ساعدنیوز
ساعدنیوز

ضرب و جرح چه مجازاتی دارد؟

  پنجشنبه، 24 آذر 1401   زمان مطالعه 15 دقیقه
ضرب و جرح چه مجازاتی دارد؟
قانون مجازات اسلامی، به بیان جرایم علیه اشخاص پرداخته و مجازات های مختلفی را نیز برای این جرایم از جمله قتل، تجاوز جنسی و افترا، در نظر گرفته است که از نمونه این مجازات ها می توان به قصاص دیه و حبس، اشاره نمود. در ادامه به جرم ضرب و جرح چیست و سپس مجازات هر یک از این دو جرم را در فرض عمدی و غیر عمدی بودن آن ها و... را بررسی میکنیم. همراه ما باشید.

جرم ضرب و جرح چیست؟

جرایم علیه اشخاص، جرایمی هستند که نظیر قتل، منجر به آسیب به جسم انسان، شده یا مانند افترا، آسیبی را بر احساسات، آبرو و روح و روان وی وارد می کنند. یکی از انواع جرایم علیه اشخاص که وارد کننده آسیب به جسم انسان بوده، جرم ضرب و جرح است که خود، بر دو نوع ضرب و جرح عمدی و غیر عمدی، تقسیم شده و بسته به هر یک از این انواع، دارای مجازات متفاوت می باشد. از آنجا که قدم اول، در بررسی هر یک از جرایم، شناخت ماهیت آن ها بوده، در بررسی جرم ضرب و جرح نیز ابتدا، به این سوال پاسخ خواهیم داد که جرم ضرب و جرح چیست؛ سپس، در بخش های بعد، حکم مجازات نوع عمدی و غیر عمدی این جرم را بررسی کرده و نحوه شکایت از آن را نیز توضیح خواهیم داد. جنایتی که بر اعضای بدن، وارد شده و موجب تعلق دیه اعضای بدن به مجنی علیه یا قصاص جانی می شود، هر نوع آسیب کمتر از قتل را شامل شده که می تواند شامل مواردی، مانند قطع عضو و آسیب بر منافع، مانند کور کردن مجنی علیه باشد. یکی از انواع جنایت بر اعضای بدن، ضرب و جرح بوده که اگرچه، این دو اصطلاح، غالبا در کنار یکدیگر، مورد استفاده قرار می گیرند، اما، دارای معنای متفاوت و مجازات متفاوت نیز می باشند. ضرب، به جنایتی گفته می شود که با وارد کردن ضربه بر بدن مجنی علیه، موجب تغییر رنگ پوست وی یا تورم آن شده، بی آنکه سبب پاره شدن پوست و گوشت و از هم گسیختگی نسوج آن شود. در مقابل، جرح، جنایتی از است که در نتیجه وارد آمدن ضربه بر جسم بزه دیده، بافت پوست و گاه، گوشت قسمتی از بدن او، از هم گسیخته شده و با خون ریزی، همراه باشد. علاوه بر اینکه، بسته به ضرب یا جرح بودن جنایت، مجازات آن، متفاوت بوده، عمدی یا غیر عمدی بودن جرم ضرب و جرح نیز موثر در مجازات تعیین شده، برای مرتکب خواهد بود که در دو بخش بعدی، به تفاوت این دو نوع از جرم ضرب و جرح و مجازات های آن ها می پردازیم.

پوستر دعوا دونفره

انواع جرم ضرب و جرح چیست؟

براساس قانون مجازات اسلامی جنایت بر اشخاص ممکن است جنایت بر نفس باشدو یا مادون نفس.جنایت بر مادون نفس که شامل ضرب و جرح می باشد می تواند به صورت عمدی و یا غیر عمدی واقع شود.به مانند جنایت بر نفس که در صورت عمدی یا غیر عمدی بودن مجازات مرتکب متفاوت بوده در خصوص جنایت بر اعضا هم در صورتی که به صورت عمدی یا غیر عمدی واقع شود مجازات مرتکب متفاوت می باشد.در ادامه به شرح ضرب و جرح عمدی و غیرعمدی خواهیم پرداخت.

