طاسی با الگوی مردانه نوعی ریزش مو می باشد که در اکثر اقایان در طول عمرشان ایجاد میگردد.تحقیقات پزشکی نشان می دهد،بالای ۸۰ درصد از مردانی که دچار طاسی می شوند ناراحت و مظطرب می باشند و به علت تغییرات ایجاد شده در ظاهرشان به افسردگی و استرس دچار می شوند، زیرا از نظر ظاهری نسبتبه کسانی که موهایشان نریخته است چند سال مسن تر به نظر می رسند.ضعیف شدن و نازک شدن فولیکولهای مو باعث ریزش مو میگردد و زمانی که مقدار ریزش موها از موهای تازه رشد کرده بیشتر گردد طاسی نمایان می شود.معروف ترین الگوهای طاسی ریزش مو در مردان به شرح ذیل می باشد که در اکثر موارد تنها راه ترمیم آن، کاشت موی طبیعی توسط پزشکان متخصص پوست و مو می باشد.
برخلاف تصور رایج و در واقع تصورات غلط عامیانه، عواملی مانند پوشیدن مدام کلاه یا استفاده از شامپوهای غیر ارگانیک و سایر محصولات مراقبت از مو دلیل شکل گیری الگوی طاسی مردانه نیست. یکی از دلایل اصلی و در واقع مهمترین علت آن، ژنتیک و داشتن سابقه خانوادگی در طاسی است.یکی دیگر از دلایل که با تحقیقات علمی بسیاری ثابت شده این است که الگوی طاسی مردانه با هورمون های جنسی مردانه به نام آندروژن ها در ارتباط است. در مورد این هورمون ها باید گفت که آندروژن ها عملکردهای بسیاری در بدن دارند و یکی از این عملکردها تنظیم رشد مو به حساب می آید.اختلال در این هورمون در چرخه رشد مو اثر می گذارد و نهایتاً منجر به الگوی طاسی مردانه می شود. هر مو روی سر شما چرخه رشد دارد، با طاسی الگوی مردانه، این چرخه رشد روند تضعیف خود را آغاز کرده و فولیکول مو منقبض می شود.در نتیجه این امر رشته های مو به مرور زمان کوتاه تر و ظریف تر شده و سرانجام، چرخه رشد برای هر مو به پایان می رسد و هیچ موی جدیدی به جای آن رشد نخواهد کرد.گاهی اوقات طاسی دلایل جدی تری دارد مانند برخی سرطان ها، داروها، شرایط تیروئید و استروئیدهای آنابولیک. در صورت بروز ریزش مو بعد از مصرف برخی داروها بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. پزشکان برای تشخیص طاسی الگوی مردانه، نوع ریزش مو را مورد مطالعه قرار داده و با مطالعه تاریخچه پزشکی و معاینات به دنبال دلیل اصلی می گردند.
گاهی حتی شرایط قارچی پوست سر یا اختلالات تغذیه ای نیز در طاسی الگوی مردانه موثر است. اغلب بیوپسی پوست و آزمایش خون نیز برای تشخیص اختلالات مسئول ریزش مو انجام می شود تا درمان درست اتخاذ گردد.
الگوی طاسی زنانه
ریزش مو در خانم ها به دلیل افزایش سن، ژنتیک و افزایش مقدار آندروژنها در سطح فولیکول ( ریشه مو) رخ می دهد. الگو ریزش موی سر زنان هم عموما از حدود سن بین 20 الی 30 سالگی شروع شده و پس از سن 30 سالگی بطور شایع دیده میشود و میتواندبه صورت کامل و سراسری در طول دوره یائسگی نیز ادامه یابد. ریزش موی مدل زنانه موجب ضعف و سستی مو درتمام نقاط سر میشود ولی به ندرت تمامی سر را درگیر میکند و اکثراً موجب ایجاد طاسی کلی مانند طاسی مردانه نمی شود. در ریزش مو با طرح زنانه معمولاً باریکه ای از مو در خط رویش طبیعی مو باقی می ماند و بقیه سر طبق الگوی زیر دچار ریزش میشود و در موارد اندکی ممکن است به صورت استثنایی روندی مشابه روند مردان با فرو رفتگی عمیق در ناحیه پیشانی و شقیقه دیده می شود.