آزمون جی آر ای یکی از آزمون هایی است که اغلب دانشجویانی که قصد دارند در دانشگاه های آمریکای شمالی در مقاطع ارشد و دکتری ادامه تحصیل بدهند باید در آن شرکت کنند. این آزمون دو نوع General و Subject دارد.
آزمون GRE : آزمونی سخت یا آسان؟
اگر در دبیرستان ریاضیات شما خوب بوده، در بخش کوآنت مشکلی نخواهید داشت. اما بدون دانستن لغات جی آر ای، پاسخگویی به سوال های بخش وربال بسیار سخت است. سخت بودن دلیل بر غیر ممکن بودن گرفتن نمره خوب نیست. جی آر ای سخت است، اگر و فقط اگر زمان نسبتاً مناسبی برای آماده کردن خودتان برایش در نظر نگرفته باشید.
اصلاً چرا آزمون GRE ؟
چه خوشتان بیاید و چه خوشتان نیاید، آزمون GRE برای دانشگاه ها و استادان آمریکایی بسیار مهم است. بنابراین در صورتی که قصد دارید از یکی از دانشگاه های آمریکا پذیرش بگیرید، باید حتماً جایی برای این آزمون باز کنید. من دانشجوهای زیادی را دیده ام که صرفاً به خاطر نداشتن نمره جی آر ای خوب نتوانسته اند از دانشگاه مدنظر خود در آمریکا پذیرش بگیرند. از طرف دیگر نمره خیلی خوب در آزمون GRE می توانند برخی از ضعف های رزومه شما (بطور ویژه معدل پایین) را پوشش بدهد.
البته وقتی صحبت از پذیرش می شود، اغلب (اگر ۰٫۰۱ استثنا را کنار بگذاریم) منظور پذیرش با فاند یا بورس تحصیلی است. شما اگر نخواهید از دانشگاه پول بگیرید و بتوانید هزینه تحصیلتان را خودتان پرداخت کنید، دستتان خیلی باز تر خواهد بود و شاید یک جی آر ای پایین هم مانع ورود شما به دانشگاه مدنظرتان نشود. اما اگر شما از این دسته ۰٫۰۱ درصدی نیستید و به گروه دانشجویان جویای پذیرش با فاند تعلق دارید، حتما برای یک نمره بالا در آزمون GRE برنامه ریزی کنید.
ترتیب بخش های آزمون GRE
آزمون ابتدا با بخش Writing شروع می شود. بعد از یک ساعت، دو بخش وربال و دو بخش ریاضی به هر ترتیبی ظاهر می شوند. مثلاً ممکن است ابتدا دو بخش وربال داشته باشید و بعد دو بخش ریاضی یا مثلاً اول یک بخش ریاضی داشته باشید و بعد دو بخش وربال و بعد از اینها هم بخش دوم ریاضی بیاید. این ها بخش هایی از آزمون جی آر ای هستند که نمره دارند. اما جی آر ای بخش های بدون نمره هم دارد.
بخش های بدون نمره GRE
در آزمون جی آر ای، دو بخش هم هست که نمره ندارند.
- بخش Unscored
- بخش Research
بخش unscored یک سری سوال وربال یا ریاضی است که ممکن هست در هر جایی بین مجموعه سوال های وربال و ریاضی بیاید. پس، شما نه از نوع سوال ها (وربال یا ریاضی) و نه از محل سوال ها اطلاعی ندارید. توصیه می کنم به هیچ وجه سعی نکنید حدس بزنید. مثلاً اگر یک مجموعه سوال ریاضی خیلی سخت یا خیلی ساده بود، فکر نکنید حتماً Unscored است و مهم نیست چطور به آن سوال ها پاسخ بدهید.
بخش دومی که نمره ندارد به Research معروف است. این بخش همیشه در انتهای آزمون می آید و به شما گفته می شود که این بخش Research است و نمره آن در نمره آزمون شما تاثیری ندارد. پس عملاً مهم نیست در بخش Research چه کار می کنید. البته هر آزمون جی آر ای فقط یک مجموعه سوال بدون نمره خواهد داشت. پس اگر شما در آزمونتان بخش Research داشته باشید دیگر بخش Unscored را نخواهید دید.
زمان بندی GRE چطور هست؟
کل آزمون GRE تقریبا ۳ ساعت و ۴۵ دقیقه طول می کشه که خیلی طولانی هست! بخش های مختلف هر یک زمان مخصوص به خودشون رو دارن و توجه کنین که نمی تونین وقت یک بخش رو به بخش دیگری منتقل کنین.
- Analytical Writing Assessment: این قسمت ۱ ساعت طول می کشه و برای هر کدوم از رایتینگها دقیقا ۳۰ دقیقه زمان دارین.
- Quantitative Reasoning: این قسمت به دو بخش ۳۵ دقیقه ای تقسیم میشه، که در هر بخش باید ۲۰ سوال رو جواب بدین.
- Verbal Reasoning: این قسمت هم به دو بخش تقسیم میشه که برای هر بخش ۳۰ دقیقه زمان دارین و مجدد هر بخش شامل ۲۰ سوال هست.
یک بخش اضافی که تصحیح نمی شه و GRE از اون برای مشخص کردن اسکیل سوالها استفاده می کنه هم در آزمون وجود دارد. این بخش می تونه verbal reasoning یا quantitative reasoning باشه و شما نمی تونین تشخیص بدین کدوم بخش هست. تلاش هم نکنین که تشخیص بدین چون بسیار خطرناکه!
یک استراحت ۱۰ دقیقه ای بعد از سومین بخش وربال یا کوانت قرار داره. سکشن های وربال و کوانت به صورت یک در میون قرار می گیرن. شروع با سکشنی هست که سکشن اضافی هم از اون به شما داده میشه و در اصطلاح گفته می شده که long خورده. برای مثال فرض کنین در آزمون شما وربال long خورده باشه. ترتیب سکشن ها به این شکل می شه: وربال، کوانت، وربال، استراحت، کوانت، وربال. اگر کوانت long خورده باشه ترتیب اینطور میشه: کوانت، وربال، کوانت، استراحت، وربال، کوانت.