دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / مجله خودرو /

چه کارهایی انجام دهیم که ماشین در سرمای زمستان یخ نزند؟/ + راهکارهای مقابله با مشکل یخ زدن ماشین 

یکشنبه، 25 آذر 1403
ساعد نیوز: یخ زدن ماشین اتفاقی است که اغلب ما در فصل سرما آن را تجربه کرده‌ایم. دیدن خودرویی که پس از یک شب برفی درون یخ گیر کرده و درهای آن قفل شده‌اند، قطعا حسی ناخوشایند درونمان زنده می‌کند. این اتفاق منجر به دیر شدن قرارهای کاری شده و مشکلات زیادی ایجاد می‌کند. از این رو تصمیم گرفتیم در آستانه فصل سرما، در رابطه با یخ زدن خودرو گردآوری نماییم.

به گزارش سرویس مجله خودرو ساعد نیوز، یخ زدن ماشین اتفاقی است که اغلب ما در فصل سرما آن را تجربه کرده‌ایم. دیدن خودرویی که پس از یک شب برفی درون یخ گیر کرده و درهای آن قفل شده‌اند، قطعا حسی ناخوشایند درونمان زنده می‌کند. این اتفاق منجر به دیر شدن قرارهای کاری شده و مشکلات زیادی ایجاد می‌کند. از این رو تصمیم گرفتیم در آستانه فصل سرما، در رابطه با یخ زدن خودرو گردآوری نماییم.

یخ زدن ماشین در سرما مشکل عجیب و دور از ذهنی نیست. بلکه در این فصل غافل ماندن از آن کاری نابخردانه است. به همین منظور بهتر است پیش از شروع روزهای بسیار سرد و یخبندان زمستانی، خودرویتان را به خوبی مجهز کنید. در واقع با انجام یک‌سری اقدامات پیشگیرانه می‌توانید از بروز آسیب‌های جدی به ماشین در هوای سرد جلوگیری نمایید. در این مقاله می‌کوشیم راه‌کارهایی برای پیشگیری از یخ زدن خودرو در زمستان و کاهش مشکلات فنی ناشی از آن به شما عزیزان ارائه دهیم.

به طور کلی برای روشن کردن خودرو در یک روز سرد زمستانی، بهتر است کمی صبر و حوصله به خرج دهید. اگر خودرو شما انژکتوری است، پس از باز کردن سوئیچ، چند لحظه تامل کنید تا صدای قطع کردن پمپ را بشنوید. سپس استارت زده و پس از گرم شدن ماشین شروع به حرکت نمایید. اما این روند در ماشین‌های کاربراتوری کمی متفاوت است. زیرا در این خودروها ابتدا باید ساسات را به صورت دستی کشیده و چند بار پدال گاز را بفشارید. سپس ماشین را روشن نموده و به آن زمان دهید تا به خوبی گرم شود. در نهایت حرکت را آغاز کنید. اگر هم خودرویتان دوگانه سوز است، پیشنهاد می‌کنیم اول صبح زمستانیتان را با بنزین آغاز نموده و پس از گرم شدن ماشین به سوخت گاز سوئیچ نمایید.

یخ زدن ماشین چه عواقبی دارد؟

قطعا بی‌توجهی به خودرو در هوای سرد مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. به طور کلی یخ زدن شیشه‌ها، درب‌ها، قفل، کولر و مواردی از این دست از جمله عواقب یخ زدن ماشین هستند. در ادامه بیشتر در این مورد صحبت خواهیم نمود.

کدام قسمت‌های خودرو بیشتر دچار یخ زدن می‌شوند؟

در هوای سرد زمستانی تمام بخش‌های خودرو در معرض یخ زدن هستند. اما برخی قسمت‌های آن بیش از دیگر بخش‌ها دچار این مشکل می‌شوند. از این رو باید حواستان به همه قسمت‌ها باشد، تا عواقب ناشی از یخ زدگی ماشین گریبان‌گیرتان نکند.

1- رادیاتور ماشین اولین قطعه در معرض یخ زدن

رادیاتور ماشین و شلنگ‌های آن همواره حاوی آب و مایعات مختلف است. از این رو در فصل زمستان اولین قطعه‌ای که در معرض یخ زدن قرار می‌گیرد، رادیاتور و دیگر متعلقات آن است. به همین دلیل باید به طور مداوم آن را چک نموده و از سلامتش اطمینان داشته باشید.

