یکی از مشکلات در حین پخت زرشک پلو با مرغ، بدون شک تفت دادن زرشک است. چرا که همه می خواهند زرشک خوش رنگ و پفداری داشته باشند. در واقع تفت دادن زرشک یکسری نکات بسیار ریز و مهمی دارد که باید آن ها را بلد باشید. ما در این مقاله سعی داریم روش صحیح تفت دادن زرشک را به شما آموزش دهیم. شما برای تفت دادن زرشک به یکسری مواد دیگر نیز نیاز دارید که در ادامه تمامی این موارد را توضیح می دهیم. ما در این مقاله روش تفت دادن زرشک را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید زرشک پفدار و خوشرنگی داشته باشید. البته درباره ی این موارد هم در ادامه صحبت کرده ایم، برای مشاهده آموزش طرز تهیه زرشک رستورانی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تفت دادن زرشک
- زرشک یک پیمانه ( مقدار زرشک دلخواه است، می توانید برای هر نفر 2 تا 3 قاشق در نظر بگیرید)
- شکر به میزان دلخواه
- مخلوط روغن و کره 2 قاشق غذاخوری
- آب یا گلاب یک قاشق
روش اول تفت دادن زرشک
اگر زرشک تازه است ، آن را پاک کرده ، بشویید و در آبکش بریزید تا آبش برود.اگر زرشک خشک است، آن را 15 دقیقه در آب سرد بریزید تا برگ و سنگ ریزه آن جدا شود، سپس بشویید و در آبکش بریزید.زرشک را با یک قاشق آب ( آب فقط برای حل شدن شکر است ) و کره و روغن در ظرفی ریخته و گرم کنید. مراقب باشید داغ نشود.سپس شکر را اضافه کرده و بلافاصله شعله را خاموش کنید.بگذارید کمی بماند تا شکر و آب به خورد زرشک ها برود و پف کنند. سپس روی برنج بریزید.در صورت تمایل کمی زعفران دم کرده بریزید.
روش دوم تفت دادن زرشک
برای تفت دادن زرشک پیاز رنده شده را تفت داده و سپس زرشک به آن اضافه می شود.
روش سوم تفت دادن زرشک
یک روش دیگر این است که زرشک را همراه با هویج رنده شده تفت دهید.
نکات مهم تفت دادن زرشک
- بعد از تفت دادن زرشک، از گلاب یا آب جوشیده استفاده و آب زعفران را جدا با برنج قاطی کنید و زرشک را بعد روی آن بریزید. با این کار هم عطر زعفران حفظ می شود، هم رنگ زرشک، قرمز و درخشان باقی می ماند.
- زرشک را چه تازه باشد چه خشک، در فریزر نگهداری کنید تا رنگ آن ثابت بماند و کدر نشود. همچنین با فریز کردن زرشک، مدت زمان بیشتری می توانید آن را نگهداری کنید.
خواص زرشک
زرشک از نظر طب سنتی ایران سرد و خشک است و مصرف میوه آن برای کاهش ترشحات مخاطی کاربرد دارد.این ماده در ریشه ی گیاه زرشک نیز وجود دارد. در جوانه ها و ریشه های زرشک نوعی قند و مواد زرین،موسیلاژ و مواد پکتیک و در پوست ریشه گیاه آلکالوئیدی بنام اوکسیاکانتین ویربامین و پالماتینو در میوه آن مواد قندی، اسید مالیک، مواد پکتیک و صمغ وجود دارد. آب میوه زرشک ضد اسهال، صفرا،ضد تب های عفونی، تب های صفراوی و رماتیسم است.چوب پوست ریشه، ساقه، برگ و میوه درخت زرشک در مصارف دارویی کاربرد دارد.