به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در اظهارنظری توهم آمیز مدعی شد ایران بلافاصله پس از پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ برای توافق با او تماس خواهد گرفت.
دونالد ترامپ روز دوشنبه در جمع هواداران خود در «دیتون» ایالت اوهایو به تکرار ادعا های بی پایه و اساس خود پرداخت و گفت ایالات متحده می خواهد ایران کشوری قدرتمند باشد، اما نمی خواهد این کشور سلاح هسته ای داشته باشد.
ترامپ برای شکستن رکورد قبلی ادعاهایش در خصوص توافق با ایران، این بار زمان آن را نیز پیش بینی کرد. رئیس جمهور آمریکا گفت تقریبا ۹ ثانیه پس از پیروزی تماسی خواهیم داشت و آن ایران خواهد بود که می خواهد توافق کند. ما می خواهیم آن ها توافق کنند.
ترامپ در توجیه اقدامات خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی بویژه تروریسم اقتصادی دولتش علیه ملت ایران مدعی شد: ما می خواهیم آن ها خوب باشند، ما می خواهیم آن ها قوی باشند، این بسیار ساده است آن ها فقط نمی توانند سلاح هسته ای داشته باشند.
رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه با اعلام خبر اعمال تحریم علیه ۲۷ نهاد و فرد ایرانی گفت: «اینجانب امروز اقدامات جدیدی برای محدود کردن تلاش ایران در جهت دستیابی به سلاح های هسته ای، موشکی و متعارف به کار گرفته ام». ترامپ این را هم گفت که اقدام امروز آمریکا پیام روشنی به ایران و همچنین کسانی که در برابر ایران ایستادگی نمی کنند، مخابره می کند. دونالد ترامپ نهایتا این را هم مدعی شد که آمریکا اجازه نمی دهد ایران توانایی های بیشتری را برای تهدید و وحشت مستقیم کشور های جهان به پیش ببرد.
ترامپ هر از چندگاهی موضوع توافق با ایران بلافاصله پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را هر بار به گونه ای مطرح می کند، این در حالیست که او در چهار سال اول ریاست جمهوری خود به خوبی ثابت کرده است که به هیچ توافق بین المللی پایبند نیست و به زیر پا گذاشتن پیمان های دیپلماتیک شهره است.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، پیش از این مدعی شده بود که تنها راه حل پیش رو، اعمال فشار علیه ایران و گفتگوهای جامع است.
اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در حالی مطرح می شود که ایران تاکید کرده که هرگز زیر بار فشار و تحریم تن به مذاکره با آمریکا نمی دهد. رفتار یک جانبه گرایانه آمریکا از سوی سایر کشورها محکوم شده، تا آن جا که واشنگتن در موضوع تحریم تسلیحاتی ایران متحمل شکست سنگینی شد و فقط جمهوری دومینیکن به پیشنهاد آمریکا در سازمان ملل رای مثبت داد.
اقدام آمریکا در جهت فعال سازی مکانیسم ماشه نیز تاکنون ناموفق بوده و این سازوکار تاکنون هرگز فعال نشده است.
این در حالی است که ایران در پاسخ به بدعهدی آمریکا و بر اساس بندی از توافق هسته ای، اقدام به کاهش سطح تعهدات خود ذیل برجام کرده است.