می گویند دلداری از دلبری سخت تر است و حقیقتا راست می گویند. اغلب ما فکر می کنیم پیدا کردن معشوق و شریک عاطفیِ مناسب، نهایتِ خوشبختی است. اما بیایید برای یک بار هم که شده این اشتباه رایج و تاریخی را فراموش کنیم. یافتن شریک عاطفی تان اتفاق خوشایندی است اما باید بدانید که تازه اول راهید. اگر راه های پایدار کردن رابطه را بدانید بالا و پایین های یک رابطه ی عاطفی برایتان غیرمنتظره و ناخوشایند نخواهد بود.بهبود روابط عاطفی یکی از مسائلی است که باعث افزایش سطح کیفیت زندگی افراد می شود. بخش بزرگی از زندگی مطلوب و همچنین رضایت ما از زندگی در گرو داشتن روابط عاطفی خوب می باشد. شاید اخیرا با تنش هایی در رابطه تان مواجه شده باشید که شما را به فکر بهبود روابط عاطفی تان انداخته است. در این مقاله راهکارهایی جهت بهبود روابط عاطفی ارائه خواهیم کرد.
تقویت رابطه عاطفی در زندگی
یکی از مهم ترین تکنیک هایی که باید در داشتن رابطه عاطفی محکم به آن توجه داشته باشید مدیریت رابطه است شما به عنوان همسر باید ویژگی های رفتاری همسرتان را بشناسید و در مقابل هر یک از آن ها رفتاری درست و سنجیده داشته باشید. برای اینکه بتوانید رابطه عاطفی خود را با شریک زندگیتان بهبود بخشید می توانید به سراغ راهکارهای مختلفی بروید اما ما در این مقاله سعی داریم تا راهکارهایی را برای تقویت رابطه عاطفی ارائه دهیم که بیشتر موثر هستند و تجربه زیادی از آن ها در دست است. همچنین در این مقاله پاسخگوی سوالاتی از این قبیل هستیم که چگونه به زندگی بعد از تمام شدن رابطه عاطفی برگردیم؟
چگونه رابطه عاطفی خود را بهبود بخشیم؟
تحقیقات مهمی که در این زمینه ها انجام شده است نشان می دهد که زن و شوهرهایی که دارای مهارت های خاصی در برقرار ارتباط خود هستند به نحوی موفق تر از زوج های دیگر عمل می کنند آن ها شناخت کافی نسبت به ویژگی های همسر خود دارند و از سوی دیگر می دانند که چه مهارت های ارتباطی بر روی دیگران تاثیرگذارتر عمل می کند و سعی می کنند تا این مهارت ها را در زندگی مشترک خود نیز به کار بگیرند. همانطور که می دانید رابطه احساسی بخش مهمی از رابطه زن و شوهران را تشکلی می دهد و از تاثیر فوق العاده ای در زندگی آن ها برخوردار است به همین جهت است که ما به دنبال راه های تقویت رابطه عاطفی هستیم.
۱-برای بهبود روابط خود دست از انتقاد یکدیگر بردارید
برای داشتن زندگی بهتر و بهبود روابط خود بهتر است در بعضی شرایط زبان خود را گاز بگیریم.هر چقدر بیشتر انتقاد کنید و سخت بگیرید رابطه عاشقانه شما ضرر بیشتری می بیند. بهتر است به جای انتقاد بیشتر تحسین کنید. افراد بیشتر دوست دارند مورد تحسین واقع شوند تا انتقاد. پس در یک رابطه بهتر است روش نقد خود را کمی تغییر دهید.وقتی از همسرتان انتقاد می کنید این حس را در وی ایجاد می کنید که وی برای شما مناسب نیست و این امر سبب کم شدن اعتماد به نفس در رابطه و در نهایت باعث سردی می شود. این امر مخصوصا در مردها تاثیر مخرب بییشتری دارد. هرچه یکدیگر را تحسین کنید رابطه عاشقانه شما گرم تر می شود.
۲-بهبود روابط با قدردانی و تشکر از یکدیگر
به روش های مختلفی از یکدیگر تشکر کنیم. در یک رابطه عاشقانه روش های بسیار زیادی برای شگفت زده کردن وجود دارد. یکی از مهم ترین ارکان یک رابطه هیجانی و با طراوت وجود سورپرایز ها و پرهیز از تکرار می باشد. برای اینکه همسرتان را سورپرایز کنید نه نیاز به هزینه و نه نیاز به اتلاف وقت می باشد. حتما همسرتان علاقه های زیادی دارد و شما می توانید با شناخت آن ها همسرتان را هیجان زده کنید. تشکر و قدر دانی از همسرتان به روش های متفاوت می تواند انگیزه روابط شما را افزایش دهد و در داشتن زندگی بهتر به شما کمک کند.
