دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

تصاویر مشهورترین و قدرتمندترین ملکه ها در تاریخ باستان+جزییات/ جذابیت و قدرت زنان باستان! 

شنبه، 16 تیر 1403
ساعدنیوز: نگاهی دقیق تر به زندگی و دستاوردهای شگفت‌انگیزترین ملکه‌های تاریخ باستان داشته باشید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز، ثروت و قدرت فراوان در طول تاریخ تنها متعلق به مردان نبوده است؛ بلکه زنان زیادی نیز در طول تاریخ بوده اند که توانسته اند به فرمانروایی حکومت ها و امپراتوری های بزرگی در جهان برسند. در ادامه به معرفی آن ها میپردازیم.

حتشپسوت (Hatshepsut)

او ملکه مصر باستان، پنجمین فرعون از دودمان هجدهم پادشاهی مصر باستان بود. او دومین فرعون زن است که از لحاظ تاریخی تأیید شده است. نخستین فرعون زن تأیید شده «سوبک‌نفرو» بوده است؛ هر چند ممکن است زنان فرعون دیگری نیز پیش از حتشپسوت حکمرانی کرده باشند.حتشپسوت در سال 1478 قبل از میلاد به قدرت رسید.

در دوره حتشپسوت وضع زندگی مردم بهبود یافت، خانه‌ها و راه‌ها ساخته شدند؛ همچنانکه وی توانست کشور را از جنگ‌های خارجی حفظ کند. اقتصاد نیز در دوره وی شکوفا بود.

نفرتیتی ملکه مصر باستان

نِفِرتیتی همسر بزرگ سلطنتی (همسر اصلی) فرعون مصر، آخناتون بود و به عنوان شریک سلطنت همسرش و ملکه مصر شناخته می‌شود. او به زیبایی شهره بود.

وی پس از کشف مجسمه نیم تنه‌اش در 1912 در مصر به شهرت رسید.نِفِرتیتی و همسرش که تنها به یک خدا یعنی آتون احترام می‌گذاشتند بانی یک انقلاب مذهبی بودند. به خاطر یکتاپرستی و تغییر دین در تاریخ فراعنه پرآوازه هستند. نفرتیتی که در طول دوره درگیری مذهبی مصر در کنار و همراه با همسرش آخناتون بر مصر در مقام شریک سلطنت یا در بعضی کتیبه‌های پیدا شده بعدها به عنوان فرعون حکومت می‌کرد.

ملکه تومیریس قاتل کوروش کبیر

یکی از این اقوام ایرانی «ماساگت‌»ها بودند که در شرق دریای خزر می‌زیستند. پارسی‌ها و پادشاه معروف پارس، کوروش کبیر، همواره در پی تسخیر این منطقه بودند و طبعا ماساگت‌ها می‌خواستند از سرزمین و حریم خود دفاع کنند.

کوروش در اواخر عمر خود برای مطیع کردن اقوام ماساگت به منطقه آن‌ها هجوم برد. او ابتدا به «ملکه تومیریس ماساگتی» بیوه پادشاه ماساگت پیشنهاد ازدواج داد تا به صورت صلح‌آمیز منطقه آن‌ها را تسخیر کند.

تومیریس پیشنهاد وی را نپذیرفت و کورش به قصد جنگ با ماساگت‌ها به سوی سیحون حرکت کرد. تومیریس جزو معدود زنانی بود که فرماندهی نظامی منطقه‌ای به گستردگی قلمرو ماساگت‌ها را بر عهده داشتند.

کورش در ابتدا موفق شد یک سوم سپاه ماساگت‌ها را نابود کند، اما تومیریس که رهبری جنگ با لشکر کوروش را شخصا بر عهده گرفته بود با جمع‌آوری تمام قوای خود به لشکر پارس حمله‌ور شد و در جنگی سنگین به پیروزی رسید. بیشتر سپاه کورش نابود شده و خود وی نیز به دست تومیریس کشته شد.

