سوپ ماست یکی انواع سوپ های خوشمزه و پرطرفدار می باشد و مواد اصلی آن مرغ، ماست، جو، هویج، گشنیز و قارچ می باشد. طرز تهیه سوپ ماست بسیار ساده است و شما می توانید آن را به عنوان یک پیش غذای خوشمزه و مجلسی در مهمانی های خود آن را سرو کنید.به هر حال اگر با طرز تهیه و درست کردن سوپ ماست آشنایی ندارید و تا به امروز سوپ ماست درست نکردید، ما در این آموزش آشپزی، طرز تهیه و مواد لازم سوپ ماست را آماده کرده ایم تا شما با این آموزش آشپزی به تنهایی در منزل بتوانید سوپ ماست خوشمزه و مجلسی را به صورت مرحله به مرحله درست کنید.
مواد لازم برای تهیه سوپ ماست
- هویج ۲ عدد
- جو پرک ۱ لیوان
- قارچ ۳۵۰ گرم
- کره ۱ ق غذا خوری
- ماست نیم کیلو
- تخم مرغ ۱ عدد
- سیر ۳ حبه
- آب ۳ لیوان
- سینه مرغ ۱ عدد
- برگ گشنیز ۱۰۰ گرم
- آب مرغ به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه، آبلیمو و برگ بو به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ ماست
مرحله اول : پخت سینه مرغ
سینه مرغ را با مقداری آب و نمک و فلفل سیاه و برگ بو داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا پخته شود. آب مرغ را صاف کنید و کنار بگذارید و سینه مرغ پخته شده را ریش ریش کنید.
مرحله دوم : آماده سازی مواد سوپ
هویج را مکعبی یا رنده درشت خرد کنید. قارچ ها را نیز خوب بشورید و اسلایس کنید و با کره تفت دهید تا آبش کشیده شود.
مرحله سوم : پخت جو و هویج
جو پرک را به همراه ۳ لیوان آب داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید با حرارت ملایم پخته و لعاب بیندازد سپس هویج و قارچ های تفت خورده به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم : افزودن مرغ
سینه مرغ را که بعد از پخت ریش ریش کردید به همراه آب مرغ به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید سپس سیر را رنده ریز بزنید و به همراه گشنیز خرد شده اضافه کنید وقتی بیشتر آب قابلمه تبخیر شد و کم شد باید ماست را اضافه کنیم.
مرحله پنجم : افزودن ماست
زرده تخم مرغ را از سفیده جدا کنید و به همراه ماست هم می زنیم و روی حرارت قرار می دهیم و همین که به جوش افتاد از روی حرارت برمی داریم و به سوپ اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۰ دقیقه خوب بجوشد و سوپ غلیظ تر شود.
مرحله آخر
در همین حین که سوپ ماست پخته می شود می توانید به دلخواه گوشت قلقلی را حاضر کنید و سرخ کنید. وقتی سوپ جا افتاد نمک آن را اندازه کنید و مقداری آبلیمو اضافه کنید سپس سوپ ماست را در ظرف سرو کشیده و به همراه گوشت قلقلی و پیاز تزئین کنید و داغ داغ بخورید. نوش جان
فواید ماست
محرّک و مقوّی باه محرورین: دو ویژگی مجزّا در ماست، تحریک و تقویت نیروی جنسی است. البته این ویژگی مخصوص محرورالمزاجین (یعنی افراد گرم مزاج) است و روی افراد سردمزاج چنین تاثیری ندارد. وجود ماست در غذای افراد گرم مزاج سبب حفظ نشاط جنسی ایشان خواهد شد.
مسکّن تشنگی: تشنگی درواقع نوعی حسّ نیاز به مایعات و بخصوص آب برای متعادل ساختن رطوبات بدن است. عوامل ایجادکننده آن عبارتند از: گرمای محیط، فعّالیّت بدنی طولانی مدّت یا شدید، مصرف غذاهای با طبیعت گرم، غذاهای شور، غذاهای غلیظ و لزج، غذاهای چرب و سرخکردنی، داروهای طبیعی و شیمیایی، خونریزی ها، بیماریهای تابع سوء مزاج گرم، بلغم مالح (شور) و…. که در همه آن ها به نوعی رطوبات بدن تحلیل رفته اند. بنابراین ماست با تامین رطوبت مورد نیاز بدن و نیز متعادل ساختن قوام معده و روده، تشنگی را فرومی نشاند. همچنین ماست با برودت (سردی) خود، حرارت (گرمی) را خنثی می کند. البته این خاصیت در دوغ – به خاطر رقّتش – بیشتر است؛ بویژه اگر آن را سرد کرده باشند. این نکته قابل ذکر است که در مواردی مثل غذاهای غلیظ و لزج، سرخ کردنی ها و … که بدن نیاز به تعدیل رطوبات دارد، مصرف ماست همزمان با این غذاها توصیه نمی شود؛ بلکه فاصله 4-3 ساعته باید رعایت شود.
مشهّی: یعنی اشتهاآور. به سبب حموضت (ترشی) موجود در ماست، غذا سریعتر از معده عبور می کند و حسّ اشتها برانگیخته می شود. در ماست، مواد تحریک کننده قوّه شاهیّه معده (اشتها) نیز وجود دارد که بخصوص در بی اشتهایی های ناشی از سوء مزاج حار (گرم) کارساز است. برای این منظور بهتر است 30-15 دقیقه قبل از وعده غذایی، یک پیاله ماست میل شود تا اشتها برای غذای اصلی فراهم شود.
مسمّن: یعنی چاق کننده. چاق شدن نیاز به افزوده شدن لحم و شحم (عضله و چربی) در بدن دارد که در هر دو، ویژگی تری مشترک است. کاهش یا فقدان رطوبت کافی در اندام ها باعث بروز لاغری می شود. پس متوجّه می شویم که ماست با تامین رطوبت اندام ها باعث افزایش حجم می شود. با این تعریف، ماست به علّت سردی و تری خود، برای افراد دارای مزاج گرم و خشک داروست؛ ولی در افراد با مزاج سرد ممکن است باعث بروز علامات نامطلوبی شود.