۳-عذرخواهی کردن برای داشتن زندگی بهتر را بیاموزیم
هیچگاه معذرت خواهی را فراموش نکنید!حتی اگر کوچک ترین اشتباهی کردید و مقصر بودید معذرت خواهی کنید. برای بهبود روابط عاطفی این کار بسیار ارزشمند می باشد و روابط شما را به سرعت نجات می دهد. غرور در روابط زناشویی امری بسیار بی معنی و نادرست است. اگر باعث رنجش و ناراحتی همسرتان می باشید مهم ترین امر در رابطه این است که از وی معذرت خواهی کنید و وی را آرام کنید.
۴-شنونده خوبی باشیم
قبل از یادگیری هر موضوعی باید بیاموزیم به دقت و درست بتوانیم گوش دهیم! مهارت گوش دادن در زندگی و رابطه عاشقانه با همسر بسیار موضوع حائز اهمیتی می باشد.صحبت برد برد با همسرتان داشته باشید. ابتدا به صحبت همسرتان گوش فرا دهید و سپس زمانی که صبحت های وی به پایان رسید صحبت های خود را آغاز کنید.دفاع از خود را بس کنید، این مشکلی را حل نمی کند، سعی کنید شنونده خوبی باشید، خوب گوش دادن بهترین هدیه ای است که در جهت بهبود رابطه عاطفی خود می توانید به شریک زندگی تان بدهید. از همین حالا تمرین کنید تا بتوانید بدون قطع کردن صحبت طرف مقابلتان، خوب گوش کنید.
صحبت های برنده برنده داشته باشید. بدین صورت که می توانید در بین صحبت های همسرتان یکسری چیزها را یادداشت کنید تا یادتان نرود. در نهایت بحث می توانید یک نتیجه گیری داشته باشید، اگر به دنبال نتیجه هستید باید صبور باشید.
هنگامی که هر دوی شما کنترل اعصابتان را از دست بدهید نتیجه این می شود که همسرتان با عصبانیت به درون اتاق می رود و در را به هم می کوبد. نگذارید بحثتان به این شکل بی نتیجه بماند، اگر شما آرام باشید همسرتان هم آرام می شود و حرف های شما را می پذیرد. اگر زمان مناسب بحث نبود، آن را به زمان بعدی موکول کنید ولی توجه داشته باشید این زمان خیلی زیاد نشود چرا که بین شما و همسرتان فاصله ایجاد می شود.
۵-اصول دلگرمی دادن به همسرتان در رابطه را بیاموزید
برای بهبود رابطه عاشقانه همسر خود سعی کنید دلگرمی همسرتان باشید. همیشه ابتدای رابطه زناشویی همه چیز بر وفق مراد است و فقط نکات مثبت و خوب وجود دارد ولی بعد از مدتی میبینیم بعضی مسائل آن طور نیستند که ما فکر می کردیم باید سعی کنیم بقیه چیزها را خراب نکنیم. همسر ما حتماً نکات مثبتی هم دارد، معمولاً بازسازی رابطه سخت است اما غیرممکن نیست. برای نگه داشتن ازدواجتان باید کاری کنید که همسرتان احساس ارزشمندی کند. معمولاً افرادی که ازدواج های طولانی تری دارند، می فهمند چطور باید به همدیگر توجه کنند و رابطه خود را حفظ کنند. این درک باعث می شود که فضایی صمیمی در خانه به وجود بیاید و در مقابل هم شما می توانید انتقادهای سازنده تان را پیش ببرید. همسر شما از انتقاد سازنده تان استفاده نمی کند مگر اینکه فضایی از عشق و احترام وجود داشته باشد
۶-تمرکزتان را به خودتان اختصاص دهید نه بر روی همسرتان
هرچقدر روی خودتان تمرکز کنید و دست به تغییر و رشد خودتان بزنید به همان میزان بلکه بیشتر همسرتان تغییر خواهد کرد. این را بدانید که همیشه حق با شما نیست، همیشه این شما نیستید که درست می گویید. سعی کنید کمی از اختلافتان فاصله بگیرید و از دور نگاه کنید. حالا وقت آن است که درست ببینید، حتماً به همین شکل است که طرف مقابل هم مقصر است اما به خود یادآوری کنید که من هم بی تقصیر نبودم. اگر هر یک از ما آدم های منطقی تری باشیم روابط ما بی تنش تر خواهد بود. روی خودتان تمرکز کنید و سعی کنید برای اصلاح نقص هایتان تلاش کنید.