ملکه کلئوپاترا

کلئوپاترا نیز ملکه مصر باستان در سال 69 پیش از میلاد تا 30 پیش از میلاد بود. او فرمانروایی را از پدرش «بطلمیوس دوازدهم» به ارث برد. کلئوپاترا یکی از حکام زن مشهور در جهان است که بخاطر ثروتش و مهارتش در بازی‌های سیاسی شناخته می‌شود.

کلئوپاترا به عنوان فرعون مصر کنترل بخشی از بزرگترین صنعت‌های آن زمان را در دست داشت؛ مانند گندم، پاپیروس، مرهم (unguents) که درآمدی معادل سالانه 12 هزار تا 15 هزار تالنت مصری به او می‌داد. دارایی خالص او تا 95.8 میلیارد دلار تخمین زده شده است؛ هر چند کلئوپاترا همیشه قادر به تهیه مخارج زندگی لوکس خود نبود. او برای تأمین مالی بسیاری از جنگ‌هایی که در طول سلطنت خود انجام داد، از رهبران خارجی وام‌های زیادی گرفت.

بودیکا ملکه جنگ

بودیکا (به انگلیسی: Boudica) در سال 60 میلادی، فرماندهٔ یکی از قبیله‌های سلت به نام آی سینی بود.

وی پس از مرگ شوهرش پراسوتاگوس، رهبر قبیلهٔ آی سینی شد. اما حاکمان روم در بریتانیا، اعلام کردند که قلمرو آی سینی ، باید بخشی از امپراتوری روم محسوب شود.

به همین دلیل، دستور دستگیری وی را صادر کردند. بلافاصله، افراد این قبیله ، به رهبری ملکهٔ بلند قد خود، قیام کردند.

آن‌ها چند منطقهٔ بسیار بزرگ را به تصرف خود درآوردند و 70٬000 رومی و متحدانشان را به قتل رساندند.

به دنبال این واقعه، یک ارتش مجهز رومی، قیام را شکست داد و بودیکا مجبور شد خود را مسموم کند. در طول قیام ملکه بودیکا نیمی از مردم بریتانیا در این قیام به وی ملحق شدند.

زنوبیا (زینب) ملکه پالمیرا

زِنوبیا [زینب] ملکۀ پالمیرا بود که سلطۀ امپراتوری رُم را به چالش کشید.برخلاف باورهای رایج، زنوبیا هرگز علیه رُم عَلَم طغیان برنداشت، و گرداندن او در غل و زنجیر در خیابان‌های شهر رُم شواهد تاریخی مستندی ندارد؛ اعدام او به دست امپراتور آئورلیانوس (فرمانروایی 270 تا 275 میلادی) نیز تقریبن بدون تردید حکایتی ساختگی است.

طی پنج سالِ پس از مرگ اُدایِنتوس در 267 میلادی، زنوبیا موفق شد خود را در اذهان مردم به عنوان بانوی بزرگ شرق جا بیندازد. او در کاخی زندگی می‌کرد که فقط یکی از ده‌ها بنای شکوهمند یکی از پرعظمت‌ترین شهرهای شرق باستان محسوب می‌شد، دربار او محل رفت و آمد فیلسوفان و نویسندگان نامدار بود، او علاوه بر این‌ها از آوازۀ دستاوردهای نظامی اُدایِنتوس نیز بهره‌ می‌برد و زبده‌ترین سربازان صحرا زیر فرمان او قرار داشتند. او با قدرت و نفوذی که در اختیار داشت دست به یکی از به‌یادماندنی‌ترین مبارزه‌ها علیه سلطۀ رُم زد، که حتا در آن قرن پرتلاطم مثال‌زدنی بود.


2 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 01 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل سابمیت مقاله
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / شیر ، بوفالو ، زرافه
از بازار چه خبر؟ | قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه 1 آذر 1403 + جدول
از جان و دل مایه گذاشتن بهنوش بختیاری برای توصیف علی دایی با اصطلاحات لوطی طور؛ علی آقا نباشی تهران کجه، برج میلاد خلال دندونته!+ عکس
از ارزهای دیجیتال چه خبر؟ | قیمت بیت کوین، اتریوم و ارزهای پرطرفدار امروز پنجشنبه 1 آذر 1403 + جدول
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی