نان هندی بسیار سریع و راحت تهیه می شود اصالت این نان به کشور هند برمی گردد این نان به اسم نان پراتا نیز شناخته می شود این نان در پاکستان نیز بسیار محبوب است خیلی از غذا ها در هند و پاکستان مشترک است و نمی توان دقیق گفت دستور اصلی برای کدام کشور است و برای پخت نان هندی نیاز به فر نیست شما می توانید داخل تابه آن را بپزید. خمیر این نان به چندین بار استراحت نیاز دارد و این نان به عنوان وعده صبحانه و میان وعده در هند به همراه ماست سرو می شود. تهیه این نان بسیار راحت است پیشنهاد می شود حتما در منزل تهیه کنید. داخل نان ادویه و سیر می باشد که مزه فوق العاده ای را با ماست چکیده می دهد. نان هندی بسیار ساده است.
مواد لازم برای نان هندی
- شیر 190-180 گرم
- پودر خمیرترش 1 قاشق چایخوری یا 3 گرم
- آرد قوی یا آرد سفید نان حدود 300 گرم
- نمک 2/3 یک قاشق چایخوری
- شکر 2 قاشق چایخوری
- ماست 2 قاشق غذاخورینان هندی
- نصف یک تخم مرغ بهم زده شده
- روغن مایع 2 قاشق چایخوری
طرز تهیه نان هندی
برای درست کردن این نان ابتدا باید پودر خمیر ترش را با نمک ، شکر و آرد مخلوط کنید.سپس شیر را به دمای 35 تا 36 درجه سانتی گراد برسانید و با تخم مرغ مخلوط کنید.پس از هم زدن شیر با تخم مرغ ماست را اضافه کنید و بعد مخلوط آرد را کم کم به مایه خمیر اضافه کنید و با دست ورز دهید تا یکدست شود. روغن مایع را هم در این مرحله اضافه کنید و همچنان خمیر را ورز دهید تا دیگر به دست نچسبد.روی خمیر آماده شده را بپوشانید و به مدت نیم ساعت در دمای محیط اجازه دهید تا خمیر پف کند و حجمش افزایش یابد. بعد از نیم ساعت خمیر را با فشار انگشت تست کنید .اگر جای انگشت فرو کرده در خمیر کوچک نشد ، خمیر شما ور آمده است.
خمیر ور آمده را دوباره کمی ورز دهید تا در اثر فشار گاز آن خالی شود.سپس آن را به 6 چانه تقسیم کنید و هر چانه آن را به صورت استوانه ای 10 سانتی متری درآورید.خمیرهای تقسیم شده را به مدت 15 تا 20 دقیقه استراحت دهید و روی آن یک دستمال مرطوب قرار دهید تا خشک نشود.پس از گذشت این زمان چانه ها را با وردنه طوری باز کنید که یکطرف آن پهن و یک طرف آن باریک شود و طول آن 20 سانتی متر شود.سپس دوباره خمیرهای باز شده را به مدت 20 دقیقه استراحت میدهیم و یک دستمال خیس هم رویشان میکشیم تا مرحله دوم ورآمدن خمیر انجام بگیرد.در این مرحله تابه ای را انتخاب کنید که طولش از اندازه نان بیشتر باشد و آن را به صورت برعکس روی شعله گاز قرار میدهیم تا تابه گرم شود و بین نان و شعله فاصله بیشتری وجود داشته باشد. بعد خمیر را روی تابه میگذاریم طوری که شکل خمیر تغییر نکند و بپزد.
نکته های کلیدی تهیه نان پاراتا
- میتوان مقداری سبزیجات خرد شده با خمیر مخلوط کرد.
- نان هندی را گاهی به صورت شکم پر هم تهیه میکنند. در این روش اغلب دیگر خمیر را تا نمیکنند. بلکه موادی مثل پنیر و سبزیجات را وسط دو لایه خمیر قرار میدهند. لبه های خمیر را به هم میچسبانند. سپس دو طرف نان را در کمی روغن سرخ میکنند.
- پاراتا را معمولاً همراه صبحانه سرو میکنند. ولی در وعده های غذایی دیگر هم میتوان از آن استفاده کرد. مثلاً همراه غذاهای گوشتی بسیار خوشمزه است.
- خمیر نان هندی باید حداقل نیم ساعت در دمای اتاق بماند. اما بهتر است زمان بیشتری به آن استراحت بدهید.
- در پخت نان پاراتا عجله نکنید و شعله را زیاد نکنید. چون خمیر لایه لایه است و پخت آن زمان بیشتری از یک خمیر معمولی نیاز دارد. در غیر این صورت وسط نان خام باقی میماند.
- نان هندی داغ خوشمزه تر است. پس بهتر است بلافاصله آن را مصرف کنید.