947 آزاد شد. در سال 1952، پورشه یک کارخانه دیگر احداث کرد که به عنوان قدیمی ترین ساختمان پورشه شناخته می شود. از آن پس تا کنون، حیات این کمپانی مشهور ادامه دارد. بعد از جنگ تمامی دنیا، از جمله آلمان، با بحران های زیادی رو به رو شده بود. از آنجایی که این کمپانی توان تامین قطعات ماشین هایش را نداشت، از قطعات فولکس واگن بیتل استفاده می کرد. در نتیجه، مدل 356 تولید شد. البته که این مدل در طول ساخت، دچار تغییرات زیادی شد و در نهایت قطعات آن، با قطعاتی که خود کمپانی بعدا تولید کرد، جایگزین شد.

برترین مدل های پورشه

اولین پورشه تنها چند سال پس از جنگ جهانی، یعنی در زمان محرومیت اقتصادی ساخته شد. به مرورزمان خودروهای فردینالد پورشه در بازارهای مختلف جای خود را پیدا کرد و توانست به فروش خوبی دست پیدا کند.

Porsche 356

مدل 356، سبک، سفت و سخت، قابل اعتماد و دو سرنشین بود. اکثر طرفدارن از مدل بیتل که اجازه 356 از قطعاتش استفاده کند، تشکر می کنند. این مدل برنده مسابقات Le Mans در سال 1951 بود. پورشه برای بهتر کردن این مدل دچار وسواس شده بود و هر سال در آن تغییراتی ایجاد می کرد. در آخر، این مدل سوگلی ستاره های هالیوودی و خواننده های جوان شد.

Porsche 917

مدل 917 هم در طول زمان تغییرات بسیار مثبتی داشت. این مدل توانست تمامی مرزهای طراحی و آیرودینامیک را جا به جا کند.

Porsche 911 2.7 Carrera RS

لیست برترین های این کمپانی محال است که بدون مدل 911 تکمیل شود. این مدل همیشه یکی از تاریخی ترین ها و به یادماندنی ترین خودروهای تاریخ باقی می ماند. در واقع این مدل، حاصل اولین تلاش کمپانی برای ساخت یک خودروی مسابقه ای-جاده ای بود.

در دوران کرونا، فروش پورشه فقط ۳ درصد کم شد

با وجود اینکه کارخانه و خط تولید پورشه به مدت شش هفته در سال ۲۰۲۰ تعطیل بود، اما این خودروساز آلمانی توانست ۲۷۲ هزار و ۱۶۲ دستگاه از محصولاتش را به دست مشتریان برساند و نسبت به سال ۲۰۱۹ فقط ۳ درصد فروش کمتری داشت.

میزان فروش مدل های اصلی و مهم شامل ۹۱۱، ۷۱۸ و کاین تقریبا ثابت بود اما فروش ماکان از ۹۹ هزار و ۹۴۴ دستگاه در سال ۲۰۱۹ به ۷۸ هزار و ۱۲۴ دستگاه در سال ۲۰۲۰ رسید. در مجموع، پورشه در سال گذشته، ۲۸.۷ میلیارد یورو از فروش خودروهای خود درآمد کسب کرد که تقریبا با درآمد سال ۲۰۱۹ به میزان ۲۸.۵ میلیارد یورو برابر است.

بخشی از این درآمد، مربوط به فروش موفق سدان برقی تایکان در اولین سال عرضه اش است. ۲۰ هزار و ۱۵ دستگاه از این خودرو به فروش رفت و کمک کرد تا شرکت به سود عملیاتی ۴.۲ میلیارد یورویی برسد. سود عملیاتی پورشه در سال ۲۰۱۹ میلادی، ۴.۴ میلیارد دلار بود.

این خودروساز آلمانی برای قدردانی از کارمندان و کارگرانش برای فعالیت در زمان همه گیری ویروس کرونا، به همه آنها ۷۸۵۰ یورو پاداش داد. عملکرد مثبت پورشه در سال ۲۰۲۰ باعث شد تا این شرکت بتواند به سرمایه گذاری های خود در زمینه فناوری های خودرویی ادامه دهد. پورشه قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ میلادی، ۱۵ میلیارد یورو در زمینه «خودروهای برقی، تولید پایدار و دیجیتالی سازی» سرمایه گذاری کند.

امروزه پورشه یکی از عمده ترین بازیگران در عرصه سرعت و شتاب می باشد و محبوبیت آن نیز روز به روز در حال افزایش است، به حدی که تولید آن تنها در عرض یک دهه بیش از ۳ برابر افزایش یافته است و از ۵۵ هزار دستگاه در سال ۲۰۰۲ میلادی به ۱۶۵ هزار دستگاه در سال ۲۰۱۳ میلادی افزایش یافته است. یادمان باشد که ما در اینجا از خودروسازی صحبت می کنیم که محصولاتش به جواهرات قیمتی بیشتر شبیه هستند تا خودرو! وجود همین امر نیز به تنهایی عظمت کاری را پورشه انجام می دهد چندین برابر می کند.

در سال ۲۰۲۰، یک سوم از فروش جهانی پورشه سهم خودروهای برقی بود که نیمی از آن متعلق به تایکان و نیمی دیگر برای مدل های هیبریدی است. سهم فروش خودروهای برقی این شرکت آلمانی تا سال ۲۰۲۵ به ۵۰ درصد و تا سال ۲۰۳۰ به ۸۰ درصد می رسد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ویراستاری تخصصی مقاله
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
زیبایی خاص و چشم نواز پریناز ایزدیار با مدل موی مجعد/ چشارو نگاا😍+عکس
(فیلم) خودزنی هوادار دو آتیشه نساجی در حاشیه بازی با پرسپولیس / اگه نرم تو استادیوم خودمو میکشم!
عشق و حال شبانه با خودروی پلاک دولتی کار دست آقای راننده داد! / راننده از صحنه تصادف گریخت + فیلم
ترجمه تخصصی متن
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
(ویدئو) برج آنالما تاور یک آسمان‌خراش معلق با منظره‌های نفس‌گیر!
هزینه چاپ یک کتاب
رونمایی از فرزند پسر دیده نشده و بزرگ مرحوم مهرداد میناوند/ چقد شبیه پدرشه +عکس