اولین و مهم‌ترین قدم برای پیشگیری از یخ زدن ماشین در قسمت رادیاتور، استفاده از ضدیخ است. این مایع دارای خاصیت ضد یخ زدن و حتی ضد جوش و ضد خوردگی است. از این رو وجود آن درون رادیاتور یک امر ضروری در تمام فصول سال است. اما در زمستان نیاز به ضدیخ بیش از دیگر فصل‌ها احساس می‌‌شود.

قدم بعدی در جلوگیری از یخ زدن سیستم خنک کننده خودرو، پرهیز از پارک کردن آن در فضاهای باز و بادخیز است. هر چه شدت باد بیشتر باشد، احتمال یخ‌زدگی در رادیاتور هم بیشتر خواهد شد. اگر ناچار به پارک کردن در محیط‌های بادخیز و بسیار سرد هستید، بهتر است از یک پتو در اطراف موتور و رادیاتور کمک بگیرید.

پس از یخ زدن رادیاتور ماشین چه کنیم؟

باید بدانید که اگر کار از کار گذشت و رادیاتور ماشین یخ زد، دیگر نمی‌توان به سرعت استارت زده و شروع به حرکت کرد. بلکه باید کمی زمان صرف یخ زدایی سیستم خنک کننده نموده و آن را برای فعالیت مجدد آماده کنید.

یخ زدن ماشین در بخش رادیاتور معمولا با عدم روشن شدن و استارت نخوردن خودرو همراه خواهد بود. اگر در یک صبح زمستانی با این صحنه ناخوشایند مواجه شدید، اصلا هول نکرده و مطابق روال زیر عمل نمایید:

1- پیش از استارت زدن رادیاتور را بررسی کنید!

بهتر است در ابتدای یک صبح سرد و زمستانی، آب رادیاتور ماشین را بررسی نمایید. این کار کمک می‌کند پیش از استارت زدن از عدم یخ زدن رادیاتور و شلنگ‌های آن مطمئن شوید.

2- از آب گرم استفاده کنید!

اگر متوجه یخ زدن سیستم خنک کننده، شلنگ‌ها، موتور و سرسیلندر شدید، بهتر است از آب گرم استفاده کنید. این کار به آب شدن یخ‌ها در زمان کوتاه‌تر کمک می‌کند.

3- سشوار کمک کننده است!

علاوه بر آب گرم می‌توانید از سشوار هم برای گرم کردن قسمت‌های حساس رادیاتور استفاده کنید.

4- دوباره استارت بزنید!

همان‌طور که می‌دانید آب یخ زده دچار افزایش حجم می‌شود. از این رو ممکن است رادیات، شلنگ‌ها یا سیلندرها دچار ترکیدگی شده باشند. بنابراین بهتر است پس از یخ زدایی کامل رادیاتور، مجددا استارت بزنید. این کار میزان خسارات پیش آمده را به خوبی نشان می‌دهد.

2- یخ زدن شیشه ماشین و راه‌کارهای مقابله با آن

یخ زدن شیشه ماشین در روزهای سرد سال یک اتفاق رایج است. اما شاید بتوان با انجام اقداماتی مانع از بروز این مشکل شد. به طور مثال استفاده از چادر (روکش ماشین) بر روی بدنه آن مانع از یخ زدگی شیشه‌ها در طول یک شب سرد خواهد شد. برای آینه‌های بغل می‌توانید از یک کیسه پلاستیکی و کِش استفاده کنید. این کار مانع از برخورد مستقیم هوای سرد به شیشه و آینه‌ها شده و در نهایت از یخ زدن آن‌ها جلوگیری می‌کند.

با تمام این‌ها گاهی ممکن است ناغافل شاهد یخ زدن ماشین در قسمت شیشه‌های باشیم. در این شرایط می‌توانید از راه‌کارهای زیر کمک بگیرید:

  • استفاده از اسپری‌های ضدیخ موجود در بازار برای شیشه‌ها

  • زمان دادن به ماشین تا به اندازه کافی گرم شده و یخ شیشه‌ها آب شود.

  • استفاده از کارت اعتباری برای تراشیدن یخ شیشه‌ها (در مواقع اضطراری)

  • کمک گرفتن از یک کیسه برنج گرم شده و حرکت دادن آن به روی شیشه‌های یخ زده

  • ریختن آب گرم بر روی شیشه و کشیدن شیشه پاک‌کن پلاستیکی برای تراشیدن یخ‌ها

3- یخ زدن درب‌های خودرو و پیشگیری از آن

یخ زدن درب‌های خودرو در زمستان‌های سرد اتفاقی دور از ذهن نیست. از این رو باید برای مواجه با آن آماده باشیم. اولین نکته‌ای که در ابتدای فصل‌های سرد لازم است در نظر بگیرید، اطمینان از سلامتی درزها و زوارهای اطراف درب‌هاست. زیرا وجود پارگی و سوراخ در آن‌ها احتمال یخ زدن ماشین را بیش از پیش می‌کند. مورد دیگری که باید از بررسی آن غافل نشوید، پاک بودن اطراف درب و زوارهای آن از هر گونه گرد و غبار است. زیرا گرد و غبار در دماهای پایین احتمال یخ زدن درب‌ها را افزایش می‌دهد. بنابراین توصیه می‌شود به طور مرتب زوارهای در را با پارچه‌ای مرطوب کاملا تمیز نمایید.

برای جلوگیری از یخ زدن ماشین و درب‌های آن در شب‌های سرد زمستانی، یک راه‌کار جالب توجه وجود دارد. در این روش می‌توانید از یک پارچه یا حوله بین درب‌های ماشین گذاشته و سپس آن را ببندید. به این ترتیب با یخ زدن درها، تنها با کشیدن پارچه یا حوله می‌توانید آن را باز کنید. علاوه بر این استفاده از روکش خودرو نیز در کاهش احتمال یخ زدگی درب‌ها موثر خواهد بود.

اگر با رعایت تمام نکات بالا باز هم در خودرو یخ زد، می‌توانید از روش‌های زیر برای باز کردن آن کمک بگیرید:

4- یخ زدن موتور ماشین و روش رفع آن

یخ زدن آب درون موتور ماشین مشکل دیگری است که رانندگان در زمستان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. این مشکل نسبت به دیگر مواردی که پیش از این گفتیم، حادتر بوده و احتمال آسیب‌های جدی برای خودرو وجود دارد. زیرا اگر آب درون بلوک موتور یا سرسیلندرها یخ بزند، حجم بیشتری یافته و به مجراهای آب‌رسانی موتور فشار زیادی وارد می‌کند. در پی این اتفاق احتمال ترکیدگی در نواحی مختلف موتور وجود داشته و هزینه‌های گزافی روی دست مالکان باقی می‌گذارد.

بررسی موتور و سرسیلندرها در صبح‌های سرد زمستانی و پیش از شروع حرکت، یک کار ضروری است. در این راستا اولین قدم چک کردن واتر پمپ می‌باشد. در واترپمپ‌هایی که در بخش بالایی موتور قرار دارند، باید تسمه را با دست جرکت داده و ببینید آزاد است یا خیر؟ اما در واترپمپ‌هایی که زیر موتور هستند، تنها با استارت زدن می‌توان نسبت به یخ‌زدگی آن‌ها پی برد.

اگر متوجه یخ زدن ماشین در قسمت واترپمپ و موتور آن شدید، بهتر است از وسایل گرمازا کمک بگیرید. به طور مثال می‌توان یک لامپ رشته‌ای را زیر ماشین قرار داده و روشن نمود. گرمای این لامپ به مرور منجر به باز شدن یخ‌ها خواهد شد. زمانی که واترپمپ گرم شود، می‌توان ماشین را استارت زده و از گرمای پیشرانه برای باز شدن یخ دیگر قسمت‌ها بهره گرفت.

چند نکته مهم درباره یخ زدن ماشین در قسمت موتور

همان‌طور که گفتیم اگر موتور ماشین یخ بزند باید با استفاده از وسایل گرمازا یخ واترپمپ را آب کنید. سپس استارت زده و اجازه دهید خودرو مدتی درجا کار کند. پس از آن ماشین را خاموش نموده و بلوک موتور را بررسی نمایید تا اگر جایی دچار ترکیدگی شده به سرعت شناسایی کنید. زیرا ترکیدن موتور و اجزای آن می‌تواند آسیب‌های جدی‌ای به خودرو وارد کند.

هنگام درجا کار کردن ماشین باید به دمای آب و عملکرد ترموستات هم توجه داشته باشید. زیرا اگر رادیاتور یخ زده باشد، ترموستات عمل نکرده و ماشین جوش می‌آورد. تنها چاره کار این است که درب رادیاتور را باز نموده و تغییرات دمایی آن را بررسی کنید. اگر احساس کردید در حال جوش آوردن است، به سرعت خودرو را خاموش کنید. کنترل کردن دماسنج ماشین هم می‌تواند کمک کننده باشد.

چطور از یخ زدن ماشین جلوگیری کنیم؟

با انجام یک‌سری کارها می‌توان از یخ زدن ماشین در سرما جلوگیری نمود. به این ترتیب از خسارات احتمالی پیشگیری نموده و ایمنی خودرو در برابر هوای سرد تضمین خواهد شد. از جمله این اقدامات می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • ریختن ضدیخ در آب رادیاتور پیش از شروع سرما

  • تعویض صافی بنزین

  • بررسی روغن موتور و تعویض آن در صورت نیاز

  • به همراه داشتن زنجیر چرخ در فصل سرما

  • بررسی آج چرخ‌ها و لنت‌های ترمز ماشین

اضافه کردن ضد یخ به رادیاتور یک اقدام حیاتی است!

خودرو به عنوان یک وسیله کارآمد در زندگی روزمره انسان‌ها شناخته می‌شود. اما این وسیله ارزشمند نیازمند نگهداری و مراقبت است تا بهترین عملکرد خود را به نمایش بگذارد. موتور خودرو یکی از بخش‌های مهم آن است که همواره در معرض حرارت بالا قرار دارد. اگر این حرارت متعادل‌سازی نشود، احتمال آسیب دیدن قطعات داخلی موتور بسیار زیاد است. سیستم خنک کننده ماشین به منظور کاهش دمای موتور طراحی شده است. این سیستم همواره حاوی مقدار زیادی آب است که توسط شلنگ‌های مخصوص به اطراف موتور هدایت می‌شوند. در فصل سرما احتمال یخ زدن ماشین در قسمت رادیاتور بسیار زیاد است. به همین منظور باید از ضد یخ برای پیشگیری از یخ زدن آن استفاده نمود. در واقع اولین اقدامی که یک راننده برای جلوگیری از یخ زدن رادیات باید انجام دهد، اضافه کردن ضدیخ می‌باشد.

ضد یخ باید با نسبت 50 درصد آب و 50 درصد ضدیخ به رادیاتور اضافه شود. این نسبت دمای انجماد محلول درون سیستم خنک کننده را به 40 درجه زیر صفر و دمای جوش را هم به 108 درجه بالای صفر می‌رساند. البته با وجود فشار در رادیاتور دمای جوش تا 120 درجه بالای صفر هم خواهد رسید.

استفاده از ضدیخ چه مزیت‌هایی دارد؟

از جمله مزیت‌های استفاده از ضدیخ می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • حفظ قابلیت سیال بودن آب در دمای یخبندان و گردش آن اطراف موتور

  • امکان تمیزکنندگی مجاری و شلنگ‌های رادیاتور از هرگونه رسوب و زنگ‌زدگی به سبب وجود ایتلن گلیکول درون ضد یخ

  • افزایش طول عمر پمپ آب در اثر خاصیت روان‌کنندگی ضدیخ

عدم استفاده از ضدیخ چه مشکلاتی ایجاد می‌کند؟

اگر فکر می‌کنید استفاده از ضدیخ چندان هم حیاتی نبوده و ضروری به نظر نمی‌رسد، پیشنهاد می‌کنیم ادامه این مطلب را با دقت بخوانید:

بلوک موتور معمولا از جنس آهن یا آلومینیوم ساخته می‌شود و فاقد قابلیت کشسانی است. از این رو اگر آب درون موتور و رادیاتور یخ زده و دچار افزایش حجم شود، قطعا منجر به ترکیدن بلوک موتور و شبکه رادیاتور و پاره شدن شلنگ‌های آن خواهد شد. پس از این اتفاق باید یک بلوک موتور جدید تهیه نموده و مدت زیادی را به دنبال ثبت شماره بلوک موتور جدید در کارت ماشینتان سپری کنید.

بهتر است بدانید که خسارات ناشی از عدم استفاده از ضدیخ به همین‌جا ختم نمی‌شود. بلکه اگر بی‌توجه به یخ‌زدگی ماشین، استارت بزنید، در اولین لحظه واتر پمپ قفل شده و تسمه تایم پاره خواهد شد. در پی آن سوپاپ‌ها با پیستون برخورد کرده و کج می‌شوند. در نهایت شما می‌مانید و هزینه‌های تعویض یک موتور کامل!

اگر در یخبندان خودرو فاقد ضدیخ بود، چه کنیم؟

اگر ناگهان با شرایط یخبندان مواجه شدید و خودرویتان فاقد ضدیخ بود، باید مطابق راه‌کار زیر عمل نمایید:

  • ابتدا یک فضا بسته برای پارک ماشین پیدا کنید. اگر چنین فضایی در دسترستان نیست، هنگام پارک کردن دماغه ماشین را به دیوار یا خودرو جلویی نزدیک نمایید.

  • بسته به شدت باد و میزان سرما، هر چند ساعت یا چند دقیقه یک‌بار خودرو را روشن کنید. اجازه دهید تا به بیشترین دما رسیده و سپس آن را خاموش کنید.

  • بهتر است از یک پتو استفاده نموده و با قرار داده آن بر روی کاپوت، گرمای بیشتری فراهم آورید.

فارغ از این راه‌کارها می‌توانید آب رادیاتور و موتور را به طور کامل تخلیه نموده و یک شب آسوده را تا صبح سپری کنید. برای این‌کار باید ماشین را روشن نموده و صبر کنید تا به بیشترین دما برسد. این کار موجب باز شدن ترموستات می‌شود. حال شلنگ‌های سیستم خنک کننده را باز کرده و منتظر تخلیه کامل آن بمانید.

اگر موتور خودرو یخ زد، چه کنیم؟

در چنین شرایطی هرگز نباید استارت بزنید. ابتدا به سراغ رادیات رفته و وضعیت آب آن را چک کنید. اگر به طور کامل یخ زده بود، به احتمال زیاد موتور خودرو دچار آسیب و ترکیدگی شده است. بنابراین باید شلنگ‌های آب را باز کرده و با یک یدک کش، ماشین را به تعمیرگاه برسانید.

چطور از وجود ضدیخ در ماشین مطمئن شویم؟

اغلب ضدیخ‌های موجود در بازار به رنگ سبز هستند. بنابراین با باز کردن درب رادیاتور و بررسی رنگ آب آن می‌توان از وجود ضد یخ مطمئن شد. هر چه غلظت رنگ سبز این آب کمتر باشد، به معنای کمتر بودن درصد ضدیخ موجود در آن است. در نتیجه احتمال یخ زدن ماشین در این شرایط بالاتر خواهد بود.

چنان‌چه آب رادیاتور به رنگ قهوه‌ای باشد، به معنای فاسد شدن آن بوده و باید سریعا آب رادیات را تعویض کرد. به طور معمول توصیه می‌شود هر دو سال یک‌بار (یا به ازای هر 60 هزار کیلومتر رانندگی) آب رادیاتور کاملا تخلیه و تعویض گردد.

روش تعویض ضدیخ چگونه است؟

برای تعویض ضدیخ باید آب رادیاتور را به طور کامل تخلیه نموده و مجددا آن را با آب تازه و ضدیخ نو پر کرد. بنابراین ابتدا باید ماشین را روشن نموده و اجازه دهید تا به بیشترین دما برسد. در این هنگام ترموستات باز شده و امکان تخلیه کامل رادیاتور وجود دارد. حال باید پیچ تخلیه رادیات را باز نموده و سپس درب آن را بردارید. بگذارید آب درون آن به طور کامل تخلیه شود. در نهایت نیمی از حجم رادیاتور را با آب جوشیده و نیم دیگر را با ضد یخ پر کنید.

یک راه ساده‌تر هم برای تعویض ضدیخ وجود دارد. آن هم سپردن ماشین به رادیاتورسازی یا تعمیرگاه‌های مرتبط می‌باشد.

یک باور اشتباه درباره ضد یخ

در گذشته شبکه رادیاتور ماشین‌ها از جنس مس ساخته می‌شد. به همین منظور برخی رانندگان از زردچوبه به جای ضد یخ استفاده می‌کردند. زردچوبه در مواجه با مس به دیواره‌ها چسبیده و حتی ترک‌های ریز را هم می‌پوشاند. البته این یک راه‌کار مقطعی بوده و با تعویض آب رادیاتور تمام زردچوبه‌های درون آن از جداره‌ها شسته می‌شد.

مشکل این‌جاست که خودروهای امروزی از رادیاتور آلومینیومی استفاده می‌کنند. در نتیجه زردچوبه هیچ کمکی به این ماشین‌ها نمی‌کند. تنها راه‌کار برای پیشگیری از یخ زدن ماشین در حال حاضر استفاده از ضدیخ باکیفیت و مرغوب می‌باشد.

ضد یخ خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

زمانی یک ضد یخ را خوب و باکیفیت می‌نامیم که دارای ویژگی‌هایی نظیر مقداری کف، عدم آتش‌زایی، افزایش نقطه جوش، کاهش دمای انجماد، ممانعت از تشکیل رسوب در شبکه رادیات، عدم آسیب‌رسانی به رنگ ماشین و شامل کمترین مقدار ماده سمی باشد.

روش تشخیص ضد یخ تقلبی

امروزه در بازار شاهد ضد یخ های تقلبی هستیم که از کیفیت لازم برخوردار نیستند. تشخیص این ضدیخ‌ها کار سختی است و تنها راه‌کار آن آشنایی با ویژگی‌های یک ضدیخ خوب است. اما به طور کلی پیشنهاد می‌شود تنها از برندهای معتبر و معروف ضد یخ استفاده کنید که قبلا امتحان خود را پس داده‌اند.

اهمیت سلامت بخاری ماشین در یخبندان!

بخاری ماشین یکی از ملزومات آن در فصل سرما و به ویژه روزهای یخبندان است. بنابراین باید ابتدا فصل از سلامت آن اطمینان یابید. به طور کلی بخاری در سه حالت دچار خرابی خواهد شد. اولین حالت مربوط به گرفتگی شلنگ‌های متصل به آن می‌باشد. دومین حالت در اثر خرابی ترموستات رخ می‌دهد و در نهایت کیپ شدن رادیاتور می‌تواند مشکل سوم باشد.

برای تشخیص ایراد بخاری ماشین باید ابتدا درب رادیاتور را برداشته و شلنگ‌های متصل به بخاری را جدا کنید. سپس درون رادیات آب بریزید. اگر آب جریان نداشت ایراد از شلنگ‌ها بوده و باید آن‌های تمیز یا تعویض کرد. اما در صورت جریان داشتن آب، مشکل مربوط به ترموستات و رادیاتور می‌باشد. در این شرایط بهتر است خودرو را به یک تعمیرکار نشان داده و بخواهید ایراد آن را برطرف سازد.

سخن پایانی

یخ زدن ماشین در سرما می‌تواند مشکلات زیادی برای خودرو ایجاد کند. از این رو بهتر است پیش از آغاز فصل زمستان، اقدامات لازم را برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی انجام دهید. در این مقاله توضیحات جامع و کاملی در رابطه با روش‌های جلوگیری از یخ زدگی خودرو و قسمت‌های در معرض آسیب آن ارائه دادیم. با این حال اگر راه‌کاری برای پیشگیری از یخ زدن خودرو می‌شناسید که در مقاله به آن پرداخته نشده، لطفا در بخش نظرات با دیگر خوانندگان در میان بگذارید.


برای خواندن مطالب مشابه بیشتر با مجله خوردرو ساعد نیوز همراه باشید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 25 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
نادره رضایی معاون دهه شصتی وزیر فرهنگ دولت پزشکیان کیست؟
منصوریان: تو استقلال خنجر از خودی خوردم، بیرونی‌ها فقط تماشا کردن تا زمین بخورم و رویاهای زندگی‌ام نابود بشه!
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه 25 آذر 1403 + جدول
سردار آزمون در دبی؛ از ماجراجویی‌های اروپا تا تبدیل شدن به سوپراستار فوتبال امارات
جولانی رهبر شورشیان مسلح سوریه تماس با ایران را تایید کرد
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
جزئیات آزادی پرستو احمدی بعد از کنسرت خارج از عرف کاروانسرا/ خروج پرستو احمدی از ساختمان پلیس مازندران
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC