خورش حبشی یکی از غذاهای محلی جنوبی هاست که در دسته غذاهایی با طبع گرم قرار می گیرد. خورشی که در آن هم از شیره انگور و هم از رب انار استفاده می شود، باید طعم جالبی داشته باشد. با این خورش جنوبی از مهمان هایتان پذیرایی کنید. برای تهیه ی این غذای خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای خورش حبشی (زنگی)
- گوشت ۳۰۰ گرم
- لپه ۱/۲ پیمانه
- پیاز داغ ۳ قاشق سوپ خوری
- رب انار رقیق ۱/۲ پیمانه
- شیره انگور ۳-۴ قاشق سوپ خوری
- پودر بادام ۱.۵ پیمانه
- برگه زردآلو یا قیسی ۵-۶ عدد
- آلو خورشتی ۵-۶ عدد
- کشمش سبز ۵۰ گرم
- ادویه خورشی به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- نعنا خشک ۲ قاشق سوپ خوری
- سیر ۲ حبه
- کره ۵۰ گرم
- زعفران دم کرده ۲ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه خورش حبشی (زنگی)
گوشت را خورشي و به اندازه دلخواه برش زده و خوب بشوييد. لپه را هم در كاسه اي با آب خيس كنيد. كره را در تابه يا قابلمه اي كه مي خواهيد خورش را در آن بپزيد، آب كرده و گوشت را همراه با پيازداغ در آن تفت داده و خوب هم بزنيد.
لپه را از آب خارج كنید، به گوشت اضافه كرده و تفت دهيد. وقتي كه آب گوشت گرفته شد ادويه خورشي را به مواد اضافه كرده و كمي با گوشت، پيازداغ و لپه هم بزنيد. البته دقت كنيد كه ادويه خيلي روي حرارت نباشد چون مي سوزد، پس بايد زود در قابلمه آب بريزيد. آنقدر كه به اندازه يك بند انگشت آب روي مواد باشد.حالا در قابلمه را بسته، صبر كنيد تا گوشت و لپه بپزد. آلوها ( برگه آلو،برگه زردآلو يا قيسي) را شسته و حدود يك ربع خيس كنيد.
حدود يك ساعت كه غذا جوشيد، رب انار و شيره انگور را اضافه كنيد. كشمش را پاك كرده و به مدت يك ربع خيس كنيد. بعد از اين مدت بادام پودر شده، آلوها-سیاه و زردآلو- و كشمش را به خورش اضافه كنيد.در اينجا مي توانيد نمك، فلفل و زعفران را هم اضافه كنيد تا خورش تان مزه دار شود.
حالا كه همه مواد را در خورش ريختيد، حرارت را كم كنيد و در قابلمه را گذاشته، صبر كنيد تا خورش جا بيفتد يا به اصطلاح به روغن بيفتد. سير را به شكل دلخواه ريز يا حلقه اي خرد كرده و در روغن سرخ كنيد. نعنا را هم در روغن يا كره تفت دهيد و براي سرو غذا سيرداغ و پيازداغ را روي آن ريخته و تزئين كنيد.
نكته :
1 ـ اين دستور 245 گرم كربوهيدرات ، 145 گرم پروتئين ، 325 گرم چربي و 4485 كيلوكالري انرژي دارد.
2 ـ اين خورش مربوط به دوره ي صفويه مي باشد. در زمان صفويه به خورش قليه مي گفتند و قليه به معناي سرخ كرده و پخته است .در دوره ي صفويه اين خورش را به دليل تيره بودن حبشي مي ناميدند.