به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، طلاق تمامی اعضای خانواده را دچار استرس ميکند ، ولی براي فرزندان ناگوارتر است. تأثیر مستقیم طلاق بر فرزندان تولید عواطف آزاردهنده از جمله ترس، خشم، گیج شدن و بهت زدگی است.
دعوا و اختلافات والدین یکی از عوامل تعيين کننده و بسیار مهم در نحوه رفتار بچه ها بعد از جدایی یا طلاق است. والدین میتوانند با همکاري یکدیگر و بدون دخالت دادن فرزندانشان در اختلافات شخصی، کاری کنند تا بچه ها به طرز کاملا موثری، خود را با وضعیت تازه زندگی وفق دهند. از طرفی، بعضی والدین خلاف این کار را انجام داده و ازادانه به دعوا و نزاع خود ادامه می دهند که این مسئله، زمينه های بدرفتاری در بچه ها را افزایش ميدهد .
این موارد بسیار منطقی است. کودکی را در نظر بگیرید که با دعوای والدین خود روبرو است و از آن تأثير می پذیرد و از طرفی هم باید وضعیت جدید را تحمل و خود را با آن سازگار کند. جدایی یا طلاق والدین میتواند به آسانی سبب ایجاد استرس و بیماری افسردگی در بچه شود.
تاثیرات طلاق بر کودکان
مقوله ی طلاق بسته به شرایط و اتفاقاتی که در پروسه ی آن به وجود می آید ممکن است تاثیراتی بر کودک بگذارد که این تاثیرات در دختران و پسران متفاوت است . از جمله حساسیت ها و اختلالاتی که بعد از طلاق به وجود می آید :
۱ – ایجاد پرخاشگری در کودک :
رفتار های پرخاشگرانه در برخورد های کودک بعد از طلاق والدینش به صورت آشکار پدیدار می گردد . این نوع پرخاشگری در همه ی کودکان به یک صورت نمود پیدا نمی کند . ممکن است کودک با رفتار های متفاوت پرخاشگری خود را نشان دهد . بعضی کودکان در این حالت قهر می کنند ، برخی منزوی می شوند و برخی نیز به صورت عیان عصبانیت خود را نشان می دهند .
۲ – افسردگی کودک پس از طلاق :
در این نمود احساسی ، کودک به خاطر محرومیت های مستمر از عشق ورزی در محیط خانه و نبود محبت های توام پدر و مادر ، گوشه گیر شده و روابط اجتماعی کودک مختل می شود . در این حالت ، کودک ارتباطش را با همسالان و یا حتی با اعضای جدید خانواده ناتنی کم می کند ، دچار بی اشتهایی شده و در نهایت در همه ی زمینه های زندگی اش افت می کند که از جمله ی آن می تواند ضعف تحصیلی کودک و یا احتناب از رفتن به مدرسه در کودک باشد .
۳ – به وجود آمدن حس حسادت در کودکان پس از طلاق :
به طور کلی شدت حساسیت کودکان طلاق و تحریک پذیری آن ها در مقابل هر گونه عاملی نسبت به کودکان دیگر خیلی بیشتر است ؛ به این صورت که کودکان پس از جدایی پدر و مادرش در مقابل همسالان و دوستانش ، به خاطر نبود پدر یا مادر احساس ضعف می کنند ، احساس کمبود می کنند ، توجه آن ها به هر طریقی به دوستان بیشتر می شود . مثلا وقتی می بینند که پدر و مادر دوستانشان بعد از مدرسه به دنبال آن ها می آیند یا آن ها را در آغوش میگیرند حسادت می کنند ، خشمگین می شوند . این حالت ها باعث بروز اختلالاتی همچون لجبازی در کودک می شود . این حس مطمئنا در کودک پرورش می یابد و در آینده برای کودک مشکل ساز می گردد .