دزدی یکی از کارهایی است که برخی افراد برای کسب درآمد، از آن استفاده میکنند، ولی باید بدانند که این کار آخر و عاقبتی ندارد و بدون سرانجام خواهد بود. زمانی که دزدی به منزل یا محل کار فردی رفته باشد، معمولا همه انتظار دارند که دزد در هنگام انجام کار خود محیط را به هم ریخته باشد.در صورتی که هیچ به هم ریختگی و خرابی به وجود نیامده باشد و دزد هیچ چیزی نبرده باشد، مردم برای آگاه کردن بقیه از این ضرب المثل استفاده میکنند. البته باید بدانید که این ضرب المثل علاوه بر مواجه با دزد، در شرایط مشابه نیز مورد استفاده قرار میگیرد. برای آشنایی با مفاهیم بیشتر در ادامه با ساعدنیوز همراه باشید.
در روزی از روزها افرادی در ادارهای کار میکردند که دارای یک رئیس بسیار سختگیر و بداخلاقی بود. رئیس اداره به غیر از خود کسی را دوست نداشت و فقط برای موفقیت خود سعی و تلاش میکرد و برعکس برای شکست اطرافیان کمکشان میکرد. این رئیس عادت داشت تا روزانه 1 نفر را از اداره اخراج کند و به این طریق کارمند جدیدی بیاورد. او هر روز شانسی به اتاقی میرفت و 1 نفر را اخراج میکرد.
در یکی از روزها رئیس وارد یکی از اتاقهای کارمندان شد تا عادت همیشگی خود را به جای بیاورد. به محض ورود نگرانی هر یک از کارمندان شروع شد. ولی خوشبختانه تلفن رئیس زنگ میخورد و باید سریعا اداره را ترک کند.
او راه میافتد و میرود تا اینکه پس از رفتن رئیس تعدادی از کارمندان به اتاق آمده و میپرسند که چه شد، امروز نوبت اخراج کیست؟ در همین حال یکی از میان جمع بیرون آمده و با کنایه زبان خود میگوید: خوشبختانه این بار دزد آمد و هیچ نبرد. یعنی این بار رئیس آمد ولی موفق به انجام و عملی کردن کار خود نشد.
از آن پس استفاده از این ضرب المثل رواج یافت و هر کس که قصد دارد تا آرامش محیط را بیان کند، از این ضرب المثل استفاده میکند.
کنایه از آرام بودن جو محیط است؛ یعنی هیچ آشفتگی به وجود نیامده است.
وقتی حادثه بدی مانند دزدی از خانه کسی رخ دهد، معمولا صاحب خانه و اطرافیان، انتظار دارند که اوضاع بهم بریزد و منتظر شنیدن خبرهای ناگوار هستند. اما اگر بر خلاف انتظارشان، همه چیز سر جای خودش باشد و اتفاق بدی نیفتاده باشد، این ضرب المثل را به کار می برند.
درست است که اصل این ضرب المثل در جایی است که دزدی بیاید ولی چیزی ندزدد! اما همانطور که اشاره کردیم در مواقع مشابه آن هم این اصطلاح کاربرد دارد. مثل جایی که کسی از به کار گرفتن حیله و نیرنگ علیه دیگری ناامید می شود!
مثلا رئیس شرکتتان که شخصی عصبانی و پرخاشگر است، هر از گاهی دنبال بهانه می گردد و بی دلیل چند نفر از کارمندانش را اخراج می کند. حالا همین رئیس عصبانی به قصد اخراج کردن یکی از شما وارد اتاقتان می شود ولی اتفاقی می افتد که او فرصت عملی کردن نقشه اش را پیدا نمی کند. مثلا همان لحظه گوشی اش زنگ می زند و فورا باید خود را به خانه برساند!
اینجاست که اگر بقیه کارمندان وارد اتاقتان شوند و بپرسند: چه شد؟! چه کسی اخراج شد؟! شما با کنایه می گویید: این بار دزد آمد و هیچ نبرد! یعنی این بار موفق به عملی کردن برنامه اش نشد.
همراهان عزیز ساعدنیوز ، زبان فارسی یکی از غنی ترین زبان های جهان است که در آن ضرب المثل های بیشماری وجود دارد. برای آگاهی بیشتر درباره این ضرب المثل ها با بخش ضرب المثل ساعدنیوز همراه باشید.
بی صبرانه منتظر نظرات مفید و ارزشمندتان درباره این ضرب المثل جذاب هستیم.