ضرب و جرح عمدی

ضرب و جرحی است که شخصی با سوء نیت و قصد قبلی آسیبی را به دیگری وارد کند.همچنین ممکن است جانی یا وارد کننده آسیب، قصدی برای ایراد جنایت نسبت به تمامیت جسمانی یا ضرب و جرح طرف مقابل نداشته باشد، اما نوعا عملی انجام دهد که این عمل باعث ایجاد آسیب شود .
در صورتی که ضرب و جرح عمدی وارد شده قابل قصاص باشد که مرتکب به همان میزان قصاص می شود؛ اما اگر قابل قصاص نبود؛ اگر آسیب های وارد شده آسیب های سنگین ماده ۶۱۴ کتاب پنجم تعزیرات باشد؛ مرتکب به شش ماه تا دو سال حبس و پرداخت دیه در صورت درخواست تقاضا شاکی محکوم خواهد شد. براساس تبصره ماده 614 قانون مجازات اسلامی اگر مرتکب آسیب های شدید مندرج در ماده 614 را وارد نکرده باشد ولی از چاقو و سلاح سرد استفاده کرده باشد به سه ماه تا یکسال حبس محکوم می شود.

ضرب و جرح غیرعمدی

ضرب و جرح غیر عمدی ضرب و جرحی است که مشمول تعریف عمدی نشود به این معنا که نه با قصد و سوءنیت باشد و نه اینکه نوعا کشنده باشد.بنابراین در صورتی که مرتکب قصد ورود جنایت را نداشته باشد و همچنین آسیبی که می زند نوعا کشنده مطلق و یا نوعی نباشد تنها به پرداخت دیه محکوم خواهد شد.

ضرب و جرح زن توسط شوهر

زندگی زناشویی همیشه با صلح و صفا همراه نمی باشد و در این میان ممکن است بین زوجین اختلافاتی نیز حادث شود و به بحث و جدل کشیده شود و حتی ممکن است که از حد بحث کردن نیز فراتر رفته و به آسیب رساندن و ضرب و جرح نیز منتهی گردد.در این صورت چنانچه اختلاف مذکور منجر به ضرب و جرح گردد حسب اینکه عمدی یا غیرعمدی باشد براساس قانون مجازات قصاص یا دیه و حتی حبس را در پی خواهد داشت.
در چنین حالتی، فردی که مورد ضرب و جرح واقع شده است باید سریعا به پزشکی قانونی مراجعه نموده و پس از انجام معاینات مورد نیاز و اخذ استعلام از مرجع مذکور آن را به مرجع قضایی مربوطه ارائه دهد تا بتواند برای اخذ دیه و حتی طلاق اقدام کند.

ضرب و جرح با سلاح سرد

ضرب و جرح ممکن است با یک وسیله خارجی و یا بدون وسیله خارجی توسط مرتکب صورت بگیرد که اعم از سلاح سرد و گرم می باشد. سلاح سرد شامل وسایل، آلات و ادواتی می شود که برخلاف اسلحه های گرم در اثر استفاده، صدا، شعله و حرارت ایجاد نمی کند و اصابت آنها به بدن منجر به ایجاد پارگی، خونریزی، از کار افتادن موقت یا دائم اعضا و در نهایت آسیب جسمی و روحی یا فوت می شود.سلاح سرد انواع و اقسام متفاوتی دارد از جمله: چاقو، چوب ، لوله ، سنگ،قمه و موارد این چنینی را شامل می گردد. در صورتی که فردی برای ضرب و جرح از سلاح سرد استفاده کند بسته به اینکه جنایت او عمدی باشد و یا غیر عمدی به قصاص یا پرداخت دیه و حبس تعزیری محکوم می شود همچنین براساس تبصره ماده 614 قانون مجازات اسلامی اسلامی اگر مرتکب آسیب های شدید مندرج در ماده 614 را وارد نکرده باشد ولی از چاقو و سلاح سرد استفاده کرده باشد مرتکب به سه ماه تا یکسال حبس محکوم می شود. نکته:حمل سلاح سرد اگر صرفا برای درگیری و نزاع باشد مرتکب علاوه بر محکومیت به دیه یا قصاص در صورت عمدی یا غیر عمدی بودن جنایت به مجازات مندرج در تبصره ماده 617 نیز محکوم خواهد شد.