۷-هنگام سختی ها شرایط را بحرانی تر نکنید
همیشه شرایط سختی در ازدواج پیش می آید، این شرایط می تواند شامل شرایط بیکاری، فشار مالی یا حتی بیماری یکی از طرفین باشد. مثلاً کسی را تصور کنید که فردا صبح عمل جراحی مهمی دارد. همسر او می تواند شب قبل از عمل جراحی فضایی از غم و غصه را در خانه به وجود آورد یا اینکه یک مهمانی بگیرد و تمام دوستان با روحیه همسرش را دعوت و سعی کند آن شب از فکر کردن به نتیجه عمل دوری کنند. انتخاب های ما در زندگی خیلی مهم هستند، مثلاً یک همسر هم می تواند بنشیند و آن قدر فضا را ناراحت کننده کند تا به حدی برسد که یک دغدغه جدید هم به وجود بیاید. شما در شرایط سخت زندگی تان باید از به وجود آمدن فشار جدید جلوگیری کنید. سعی کنید در شرایط بحرانی هر چقدر سخت تلاش کنید زندگی بهتر و فضای مطلوب تری برای همسرتان فراهم کنید. این امر باعث می شود صمیمت و درک شما از یکدیگر بیشتر شود.
۸-به جزئیات رابطه تان دقت کنید
همسرتان عموما در تلاش است تا یک زندگی بهتر برای شما فراهم کند حال اگر همسر شما یک روزهایی به دلیل شرایط کاری بداخلاق و نا آرام می شود، اگر خیلی صبح ها برای شما چای می ریزد اما یک روز صبح با عصبانیت در را به هم می کوبد. این دلیل نمی شود که بگویید همسر من هیچ وقت من را درک نمی کند. این فقط شرایطی موقتی است که به همسرتان فشار آورده است.نکات مثبت را همیشه در یادتان نگه دارید، این باعث می شود که عصبانیت شما قابل کنترل شود.
اگر گاهی خلق و خوی او با توجه به شرایطی که خارج از فضای خانه دارد تغییر می کند، شما هم راه بیایید، از او تعریف کنید. به او بگویید که چقدر از با او بودن لذت می برید و خوشحال هستید. گاهی لازم است که حتی کوچکترین مهارتش را بزرگ کنید و بگویید که عزیزم تو در این کار بهترین هستی. به جزئیات رابطه تان دقت کنید و همه چیز را یک وظیفه ندانید، این مسائل صمیمیت رابطه عاشقانه را بیشتر و تنش ها را کمتر می کند. یادتان باشد همسر شما هم مانند شما شرایط مختلفی را تجربه می کند و حق دارد گاهی از کوره در رود.
۹-کسی بهتر از خودتان از رابطه شما نمی داند
تمام مجلات سبک زندگی، فیلم ها و کتاب ها پر هستند از روش هایی که شما می توانید برای به وجود آوردن یک زندگی عاشقانه به کار گیرید. اما واقعیت این است که در آخر این شما هستید که باید بدانید که شما تنها کسی هستید که می دانید برای بهبود رابطه عاشقانه و زندگی بهتر باید چه کاری انجام دهید. اصلاً مهم نیست که چقدر از ازدواجتان گذشته یا چقدر احساس صمیمیت نسبت به زندگی مشترکتان دارید، مهم این است که مسائل زندگی خود را بهبود بخشید و برای داشتن یک زندگی بهتر تلاش کنید. روابط مانند انسان ها بی انتها هستند و هرچقدر هم از روابطتان بگذرد همچنان جای رشد دارد.
۱۰-در رابطه عاشقانه خود روش مخصوص خود را به کار گیرید
شاید خیلی از راه ها را امتحان کرده باشید، اما مهم این است که راه خودتان را پیدا کنید و از آن استفاده کنید. راه های مختلفی وجود دارد ولی شما از راه خودتان وارد شوید و همسرتان را خوشحال کنید. خوشحال کردن و شادی بخشی زندگی آنقدر ها هم کار سختی نیست ففط کافیست شروع کنید.بسیاری از افراد همسر خود را به شام در یک رستوران دعوت می کنند و بعضی به تماشای یک فیلم عاشقانه می نشینند و یا در طبیعت سفر می کنند. مهمانی خانوادگی می گیرند و بازی های تخته ای انجام می دهند.
تصمیم با شماست که بسته به نوع و کیفیت زندگیتان همسرتان را مطابق با ارزش های وی شاد کنید. بایکدیگر گفت و گو کنید و سعی کنید دنیای یکدیگر را بشناسید. شاید چیزی که برای شما بی ارزش است برای همسرتان ارزش خاصی داشته باشد و این دلیل نمی شود شما از آن عبور کنید. بهتر است آن ها را بخاطر همسرتان رعایت کنید.
موارد مهم در رشد رابطه عاطفی
زندگی سرشار از لذت هایی است که نباید خود را از این لذت ها محروم کنیم. تقویت روابط باعث می شود زندگی زناشویی با دوام تری داشته باشید. مواردی که در زیر عنوان می شود هم به عنوان یک راه حل برای تقویت ارتباط عاطفی به آن اشاره می شود و هم مواردی است که در داشتن یک ارتباط عاطفی باید به آن ها توجه کرد و در صورت بروز مشکل بین زوجین می توان از این موارد و راهکارها استفاده نمود. این راهکارها، راهکایی هستند که موجب به تقویت عشق و محبت نیز می شوند.
