ترشی غوره یکی از انواع ترشی ها در ایران می باشد که قبلا توسط بانوان در منزل درست می شد ولی امروزه با گذشت زمان بیشتر توسط کارخانه ها تولید می شود. ترشی غوره برای افرادی که به ترشیجات علاقه دارند بسیار لذیذ و عالی می باشد. اگر شما هم جزو افرادی هستید که به دنبال مواد خوراکی ترش هستید ما این ترشی را به شما پیشنهاد می کنیم. بهترین زمان برای درست کردن این ترشی در اوایل فصل پاییز یعنی در شهریور می باشد. برای تهیه این ترشی روش های مختلفی وجود دارد که ما در اینجا ساده ترین روش را توضیح می دهیم. بهتر است برای درست کردن این ترشی از انگورهای بی دانه مانند عسگری استفاده کنید زیرا در زمان مصرف دانه انگورها مطمئنا شما را اذیت می کنند. به جزء انگورهای بی دانه می توانید از هر نوع انگوری استفاده کنید.
برای نگهداری انواع ترشیجات باید از ظروف شیشه ای استفاده کنید. بعضی افراد از ظروف پلاستیکی برای تهیه ترشیجات استفاده می کنند که این اشتباه است زیرا در بعضی موارد باعث تولید مواد سمی و مضری می شود. در تهیه این غوره می توانید به جای استفاده از سرکه سفید از آب خود انگور استفاده کنید تا طعم آن نیز خوشمزه و عالی شود. همچنین برای جلوگیری از کپک زدن غوره ترشی می توانید شیشه را داخل آبجوش بجوشانید تا هوای آن خارج شود. حتما باید سرکه روی غوره ها را کاملا بپوشاند در نتیجه باید مقدار کافی سرکه بریزید و روی آن را با برگ مو بگیرید. از این ترشی می توانید در کنار انواع غذاها به خصوص خورش بادمجان و خورش مسمای کدو استفاده کنید. انگور استفاده شده در این ترشی بسیار پرخاصیت می باشد که نمی توانید از آن بگذرید. انگور به عنوان یکی از میوه های مفید و پرخاصیت شناخته شده است. نه تنها دانه های انگور بلکه برگ و هسته ی آن نیز مورد استفاده است. به طور کلی انگور دارای خواص درمانی می باشد که باعث کاهش علائم پیری و سرطان می باشد.
مواد اولیه لازم برای تهیه غوره غوره
- غوره انگور عسگری و با هر نوع انگور بی دانه ۱ کیلو
- آب جوشیده و خنک شده ۱۵ پیمانه
- نمک ۱ پیمانه
- آبغوره به میزان لازم
طرز تهیه ترشی غوره با سرکه
مرحله اول آماده سازی غوره ها
چوب های اضافی غوره ها را جدا کرده و با قیچی به خوشه های کوچک تقسیم می کنیم و می شوییم و حدودا ۱۲ ساعت زمان می دهیم تا غوره ها خشک شوند.
مرحله آماده سازی ترشی غوره
حالا غوره ها را به آرامی داخل شیشه چیده و تا جایی که کاملا روی غوره ها را بپوشاند از مخلوط سرکه و نمک می ریزیم و در محیط آشپزخانه نگهداری کرده و بعد از گذشت ۱ هفته در یخچال بگذارید.
طرز تهیه غوره غوره
مرحله اول تهیه غوره غوره
ابتدا غوره ها را شسته و بعد دان می کنیم و تمام چوب های غوره را جدا می کنیم و چندین ساعت زمان می دهیم غوره ها کاملا خشک شوند.
مرحله دوم تهیه غوره غوره
حالا غوره ها را داخل شیشه خشک و تمیزی ریخته و روی غوره ها را با آبغوره می پوشانیم و در نهایت به آن نمک می زنیم (بنا به ذائقه) و در یخچال نگهداری می کنیم.
نکات و ترفندهای تهیه ترشی غوره
- برای نگهداری انواع ترشیجات بهتر است از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید و به جای آن از ظروف شیشه ای استفاده کنید، زیرا ظروف پلاستیکی در دراز مدت باعث تولید مواد سمی و مضری می شود.
- در تهیه این ترشی می توانید به جای سرکه سفید از آب خود غوره استفاده کنید تا طعم ترشی خوشمزه تر و لذیذتر شود؛ البته این نوع ترشی "غوره غوره" نام دارد.
- برای جلوگیری از کپک زدن غوره ترشی می توانید شیشه ترشی را داخل آبجوش بجوشانید تا به خوبی ضدعفونی شود.
- دقت کنید که سرکه روی غوره ها را کاملا بپوشاند تا ترشی کپک نزند.
- برای جلوگیری از کپک زدن ترشی حتما دقت کنید که غوره هایتان پس از شست و شو کاملا خشک باشند و دم آن ها گرفته شده باشد.