ضرب و جرح با سلاح گرم

ضرب و جرح با سلاح گرم یکی دیگر از صورت جنایاتی است که ممکن است نسبت به افراد ایجاد شود. در چنین مواردی حسب شدت جراحتی که از طریق سلاح گرم ایجاد می شود ممکن است جراحت مذکور، منجر به قتل یا آسیب غیرقابل جبرانی شود که در این گونه موارد مطابق تعاریف پیش بینی شده در قانون مجازات اسلامی جنایت مذکور می تواند عمدی یا غیرعمدی باشد. در صورتی که به واسطه استفاده از سلاح گرم ضرب و جرحی حادث شود مرتکب علاوه بر قصاص(جنایت عمدی) یا دیه(جنایت غیر عمدی) به مجازات حمل سلاح غیر مجاز نیز محکوم خواهد شد.

مجازات ضرب و جرح عمدی

یکی از انواع جرم ضرب و جرح، ضرب و جرح عمدی بوده که مجازات آن، متفاوت از ضرب و جرح غیر عمدی می باشد. اما، پیش از آنکه به توضیح مجازات این نوع از ضرب و جرح بپردازیم، لازم است تا به این سوال پاسخ دهیم که جرم ضرب و جرح عمدی، به چه جرمی گفته می شود؟ مطابق ماده 290 قانون مجازات اسلامی، جنایت وارده بر اشخاص، در سه حالت، جرم عمدی می باشد. بنابراین، در مورد جرم ضرب و جرح نیز که یکی از انواع جنایت بر اعضا بوده نیز در صورت وجود یکی از سه حالت زیر، جرم، عمدی محسوب می گردد:

  • در صورتی که مرتکب، قصد وارد کردن جنایت بر یک شخص یا اشخاص معین یا اشخاص غیر معین، از یک جمع معین را داشته باشد و جنایات مورد نظر مرتکب نیز واقع شود.
  • در صورتی که مجرم، قصد وارد کردن جنایت را بر مجنی علیه نداشته، اما، کاری که انجام می دهد، نوعا موجب وارد آمدن جنایت شده و خود مجرم نیز بر این امر که آن کار، نوعا موجب آسیب می گردد، آگاه می باشد.
  • در صورتی که مرتکب، قصد وارد کردن جنایت را بر مجنی علیه نداشته و کاری که انجام می دهد نیز نوعا موجب وارد آمدن جنایت نمی شده، اما، نسبت به مجنی علیه، با توجه به وضعیت خاص وی، مانند بیماری که داشته یا موقعیت زمانی یا مکانی او، موجب جنایت می شود، مشروط بر اینکه مرتکب، از وضعیت خاص مجنی علیه، آگاه باشد.
  • پس از آشنایی با مفهوم جرم ضرب و جرح، حال، می توانیم مجازات این جرم را نیز توضیح دهیم که در ماده 386 قانون مجازات اسلامی، بدین صورت، بیان گردیده است: « مجازات جنایت عمدی بر عضو، در صورت تقاضای مجنی علیه یا ولی او و وجود سایر شرایط مقرر در قانون، قصاص و در غیر این صورت، مطابق مواد دیگر این قانون، از حیث دیه و تعزیر، عمل می گردد.»
  • بنابراین، همانند جنایت عمدی بر نفس که مجازات اصلی آن، قصاص نفس بوده، مجازات جنایت عمدی بر عضو، از جمله جرم ضرب و جرح عمدی نیز در مرحله اول، قصاص عضو می باشد. منظور از قصاص، این است که عین و مانند جنایت انجام گرفته توسط جانی، بر جسم وی وارد می شود. به عنوان مثال، اگر قسمتی از گوشت دست مجنی علیه را بریده، همان اندازه از گوشت دست وی، بریده می گردد.
  • اما، در این حکم کلی(مجازات قصاص، برای جرم ضرب و جرح عمدی)، چند استثنا، وجود داشته و بنابراین، گاهی، با وجود عمدی بودن جرم ضرب و جرح، مجازات قصاص، در مورد مجرم، اعمال نمی گردد که این موارد، عبارتند از:
  • در صورتی که مجنی علیه، به جای قصاص، به دریافت دیه، رضایت دهد و با جانی بر سر این مساله، توافق نماید، قصاص تبدیل به دیه شده و دیه توسط جانی، پرداخت خواهد شد.
  • مطابق ماده 301 قانون مجازات اسلامی، در صورتی که جانی، پدر یا جد پدری مجنی علیه بوده و یا اینکه بزه دیده از جرم ضرب و جرح عمدی، عاقل نبوده و مجنون باشد، مجازات قصاص، در مورد مرتکب جرم، اعمال نخواهد شد.
  • بر اساس ماده 393 قانون مجازات، چنانچه، محلی از عضو که قرار است قصاص شود، همان محل جنایت نباشد و میزان قصاص با جنایت، مساوی نباشد یا ترس و بیم مرگ مرتکب با سرایت قصاص، به سایر اعضا، وجود داشته باشد، قصاص انجام نمی گیرد. همچنین، عضو اصلی، سالم و کامل جانی، در مقابل عضو غیر اصلی، ناسالم و ناقص مجنی علیه، قصاص نمی شود.
  • به موجب ماده 401 از قانون فوق الذکر، در جراحات و جنایات با عنوان مامومه، دامغه، جائفه، هاشمه، منقله و در موارد ضرب که منجر به تغییر رنگ پوست شده، حتی در صورت عمدی بودن ضرب و جرح، قصاص، اجرا نشده و مجازات مرتکب، دیه و حبس خواهد بود.
  • در پایان این بخش، لازم به ذکر است که مطابق ماده 614 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، در مواردی که در آسیب های عمدی واده بر اعضا، قصاص، امکان پذیر نبوده و جانی، ضرب یا جرحی را بر مجنی علیه، وارد آورد که موجب نقص، شکستن یا از کار افتادن عضو بزه دیده یا بیماری دائم و یا از بین رفتن یا نقص حواس یا منافع وی و یا زایل شدن عقل او گردد و این اقدام جانی، موجب اخلال در نظم و امنیت جامعه شود، انجام دهنده جنایت، به 2 تا 5 سال حبس نیز علاوه بر پرداخت دیه، محکوم می گردد.