ایجاد اعتماد
در رابطه عاطفی موفق اعتماد عامل مهمی است و همانطور که می دانید لازمه عشق و تقویت رابطه عاطفی نیز می باشد زوج هایی که به یکدیگر اعتماد دارند از احترام نیز برخوردار هستند و صمیمیت زیادی در میان آن ها دیده می شود و برخلاف آن زوج هایی که به یکدیگر اعتماد ندارند نمی توانند احترام و صمیمیت داشته باشند و به مرور زمان عشق و محبت نیز در میان آن ها کم رنگ خواهد شد.
بیان اهداف و آرزوها
به خاطر داشته باشید برای تقویت رابطه عاطفی، باید آرزوهای خود را به همسرتان بازگو کنید همچنین باید بدانید که همسرتان چه خواسته هایی از شما دارد و چه آرزو و اهدافی در زندگی خود دارد تا برای رسیدن به این اهداف به یکدیگر کمک کنید. همچنین باید بدانید که شما دو فرد متفاوت با آرزوهای متفاوت هستید و زمانی می توانید با یکدیگر به آرزوهایتان دست پیدا کنید که برای اهداف یکدیگر ارزش قائل باشید.
دور کردن اهداف منفی
اگر می خواهید در زندگی با همسرتان خوشبختی واقعی را احساس کنید باید منفی بافی نکنید زیرا تسلط افکار منفی در زندگی شما می تواند بی اعتمادی، غم، ناامیدی و … را ایجاد کند.در برخورد با مشکلات و کاستی های همسرتان نیز باید منفی باف نباشید زیرا همسر شما فردی با همین ویژگی ها است که شما پذیرفته اید و فکر کردن به افکار منفی درباره او تنها شما را از یکدیگر دور می کند و مانع تقویت رابطه عاطفی خواهد شد.
خودتان باشید
اگر می خواهید ارتباط عاطفی خوبی با همسرتان داشته باشید باید خود واقعیتان را به او نشان دهید و بدانید که هر فردی در قبال کارها و رفتارهای خود مسئول است اگر شما خود واقعیتان را بشناسید می توانید برای کامل تر شدن تلاش کنید. نیازهای درونی خود را شناسایی کنید و از مهارت های اصولی برای تقویت آن ها استفاده کنید. این مورد یکی از راه ها و مهارت های دلبری کردن است که برای هر مردی دارای اهمیت است و دوست دارد همسرش شخصیت واقعی خودش را داشته باشد این مهارت در تقویت ارتباط عاطفی دارای اهمیت زیادی می باشد.
6 عامل برای تقویت رابطه عاطفی
- حمایت: مردان و زنان به حمایت همدیگر نیاز زیادی دارند؛ زنان از نظر عاطفی و امنیت روانی تمایل فراوانی دارند که مردان آن ها را حمایت کنند. یک مرد با درایت می داند که در موقعیت های مختلف چگونه طرف مقابل خود را مورد حمایت قرار دهد.
- تشویق: آدم ها از تشویق شدن انرژی می گیرند و اعتماد به نفسشان بالا می رود.زن با سیاست می داند که باید مرد را به خاطر کارهای خوبی که می کند مورد تشویق قرار دهد و مرد با درایت هم می داند که تشویقی که از زن می کند باعث انگیزه بیشتر زن می شود.
- احترام: یکی از نیازهای اصلی هر شخصی احترام است. احترام گذاشتن به نظرات، رفتار و شخصیت طرف مقابل باعث ساختن یک رابطه بهتر می شود.
- اعتماد: افرادی هستند که به طرف مقابل خود اعتماد چندانی ندارند و دائما او را زیر نظر می گیرند که مبادا خطایی از او سر بزند. مرد و زن با درایت و با سیاست تا زمانی که خلاف آن ثابت نشود به طرف مقابلش اعتماد می کند.
- پذیرش: ما انسان ها دوست داریم مورد پذیرش همدیگر قرار بگیریم. هر کدام از ما هم اشکالات و ضعف هایی داریم. آن چه همه ما دوست داریم این است که دوست داریم همان گونه که هستیم مورد قبول طرف مقابل قرار بگیریم. در این صورت است که تلاش بیشتری برای بهبود رفتارهای خود می کنیم.
- گفتگو: هنر گفتگو یکی از ظریف ترین هنرهایی است که تنها عده کمی از افراد به آن مجهز هستند. در فصل های آینده اصول گفتگو را در روابط زناشویی بیان می کنیم و خواهیم دید که چگونه می توان بسیاری از مشکلات را با گفتگوی ماهرانه حل کرد.