بیوگرافی سعید راد
سعید راد متولد 4 آبان 1326 در تهران، بازیگر است دیپلمه قبل از انقلاب و دانشجوی انصرافی دانشکده کشاوری کرج است؛ پدرش خلبان نیروی هوایی بود در جوانی از حرفه ای ترین بولینگ بازان در ایران بود نام واقعی اش احمد حق پرست راد است.
خانواده سعید راد
در دوره کودکی پدر و مادرش از یکدیگر جدا شدند. او فرزند نخست خانواده است و چهار خواهر و دو برادر دارد. خانواده اش از اوایل دوران کودکی او به تهران مهاجرت کردند و در خیابان قصرالدشت ساکن شدند. او در مدرسه ترانه می خواند و مورد تشویق دیگران قرار می گرفت.پدرش از اعضای حزب توده و سیاسی بود و پیش از انقلاب ترور شد.
زدواج اول سعید راد
سعید راد در دوران چوانی ازدواج کرد و از همسرش صاحب یک دختر و یک پسر شد که در حال حاضر در کاناده هستند، راد و همسرش بعد از مدتی از یکدیگر جدا شدند. و همسرش و فرزندانش در حال حاضر در کانادا زندگی می کنند.
ازدواج دوم سعید راد
سعید راد در سال 1354 وقتی 28 ساله بود برای بار دوم با همکار زن خود نوش آفرین که آن زمان جز بازیگران و خواننده های مشهور ایرانی بود ازدواج کرد.
ماجرای طلاق سعید راد
نوش آفرین پس از ۱۷ سال زندگی با سعید راد ایران را به قصد هندوستان ترک کرد و از سعید راد جدا شد. نوش آفرین در مصاحبه های تلویزیونی خود علت جدایی اش از سعید راد را سخت گیری و حسادت زیاد وی خواند.
بیوگرافی نوش آفرین
فاطمه عبدی گَلَنگَشی با نام هنری نوش آفرین در فروردین ۱۳۳۵ در روستای گَلَنگَش، دهستان خورگام، واقع در بخش عمارلوی شهر رودبار زاده شد و اکنون در امریکا اقامت دارد. در دوره کودکی پدر و مادرش از یکدیگر جدا شدند. او فرزند نخست خانواده است و چهارخواهر و دو برادر دارد که حاصل ازدواج دوباره پدرش هستند. خانواده اش از اوایل دوران کودکی او به تهران مهاجرت کردند و در خیابان قصرالدشت ساکن شدند. او در مدرسه ترانه می خواند و مورد تشویق دیگران قرار می گرفت. در سال ۱۳۵۱ و در سن شانزده سالگی، هنگامی که در دبیرستان کیوان واقع در خیابان مرتضوی تهران مشغول به تحصیل بود و هم زمان در یک شرکت مشغول به کار بود، در پی خواندن یک آگهی از جانب استودیو پیام مبنی بر نیاز به یک چهره جدید جوان جهت ایفای نقش در یک فیلم سینمایی به دفتر این استودیو رفت و وارد دنیای هنر شد.
ورزش مورد علاقه
دوران جوانی بولینگ باز حرفه ای بودم و هر روز بولینگ بازی می کردم اما این سال ها کمتر فرصت دارم. برنامه ورزشی صبح هایم با پیاده روی در ورزشگاه انقلاب آغاز می شود. این روزها بیشتر ترجیح می دهم ایروبیک کار کنم و چند هفته ای که شمال بودم، دوچرخه سواری هم می کردم. آنقدر در دوچرخه سواری پیشرفت کرده ام که می توانم در حد قهرمانی دوچرخه سواری کنم و بروم تیم ملی! (باخنده)
پرسپولیس
در این به شدت طرفدار تیم پرسپوولیس است و حتی قبل از انقلاب سر برد و باخت این تیم شرط بندی می کرد، نوه کانادایی اش ادم همتی نیز جز بازیکنان تیم جوانان پرسپولیس است که زمان برانکو به این تیم منتقل شده است.
فعالیت هنری سعید راد
سعید راد پس از پایان تحصیلات دوران دبیرستان در سال ۱۳۴۷ فعالیت خود را در سینما آغاز کرد و در سال ۱۳۵۰ با بازی در فیلم سینمایی فاتحین صحرا بازیگری را شروع کرد. فاتحین صحرا نام فیلمی ایرانی است، به کارگردانی، نویسندگی و تهیه کنندگی محمد زرین دست که در سال ۱۳۵۰ ساخته شد و رضا بیک ایمانوردی، محمد زرین دست در آن نقش آفرینی کرده اند.