مجازات ضرب و جرح غیر عمدی

منظور از ضرب و جرح غیر عمدی، هر نوع از ضرب و جرح است که عامدانه، انجام نگرفته و خود، بر دو نوع شبه عمد و خطای محض می باشد. بنابراین، در این قسمت نیز همانند بخش قبل، ابتدا، به بررسی مفهوم ضرب و جرح غیر عمدی، پرداخته و سپس، حکم مجازات این جرم را توضیح خواهیم داد.

  • مطابق ماده 291 قانون مجازات، جنایت بر عضو، من جمله ضرب و جرح، در این موارد، شبه عمد می باشد: چنانچه، مرتکب، قصد رفتار و عمل را داشته اما، قصد جنایت بر مجنی علیه را نداشته است؛ در صورتی که جانی، جهل به موضوع داشته باشد، مانند اینکه انسانی را به تصور آنکه حیوان است، مجروح سازد و هرگاه، جنایت وارده، ناشی از تقصیر مرتکب بوده و داخل در تعریف جنایت عمدی نباشد.
  • همچنین، به موجب ماده 292، ضرب و جرح، در این موارد، غیر عمدی و از نوع خطای محض می باشد: هرگاه، جانی، نه قصد فعل را داشته و نه قصد نتیجه و آسیب وارد شده بر مجنی علیه؛ در صورتی که مرتکب، صغیر یا مجنون باشد و همچنین، در حالتی که جنایت، در حالت خواب یا بیهوشی، انجام گیرد.
  • مجازات ضرب و جرح غیر عمدی، به طور کلی، در ماده 450 قانون مجازات، بدین صورت، بیان شده است: «در جنایت شبه عمدی، خطای محض و جنایت عمدی که قصاص در آن، جایز یا ممکن نیست، در صورت درخواست مجنی علیه یا ولی دم، دیه پرداخت می شود، مگر به نحو دیگری مصالحه شود.» بنابراین، در صورتی که ضرب و جرح، به شکل غیرعمدی واقع شود، بسته به مورد، دادگاه کیفری، رای بر پرداخت دیه یا ارش، صادر خواهد کرد.
  • اما، مجازات جرح، به طور دقیق، در ماده 709 قانون مجازات، مشخص گردیده و به موجب این ماده، میزان دیه جراحات سر و صورت، با توجه به نرخ دیه سال 1401، یعنی 600 میلیون تومان، بدین صورت می باشد: حارصه(خراش پوست، بدون خونریزی) یک صدم دیه کامل(6 میلیون تومان)؛ دامیه(جراحتی که کمی وارد گوشت شده و موجب خونریزی شود) دو صدم(12 میلیون)؛ متلاحمه(بریدگی عمیق گوشت که به پوست نازک استخوان نرسیده)، سه صدم(18 میلیون)؛
  • سمحاق(جراحتی که عمق آن، به پوست نازک استخوان رسیده)، چهارصدم(24 میلیون)؛ موضحه(جراحتی که پوست نازک استخوان را کنار زده و استخوان رویت شود)، پنج صدم(30 میلیون)؛ هاشمه(جنایتی که سبب شکستگی استخوان گردد)، ده صدم(60 میلیون)؛ منقله(جنایتی که صرفا با جا به جا کردن استخوان درمان گردد)، پانزده صدم(90 میلیون)؛ مامومه(جراحتی که عمق آن به کیسه مغز رسد)، یک سوم دیه کامل(200 میلیون تومان) و دامغه(جراحتی که موجب پاره شدن کیسه مغز گردد)، یک سوم دیه کامل به علاوه ارش.
