ژلیش ناخن یا لاک موقت برای خانم هایی که به دنبال روشی بلندمدت برای طراحی مد و لباس خود و همراهی آن با رنگ ناخن هستند، توصیه می شود. این روش نسبت به لاک معمولی دوام بیشتری دارد و دیرتر پاک می شود. برای انجام ژلیش ناخن باید از دستگاه LED یا UV جهت انجام ژلیش ناخن استفاده کرد. ژلیش ناخن ربطی به کاشت ناخن ندارد و قیمت آن در سطح شهر متغیر است، اما باید از کیفیت و مرغوبیت مواد مصرفی در مراکز معتبر که مجوز صنفی دارند، اطمینان پیدا کنید. در این نوشتار، شما را با اطلاعاتی درباره ژلیش ناخن، فرق آن با لاک کلاسیک، روش های انجام (معایب و فواید هر یک) و نکاتی مهم برای انجام ژلیش آشنا می کنیم. اگر شما هم تجربه ای در این زمینه دارید، نظرات و دیدگاه های خود را در بخش کامنت مطرح کنید.
ژلیش ناخن چیست؟
پس از اکستنش و لیفت مژه و کاشت ناخن، یکی از تکنیک های جذاب و دوست داشتنی در طراحی استایل بانوان خوش تیپ، ژلیش ناخن است. ژلیش ناخن، همان لاک کلاسیک است که با اکریلیکِ ژل مانند مخلوط شده، لاک موقت محسوب می شود و گاهی دوام و کارایی بیشتری از لاک دائمی دارد. اسم محصول لاک ژل GEL POLISH است که نام برند محصول بوده و عموم آن را ژلیش می خوانند. لاک ژل ها معمولا در سه مرحله روی ناخن انجام می شوند: ژل بیس، ژل رنگی و تاپ ژل. لاک ژل برای ناخن های طبیعی استفاده می شود، اما گاهی روی ناخن های کاشت هم قابل استفاده خواهد بود.
(ژلیش ناخن به نسبت لاک معمولی، زمان و هزینه بیشتری می طلبد. در موقع شستن ظروف یا در معرض بودن دست با مواد شوینده، لاک معمولی سریع تغییر حالت می دهد اما ژلیش، مقاومت بیشتری نسبت به تغییر رنگ در مدت کوتاه دارد و ترک خوردگی آن از لاک معمولی کمتر است.)
همان طور که گفتیم لاک ژلیش ناخن، ژل رقیق شده است که مثل لاک کلاسیک، در بطری کوچک نگهداری می شود. با فرچه کوچکی که در لاک کلاسیک استفاده می کردی، می توانید از این محصول روی ناخن بکشید. ژلیش ناخن با جریان هوا خشک نمی شود و به دستگاه نیاز دارد.
ژلیش ناخن یا لاک موقت که نباید با کاشت ناخن اشتباه شود، دارای مراحلی است که باید گام به گام توسط یک آرایشگر ماهر با مواد یک بار مصرف باکیفیت انجام شود. لاک های معمولی که در بازار وجود دارند، آسیب زیادی به پوست و سطح ناخن می رسانند و منافذ را مسدود می کنند که این امر، بهداشت پوست و ناخن بانوان را در بلندمدت تهدید می کند. در آرایشگاه ها، معمولا از بانوان پیش از فرایند مانیکور سؤال می شود که از لاک معمولی استفاده شود یا ژلیش ناخن. اگر شما ژلیش ناخن را انتخاب کنید، انتخاب هوشمندانه ای کرده اید که مزایا و معایب آن را ادامه توضیح می دهیم.
لاک موقت چیست؟
ژلیش لاک موقت است. یعنی به صورت موقتی روی سطح ناخن قرار می گیرد و مثل لاک کلاسیک مایع است؛ با این فرق که برای قرارگیری روی سطح ناخن، باید با اشعه UV خشک شود. ژلیش ناخن، براق تر بوده و شما با استون نمی توانید به راحتی آن را پاک کنید. دوام ژلیش به جنس و برند آن بستگی دارد که بین ۱۰ تا ۲۰ روز است. همان طور که گفتیم، در فرایند ژلیش ناخن باید از دستگاه برای خشک کردن استفاده شود.
(لاک معمولی با استون پاک می شود، اما ژلیش را نمی توان با استون پاک کرد. ژلیش معمولا ۲ تا ۳ هفته سالم می ماند، ترک نمی خورد و سیاه نمی شود و این، به جنس و برند محصول بستگی دارد.)
وقتی در آرایشگاه ها و سالن های زیبایی، بعد از گرفتن کوتیکول ناخن ها، آن ها را پاک و مرتب سازی می کنند، ژلیش را روی ناخن می زنند و پس از گذشت سی ثانیه، دست ژلیش شده را داخل دستگاه LED یا UV قرار می دهند تا لایه های بعدی روی ناخن قرار بگیرد. در واقع فرایند ژلیش ناخن، به کمتر از سی دقیقه زمان نیاز دارد که هزینه آن در سالن های آرایشی و زیبایی سطح شهر متفاوت است.
کاشت ناخن
کاشت ناخن یک نوع آرایش و تزیین ناخن می باشد که در آن به چند طریق نوعی از مواد، به شکل ناخن مصنوعی روی ناخن طبیعی فرد با ماندگاری طولانی چسبانده می شود. برای این کار سطح ناخن ها را به وسیله سوهان برقی می تراشند تا جایی كه لایه خیلی نازكی از ناخن باقی بماند. این كار برای این است كه زیر مواد مورد استفاده در كاشت ناخن که قرار است جای ناخن اصلی فرد را بگیرد برجسته نباشد تا طبیعی تر به نظر برسد و هر چه ناخن كاشته شده برجستگی كمتری داشته و به ناخن طبیعی شباهت بیشتری داشته باشد در اصطلاح خوب كاشته شده است. البته یک کاشت خوب علاوه بر، داشتن ظرافت و زیبایی باید دوام و استحکام بالایی نیز داشته باشد.
معایب کاشت ناخن
برای قرار دادن ناخن مصنوعی با انجام کاشت باید روی ناخن طبیعی را با سوهان های برقی خاص صاف و ریز کنند. این کار سبب نازک شدن لایه سطحی ناخن و ضعیف و آسیب پذیر شدن آن می شود. در این شرایط زمانی که مواد شیمیایی ناخن مصنوعی روی سطح نازک ناخن قرار می گیرد، احتمال جذب این مواد سمی از روی سطح ناخن و پوست بالا می رود.
افزایش احتمال جدا شدن ناخن از بستر
کاشت ناخن در شرایطی که به ویژه فرد سعی می کند از ناخن بلند خود استفاده های نادرستی مانند باز کردن در قوطی و... داشته باشد، می تواند مشکل ساز شود و زمینه را برای جدا شدن لایه سطحی ناخن از بستر فراهم کند. هرچه ناخن کاشته شده بلندتر باشد، احتمال بلندشدن ناخن از یستر بیشتر می شود.
مسمومیت و افزایش احتمال ابتلا به سرطان ریه
شاید این موضوع باورکردنی نباشد، اما تحقیقات علمی ثابت کرده گازهای سمی موادی که برای کاشت ناخن استفاده می شود می تواند سبب مسمومیت آرایشگر و حتی مشتری شود. این نوع از مسمومیت علائم شبیه مسمومیت الکلی دارد که در موارد شدید با علایمی از جمله بروز اختلالات روانی، خونی، کبدی، قلبی- عروقی و تنفسی همراه است. مواجهه طولانی مدت آرایشگران با این بخارهای سمی می تواند زمینه ساز آسم و حتی سرطان ریه باشد.
افزایش احتمال ابتلا به اگزما
استفاده از محصولات کاشت ناخن و چسب های ناخن های مصنوعی می تواند زمینه ساز بروز اگزمای تماسی باشد. این نوع اگزما ممکن است در بیشتر موارد نوک انگشتان یا هر ناحیه دیگری که با ناخن مصنوعی در تماس باشد، مثل چشم ها و لب ها را درگیر کند. معمولا اگزمای تماسی ناشی از این ترکیبات 48 تا 96 ساعت بعد از کاشت ناخن با علائمی مانند سرخی پوست و ضایعات خارش دارد و تاول بروز می کند. البته لاک ناخن هم می تواند مسبب این قضیه باشد و باید به این موضوع توجه کرد.
قارچ ناخن بعد از کاشت
در برخی خانم ها به دنبال کاشت، ناخن زرد، قهوه ای و بعد سبز می شود. دلیل این مساله رشد و تکثیر قارچ های میکروسکوپی است که از کراتین تغذیه می کنند. کراتین بخش سخت ناخن است، اما به دنبال کاشت مرتب ناخن و استفاده از چسب کراتین نازک و ضعیف می شود و مقاومت خود را در برابر قارچ ها از دست می دهد. عفونت قارچی ناخن به شدت واگیردار است و از یک نقطه از بدن به سرعت منتقل می شود و می تواند پوست مو را هم درگیر کند. حتی این احتمال وجود دارد که این عفونت اطرافیان فرد را هم درگیر کند. حتی این احتمال وجود دارد که این عفونت اطرافیان فرد را هم درگیر کند. درمان عفونت قارچی سخت و طولانی مدت است. درمان ها شامل چند بخش است و حدود 18 ماه طول می کشد.
افزایش احتمال عفونت باکتریایی
عفونت باکتریایی هم می تواند زیر ناخن مصنوعی رشد کند. رنگ این نوع عفونت سبز است و زیر ناخن های طبیعی بلند هم ممکن بروز کند، اما با نفوذ آب داخل ناخن مصنوعی احتمال آن بالاتر می رود.
فرق ژلیش با کاشت ناخن
۱. در کاشت ناخن موادی از جنس پلاستیک یا پودر های فشرده شده روی ناخن شما قرار گرفته و سبب بلندتر و ضخیم تر شدن ناخن می شوند؛ در صورتی که ژلیش همان لاک معمولی بوده که تنها با مواد ژل مانندی استحکام بیشتری گرفته و مستقیما روی ناخن طبیعی اعمال می شود.
۲. در ژلیش ناخن بر خلاف کاشت ناخن باید از نور لامپ های ال ای دی (LED) یا اشعه ماوراء بنفش برای خشک شدن استفاده کرد.
۳. هزینه هر کدام در سالن های آرایشی متفاوت است؛ اما کاشت ناخن هزینه ای بیشتر و چیزی نزدیک به دو برابر هزینه مربوط به ژلیش ناخن دارد.
کاشت ناخن به افرادی که ناخن های بسیار کوتاهی داشته و به دنبال ناخن های بلند تر و ضخیم تر می گردند توصیه می شود؛ ژلیش ناخن نیز به کسانی که دنبال تزئین و طراحی های مختلف روی ناخن های خود هستند پیشنهاد می شود. اما باید توجه داشت که استفاده از روش های زیباسازی ناخن، به طور مستقیم با سلامت فرد در ارتباط بوده و باید مراقبت و تقویت ناخن ها را در نظر گرفت.
3 سال پیش
4 سال پیش