وی در سال ۱۳۶۳ در فیلم عقاب ها حضور پیدا کرد. عقاب ها فیلمی ایرانی در ژانر جنگی، ساخته ساموئل خاچیکیان محصول سال ۱۳۶۳ است. این فیلم نخستین و جدی ترین فیلم در حوزه جنگ ایران و عراق؛ است که در سال ۱۳۶۴ اکران شد و درحالی که جمعیت ایران نزدیک به ۴۵ میلیون نفر بود، ۱۸ درصد به دیدن فیلم رفتند و فیلم به فروشی معادل ۷۳۸ میلیون و ۶۲۰ هزار تومان دست یافت.
ممنوع الفعالیتی
بدلیل همان شهرت باورنکردی با فیلم عقاب ها با اعمال نظرات سلیقه ای مدیران وقت بدون هیچ دلیل و صرفا جلوگیری از موفقیت هایش او را ممنوع الکار کردند.
آثار هنری سعید راد
سینمایی
- امپراتور جهنم (۱۳۹۵)
- عشق و جنون (۱۳۹۲)
- پایان خدمت (۱۳۹۲)[۱]
- چ (۱۳۹۱)
- گیرنده (۱۳۹۰)
- پروانگی (۱۳۸۹)
- دوئل (۱۳۸۲)
- عقاب ها (۱۳۶۳)
- دادشاه (۱۳۶۲)
- عبور از میدان مین (۱۳۶۲)
- برزخی ها (۱۳۶۱)
- خط قرمز (۱۳۶۰)
- فرمان (۱۳۶۰)
- مرز (۱۳۶۰)
- با عشق مردن (۱۳۵۷)
- ساخت ایران (۱۳۵۷)
- گدای اشراف زاده (۱۳۵۷)
- آقای لر به شهر می رود (۱۳۵۶)
- خاکستری (۱۳۵۶)
- سفر سنگ (۱۳۵۶)
- سکوت بزرگ (۱۳۵۶)
- هزار بار مردن (۱۳۵۶)
- همراهان (۱۳۵۶)
- جدال (۱۳۵۵)
- قاصدک (۱۳۵۵)
- دزد سوم (۱۳۵۴)
- دو آقای با شخصیت (۱۳۵۴)
- شرف (۱۳۵۴)
- کمین (۱۳۵۴)
- هدف (۱۳۵۴)
- آب (۱۳۵۳)
- خشم و خون (۱۳۵۳)
- کنیز (۱۳۵۳)
- مرد شب (۱۳۵۳)
- مسلخ (۱۳۵۳)
- تنگنا (۱۳۵۲)
- تیغ آفتاب (۱۳۵۲)
- خروس (۱۳۵۲)
- خورشید در مرداب (۱۳۵۲)
- سالومه (۱۳۵۲)
- صادق کرده (۱۳۵۱)
- صبح روز چهارم (۱۳۵۱)
- طغرل (۱۳۵۱)
- کافر (۱۳۵۱)
- مردی در طوفان (۱۳۵۱)
- الکلی (۱۳۵۰)
- خداحافظ رفیق (۱۳۵۰)
- فاتحین صحرا (۱۳۵۰)
مجموعهٔ تلویزیونی
- ترور خاموش (۱۳۹۷ احمد معظمی)
- دل (۱۳۹۷ منوچهر هادی)
- فیلم ویدیویی زنده به گور(۱۳۹۴ علی جناب)
- سرزمین کهن (۱۳۹۲ کمال تبریزی)
- در چشم باد (۱۳۸۹–۱۳۸۸ مسعود جعفری جوزانی)
تله فیلم
- ساعت به وقتِ صفر (۱۳۹۰)
جوایز
- برندهٔ تندیس سپاس بهترین بازیگر نقش اول مرد در ششمین دورهٔ جشنوارهٔ سپاس در سال ۱۳۵۳، برای فیلم تنگنا
- برندهٔ دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد در بخش نگاه نو سی امین جشنوارهٔ فیلم فجر، برای فیلم گیرنده، سال ۱۳۹۰
4 سال پیش