  • لازم به ذکر است که در صورت واقع شدن جرح، در غیر از سر و صورت، من جمله در گردن، چنانچه، آن عضو، دارای دیه معین باشد، دیه جراحت، به نسبت درصد های فوق از دیه آن عضو، محاسبه می شود و اگر آن عضو، دیه مقدر نداشته باشد، حکم به ارش صادر می شود.
  • همچنین، دیه کبودی و سایر آسیب های ناشی از ضرب نیز در مواد 714 و 715 قانون مجازات، مشخص شده است که به موجب این مواد و با در نظر گرفتن نرخ دیه کامل، یعنی 600 میلیون تومان، میزان آن، برای سیاه شدن پوست صورت، شش هزارم(3 میلیون و 600 هزار تومان)؛ کبودی، سه هزارم(1 میلیون و 800 هزار تومان) و سرخ شدن، یک و نیم هزارم دیه کامل(900 هزار تومان) می باشد. این مقادیر، برای تغییر رنگ پوست سایر اعضای بدن، نصف می گردد.
  • در دو مورد نیز برای ضرب، دیه مقدر، تعیین نشده و ارش به مجنی علیه، پرداخت می گردد: تغییر رنگ پوست سر و ضربه ای که منجر به تورم سر و صورت یا یکی از اعضای بدن گردد. در این موارد، قاضی پرونده، با اخذ نظر پزشکی قانونی، میزان ارش را مشخص خواهد کرد.

نحوه شکایت و رسیدگی به جرم ضرب و جرح

برخلاف آنچه در مورد حکم مجازات جرم ضرب و جرح و تفاوت میزان دیه در دو جرم مزبور، گفته شد، نحوه شکایت از این دو جرم، دارای فرآیند یکسانی بوده و تفاوتی با یکدیگر ندارد. لذا، در این بخش از مقاله، به توضیح نحوه شکایت و رسیدگی به جرم ضرب و جرح، پرداخته و خواهیم گفت که شاکی، باید چه مراحلی را طی کند تا موفق به دریافت حکم و اجرای آن شود.

  • در مرحله اول، شاکی باید پس از ایجاد حساب کاربری در سامانه ثنا، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا ثبت نام در سامانه احراز هویت ثنا، به آدرس sana.adliran.ir ، به یکی از دفاتر خدمات قضایی، مراجعه کرده و شکواییه خود را ثبت نماید و برای دادسرا ارسال نماید.
  • در این مرحله از مراحل نحوه شکایت و رسیدگی به جرم ضرب و جرح، دادسرا در صورت وجود دلایل کافی، متهم را احضار کرده و پس از استماع اظهارات وی، بررسی ادله، من جمله نظریه پزشکی قانونی و شنیدن اظهارات شاکی، در صورتی که وقوع جرم را محرز نداند، قرار منع تعقیب و در غیر این صورت، قرار جلب به دادرسی، صادر کرده و پرونده، پس از تایید قرار توسط دادستان و صدور کیفرخواست، برای دادگاه کیفری ارسال می گردد.
  • دادگاه، با فرستادن احضاریه مجدد، برای شاکی و متهم و استماع دوباره اظهارات آنها و بررسی ادله جرم، در نهایت، در صورتی که نظر بر وقوع جرم، توسط متهم داشته باشد، رای محکومیت را صادر کرده که این رای، ظرف 20 روز قابل تجدیدنظرخواهی می باشد. پس از قطعیت رای محکومیت نیز شاکی می تواند با مراجعه به اجرای احکام دادگاه کیفری بدوی، درخواست اجرای حکم را ارائه نماید.

