به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از مهر، دکتر ابراهیم خدایی در گفتگوی ویژه خبری درباره موضوع برگزاری کنکور دکتری گفت: همه پروتکل ها و زمان بندی های برگزاری کنکورها و آزمون های کشوری مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا است. این شیوه نامه هایی که برای کنکور تدوین شده کار مشترک وزارت بهداشت، وزارت علوم و سازمان سنجش بوده است.
وی افزود: ما سعی داریم که حداکثر پروتکل ها را انجام دهیم. چون وضعیت آموزشی کشور نمی تواند گسست داشته باشد. بخشی از پذیرش دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی بدون آزمون امکان پذیر نیست و جایگزینی هم برای کنکور نداریم.
رئیس سازمان سنجش در پاسخ به عکس هایی که در زمان کنکور دکتری منتشر شده و برخی داوطلبان ماسک نداشته اند، گفت: ماسک برای داوطلبان اجباری بود و برای ۳۰ درصد از داوطلبان ماسک پیش بینی کرده بودیم. به هر حال امتحان ۵ دقیقه ای نیست و لحظاتی ممکن است که داوطلب آب بخورد یا بیسکوئیت بخورد و عکاسان هم به دنبال سوژه اند و این لحظات را ثبت کرده اند.
وی افزود: ما از داوطلبان کنکور دکتری نظرسنجی کرده ایم که آیا از تمهیدات بهداشتی کنکور راضی هستید یا خیر. بیش از ۸۵ درصد رضایت داشتند. مسئول نظارت بر پروتکل های بهداشتی معاونت بهداشتی وزارت بهداشت بود و یک نماینده بهداشت هم در حوزه ها مستقر بود. طبق اعلام رسمی وزارت بهداشت به سازمان سنجش نمره قبولی دادند و یک سری نکات هم گوشزد کردند که حتماً رعایت می شود.
خدایی یادآور شد: به مراقبان هم گفته شده بود که اگر داوطلبی ماسک خود را برداشت به فرد تذکر دهند. اما فضای امتحان به گونه ای است که نمی توان به صورتی باشد که تمرکز داوطلب بهم بخورد. مواردی از این دست نادر بود.
رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: متوسط افراد در هر حوزه کنکور دکتری ۵۰۰ نفر بود ولی در کنکور سراسری به دلیل گستردگی ۲ هزار و ۸۰۰ نقطه داریم و تمرکز کمتری وجود دارد. بیشترین تراکم در گروه علوم تجربی است که حدود ۶۰۰ هزار نفر هستند و هر حوزه ای ۲۱۰ نفر است. در یک فضای بزرگ ۲۱۰ نفر را جا می دهیم که به قول دکتر حریرچی ورودی یک روز پاساژهای تهران است.
وی افزود: ما یک میلیون نفر را زیر یک سقف جمع نمی کنیم بلکه در ۲ هزار و ۸۰۰ حوزه پخش می شوند. پروتکل ها را رعایت خواهیم کرد.
خدایی در پاسخ به موضوعی که در مجلس تعویق کنکور مطرح شده است، گفت: ما تاکنون بر اساس مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا پیش رفته ایم و در هر صورت سازمان سنجش مجری است.
وی خاطرنشان کرد: کنکور بیشتر یک موضوع جذاب اجتماعی و سیاسی شده و صدای کنکور بیشتر شنیده می شود و برخی علاقه دارند که اظهارنظر کنند و برخی هم می خواهند فالوئر جمع کنند. اما بحث مجلس جدا است. نمی دانم اگر مجلس تصویب کند که کنکور لغو شود مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا چه می شود. سازوکار آن چه خواهد بود.
رئیس سازمان سنجش یادآور شد: سازمان سنجش مجری قانون است و ما به عنوان کارشناس نظر خودمان را می دهیم. ستاد ملی مبارزه با کنکور مصوبه ای درباره تأخیر و لغو کنکور نداشته است و کنکور را به چهار روز افزایش داد و پس از آن پروتکل ها و فاصله گذاری ها را تعیین کرده است. سازمان سنجش یک دستگاه اجرایی است و وارد مباحث حاشیه ای نمی شود.
وی تاکید کرد: اگر به ما بگویند که کنکور را برگزار نکنید، برگزار نمی کنیم. اگر به ما بگویند برگزار کنید برگزار خواهیم کرد.