آزمون GRE
آزمون GRE شاید سخت ترین امتحانی است که دانشجویان متقاضی تحصیل در آمریکا و گاهی کانادا با آن روبرو می شوند. سوالی که در ذهن خیلی ها وقتی برای اولین بار می فهمند باید چنین آزمونی شرکت کنند مطرح می شود این است که این آزمون GRE اصلاً چیست؟ خوب، بعضی معتقدند آزمون GRE تست هوش است و بعضی فکر می کنند آزمون GRE یک تست دشوار زبان انگلیسی است. اما به نظر من (که سالهاست در دوره های آزمون GRE تدریس می کنم) آزمون GRE نه دقیقاٌ سطح زبان شما را می سنجد و نه تستی است که میزان هوش شما را ارزیابی می کند.
آزمون GRE آزمونی است که میزان مهارت GRE شما را می سنجد. بله، میزان مهارت GRE! در بخش وربال تمرکز بیشتر روی دامنه لغت بوده که در نسخه Revised GRE از میزان تمرکز روی دامنه لغت کم شده و مهارت های درک مطلب پر رنگ تر از قدیم شده اند. در بخش رایتینگ آزمون GRE هم که فقط مهارت نگارش شما (آن هم بیشتر مهارت استدلال و منطق و …) سنجیده می شود.
خوب، به این می توان گفت ارزیابی زبان انگلیسی؟! نه به هیچ وجه! در بخش کوانت سوال های ریاضیات در حد دبیرستان ایران هستند. حتی برای یک دانش آموز دبیرستان در رشته ریاضی فیزیک یا علوم تجربی، بدون دیدن حتی یک سری نمونه سوال، بسیاری از سوال های بخش کوانت آزمون GRE بسیار ساده و برخی از آنها کمی دشوار و فقط تعداد اندکی از آنها حقیقتاً دشوار خواهند بود.
البته اگر همین فرد یک دور فرمول های رایج در آزمون GRE را مرور کند و با انواع سوال ها آشنا شود، بیش از ۹۰ درصد سوال ها به طرز مضحکی برایش ساده خواهند بود. خوب فرض کنید شما دانشجوی مهندسی کامپیوتر هستید و می خواهید در برای مقطع فوق لیسانس در آمریکا پذیرش بگیرید. واقعاً برای شما این سوال های ریاضیات بخش کوآنت آزمون GRE می توانند تست هوش محسوب شوند؟ صد در صد نه!
ظرفیت شرکت کنندگان در آزمون GRE چه قدر است؟
واقعیت ماجرا برای آزمون GRE این است که این آزمون سقف ثبت نامی ندارد چرا که هر سال به تعداد شرکت کنندگان افزوده میشود که در سال 2019 نیز همانند سالهای گذشته شاهد افزایش تعداد ثبت نامیها بودهایم. ظرفیت هر حوزهی امتحانی شاید به دلیل محدودیت مکان، محدود باشد اما سقف کلی شرکت در آزمون، محدود به مقدار خاصی نخواهد بود. اما برای شما بهتر است که که ثبت نام خود را به روزهای آخر موکول نکنید تا شانس انتخاب حوزهی امتحانی نزدیکتر را از دست ندهید. به بیان کلی، ظرفیت کلی جهانی آزمون GRE هیچ محدودیتی ندارد و هر سال به تعداد آن افزوده میگردد، تنها برخی حوزههای امتحانی ممکن است محدودیت مکان داشته باشند که باید موقع ثبت نام به آن توجه کنید.
مینیمم دانشگاه یا میانگین پذیرش شده ها؟
وقتی قصد دارید برای اخذ پذیرش از دانشگاهی اقدام کنید، نباید فقط به مینیمم های اعلام شده از طرف دانشگاه توجه کنید. بهترین معیار ارزیابی رزومه فعلی خودتان میانگین رزومه افرادی است که توانسته اند از دانشگاه مورد نظر پذیرش بگیرند.
مثلاً اگر دانشگاهی برای دوره فوق لیسانس مدیریت خود میانگین نمره آزمون GRE را ۳۰۰ در نظر گرفته و نمره شما ۳۰۵ است، نباید فکر کنید خوب اوضاع من بسیار عالی است و ۵ نمره بالاتر از مینیمم نمره آزمون GRE دانشگاه هستم. باید میانگین نمره افرادی که در سال قبل پذیرفته شده اند را پیدا کنید (خیلی از دانشگاه ها این اطلاعات را روی سایت خود قرار می دهند) و نمره جی آر ای خود را با آن بسنجید.
چون ممکن است میانگین نمره آزمون GRE پذیرفته شدگان ۳۳۰ باشد و این یعنی نمره آزمون GRE شما برای این رشته در این دانشگاه حتی بد هم هست و فقط در صورتی که بقیه رزومه شما فوق العاده بهتر از بقیه باشد شانس گرفتن پذیرش و فاند را خواهید داشت. در دانشگاه های رنک بالا اختلاف معنی داری بین مینیمم دانشگاه و میانگین پذیرفته شده ها وجود دارد. این قضیه در مورد آزمون تافل هم صادق است. پس قبل از اینکه پولتان را هدر بدهید و برای دانشگاهی اپلای کنید، حتماً میانگین ها را چک و خود را با آنها مقایسه کنید.
ثبت نام در آزمون GRE:
یکی از آزمونهایی که در سطح بین المللی برگزار می گردد و سالانه صدها هزار نفر در سراسر جهان در آن شرکت می کنند آزمون GRE است. این آزمون که اکنون در اکثر کشور های دنیا به صورت اینترنتی اجرا می شود، در ۱۰۰۰ مرکز و ۱۶۰ کشور به طور هفتگی برگزار می شود. در ایران نیز در چند سال اخیر، این آزمون به صورت کاغذی نیست و به صورت اینترنتی در سازمان سنجش آموزش کشور و سالن ویژه آزمون GRE برگزار می گردد و علاقمندان می توانند در فرصت های برگزاری آزمون که هر هفته می باشد، ثبت نام کرده و شرکت کنند