بنابراین در تعریف جرم ضرب و جرح، می توان گفت، ضرب، به معنی آسیبی است که با وارد کردن ضربه، موجب تغییر رنگ پوست یا تورم آن شده و جرح، جنایتی است که با بریدن پوست و گوشت، موجب از هم گسیختگی بافت و خونریزی می گردد. مجازات جرم جرح عمدی، قصاص بوده و برای ضرب عمدی و ضرب و جرح غیر عمدی، دیه، تعیین می گردد. امیدوارم از محتوای مسائل حقوقی نهایت استفاده را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل حقوقی هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (522 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (257 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (231 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (102 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (83 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (61 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (52 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (46 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (45 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (45 نظر) عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (42 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر) هانده ارچل؟ مرسی ما خودمون نرگس محمدی داریم/ نگاهی به استایل پوشیده نرگس محمدی در پاییز و زمستان (33 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (32 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
ارزانترین ورژن آیفون 13 را با چقدر بودجه میتوان خرید؟
اهدای تندیس،حکم و نشان صلح به استاندار آذربایجان شرقی
ظریف برای ماندن در دولت تابعیت فرزندش را لغو کند
اکبر عبدی: من از ناموسم دربرابر طلافروش عرب دفاع کردم منظور من وهابیون سعودی بود دست همه خواهران عرب رو میبوسم +عکس
حمله جنجالی قالیباف به مافیای خودرو: چطور می‌شود بیش از 8 میلیارد دلار در سال قطعه وارد می‌کنند ولی ارز برای واردات خودرو ندارید؟!
سرپرست اداره مالی شهرداری مرند معرفی شد
پیشرفت 70 درصدی پروژه پیاده‌راه و سنگفرش کوچه سینما در مرند
بررسی مشکلات 15 ساله یک پالایشگاه
آذربایجان شرقی قهرمان مسابقات کشوری ووشو شد
برخورد شدید دو خودروی سواری 7 مصدوم داشت
برخورد  شدید کمپرسی با پراید 7 نفر را راهی بیمارستان کرد
چراغ سبز معنادار یک اصولگرا در مجلس به مذاکره مستقیم با دولت دونالد ترامپ: حرام نیست
10 مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس
مدیر روابط عمومی پرشین کیک بوکسینگ آذربایجان شرقی معرفی شد
کسب مقام سوم کشور توسط گنگ توان کاران آذربایجان شرقی
منتخب روز   
نگاهی به چیدمان سنتی و شیک اتاق پذیرایی مسعود کیمیایی، کارگردان خائن‌کشی و برنده تندیس حافظ/ خودنمایی مبلمان چرمی و تابلوهای زیبای نقاشی ایده ست کردن ست چهارخانه‌ پاییزی با این بازیگران مشهور ایرانی / از الناز شاکردوست تا پریناز ایزدیار و سمیرا حسن پور + عکس (فیلم) توضیح قالیباف درباره توئیت عضو دفتر رهبر انقلاب / من از قبل در جریان بودم ... پاییز و زمستون به سبک زوج‌های سینمای ایران شیک استایل کن!/ زوج‌های جذاب سینما در جشن حافظ 1403/ از ست چرمی المیرا دهقانی و همسرش تا کت بته جقه‌ی سمانه پاکدل و استایل همیشه ترند سحر ولدبیگی 50 میلیون تومان پاداش نقدی دولت در انتظار افرادی که این دستگاه‌ها را شناسایی کنند! جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن 5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌 می‌گویند پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید! / تأخیر در پرداخت یارانه پاس گل به مخالفان دو آتیشه رئیس جمهور بود دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب