سفر به زیبایی‌های چابهار از اسکله معروف بریس تا ساحل درک که شبیه نقاشی خداست / فکر می‌کردید ساحل و بیابان به این زیبایی تو ایران باشه؟ + ویدئو

  یکشنبه، 17 فروردین 1404
ساعدنیوز: برای چند لحظه تصور کنید روی رمل‌های کویری ایستاده‌اید و باد از صورت و موهایتان می‌گذرد و به‌جای سکوت کویر این بار امواج دریا گوش‌هایتان را نوازش می‌دهد. شبیه تصوری خیالی‌ است، نه؟! در ادامه به دیدن در اسکله بریس و ساحل درک می رویم.

به گزارش سرویس گردشگری ساعدنیوز، اسکله بریس از پرطرفدارترین اسکله‌های نزدیک چابهار است که در طول سال‌های اخیر گردشگران بسیاری برای تماشای زیبایی‌های آن به چابهار سفر کرده‌اند. از میان سواحل جنوبی کشور، سواحل خلیج فارس بیشترین شهرت را دارند؛ در حالی که سواحل دریای مکران در حوالی چابهار از سواحل منحصربه‌فرد صخره‌ای در ایران است.

در سال‌های اخیر محدودیت‌ها برای بازدید از سواحل اطراف چابهار کاهش یافته است و افراد زیادی برای بازدید از اسکله‌های اطراف چابهار به این منطقه سفر می‌کنند. بسیاری از گردشگران اسکله و ساحل بریس را از زیباترین جاهای دیدنی چابهار می‌دانند. با توجه به بکر بودن ساحل بریس، در حال حاضر امکانات زیادی در این منطقه وجود ندارد؛ اما زیبایی‌های چشم‌نواز این ساحل، بازدید از آن را به خاطره‌ای فراموش‌نشدنی در سفر به چابهار تبدیل می‌کند. برای آشنایی بیشتر با اسکله بریس و زیبایی‌های ساحل آن، در ادامه با ما همراه شوید.

اسکله بریس کجاست؟

اسکله بریس در یکی از زیباترین سواحل دریای مکران در نزدیکی چابهار قرار دارد و به همین دلیل از محبوب‌ترین اسکله‌های اطراف چابهار به شمار می‌رود. این اسکله یکی از فعال‌ترین اسکله‌های ماهیگیری در سیستان و بلوچستان است که قایق‌ها و لنج‌های صیادی دائم در حال تردد در آن هستند. تماشای رفت و آمد قایق‌های رنگارنگ در این ساحل صخره‌ای بسیار لذت‌بخش است.

اسکله بریس را با نام «ساحل تراسی» نیز می‌شناسند و تصاویر زیادی از این ساحل زیبا توسط عکاسان ثبت شده‌اند که شاید آن‌ها را دیده باشید. زیبایی ساحل بریس در زمان طلوع و غروب خورشید دوچندان می‌شود؛ به همین دلیل، بسیاری از گردشگران اقدام به کمپ کردن در این ساحل می‌کنند.

اسکله و ساحل بریس در فاصله 60 کیلومتری شرقی بندر چابهار قرار دارد. مسیر دسترسی به این ساحل از زیباترین جاده‌های جنوبی ایران می‌گذرد که خود از جاهای دیدنی استان سیستان و بلوچستان به شمار می‌روند. گرچه این مسیر به‌دلیل دور افتاده بودن از مرکز کشور مورد بی‌مهری‌ فراوان قرار گرفته است، یکی از جاده‌های منحصر‌به‌فرد ایران به شمار می‌رود. تلاقی کوه با دریا در طول این جاده شما را بین صخره‌های پرپیچ‌وخم و دریای مکران قرار می‌دهد. فرسایش کوه‌ها در این منطقه در طول سال‌های دراز باعث شگل گیری صخره‌هایی با شکل‌های عجیب و غریب شده است.

اسکله بریس

اگر نام کوه‌های مریخی به گوشتان خورده باشد، می‌توانید آن‌ها را در این مسیر ببینید. شکل صخره‌ای کوه‌ها تا ساحل بریس ادامه دارد و یکی از زیباترین سواحل صخره‌ای دریای مکران نیز در این منطقه به چشم می‌خورد. برای تماشای بیشتر زیبایی‌های اسکله و ساحل بریس بهتر است در زمان غروب آفتاب به این ساحل بروید. مردم خون‌گرم و دوست داشتنی روستای بریس از شما استقبال گرمی خواهند کرد و می‌توانید برای گشت زنی در دریا سوار قایق شوید.

اگر در طول روز به اسکله بریس بروید می‌توانید ساعتی را در گوشه‌ای دنج بنشینید و از تماشای هیاهوی صیادان در قایق‌های رنگارنگ لذت ببرید. با وجود تردد بالا در اسکله بریس، این ساحل آرامش زیادی دارد که شما را در خود غرق می‌کند. شغل بیشتر مردم روستای بریس ماهیگیری است و قایق‌ها و لنج‌های این بندر برای صید به اقیانوس هند تردد می‌کنند.

اسکله بریس

یکی دیگر از زیبایی‌های ساحل بریس پدیده موج‌فشان در این منطقه است. موج‌فشان‌ به پدیده‌ای گفته می‌شود که موج دریا با فشار از میان سوراخ‌های ایجاد شده در میان سنگ‌های ساحلی به بالا می‌پاشد. در زمان وزش شدید باد، به‌دلیل قدرتمند بودن امواج، موج‌های بلندی از میان این سوراخ‌ها تا ارتفاع بلند فوران می‌کنند و فواره‌هایی طبیعی و زیبا ایجاد می‌شود. بهترین زمان برای تماشای پدیده موج فشان‌ فصل تابستان و شهریور ماه است.

در حال حاضر اسکله بریس دو قسمت دارد که در یک سمت آن ماهیگیران با قایق‌ها و لنج‌های خود برای تخلیه بار پهلو می‌گیرند و در قسمت دیگر دماغه‌ای مرتفع و زیبا برای تماشای ساحل و لذت بردن از مناظر طبیعی آن وجود دارد. در سفر به ساحل و روستای بریس به خاطر داشته باشید که این منطقه امکانات رفاهی و اقامتی محدودی دارد. برای تردد به این ساحل از چابهار نیز گزینه‌های زیادی ندارید و بهترین راه سفر با وسیله نقلیه شخصی است. فروشگاه‌ها و دکه‌های مواد غذایی نیز در این منطقه محدود هستند. اگر از وسایل حمل و نقل عمومی برای تردد به اسکله و ساحل بریس استفاده می‌کنید، به خاطر داشته باشید که از قبل برای زمان برگشت برنامه‌ریزی کنید. برای رفتن به اسکله بریس با وسیله نقلیه شخصی، به مسیر جاده ساحلی در شرق چابهار وارد شوید و تا 60 کیلومتر مسیر خود را ادامه دهید.

  • آدرس اسکله بریس: 60 کیلومتری شرق چابهار، روستای بریس، اسکله بریس

صخره بریس

ساحل بریس از صخره‌ای‌ترین سواحل دریای عمان یا مکران است. در امتداد این ساحل دیواره‌های بلند صخره‌ای قرار دارند که از یک سو در دریا پیش می‌روند و از سمت دیگر در ساحل و نزدیکی اسکله امتداد دارند. صخره بریس چشم‌اندازی زیبا از دریا و اسکله در مقابل چشم گردشگران می گستراند و به همین دلیل مهم‌ترین جاذبه این منطقه به شمار می‌رود.

صخره بریس به‌دلیل فرسایش زیاد، توخالی و پر از شکاف است. رفتن به لبه‌های این صخره برای عکاسی و تماشای چشم‌انداز دریا می‌تواند خطر آفرین باشد

صخره‌های ساحل بریس تو خالی هستند و فرسایش آب در طول زمان‌ طولانی ساختار این صخره‌ها را شکننده کرده است؛ پس روی نقاطی که زیر آن‌ها خالی است یا شکاف‌های زیادی دارد قدم نگذارید و به لبه صخره‌ها نزدیک نشوید. خطر دیگر روی صخره‌ بریس در زمان وزش شدید باد است. در فصل‌های پر باد، از حرکت در کناره‌های صخره اجتناب کنید. سرعت و قدرت باد در زمان‌های پر وزش می‌تواند تعادل شما را ازبین ببرد؛ پس احتیاط کنید.

در حال حاضر محیط ناامن و پر خطر صخره بریس به دغدغه‌ای جدی برای مردم محلی این منطقه تبدیل شده است. با بیشتر شناخته شدن صخره و ساحل بریس و تردد بیشتر گردشگران به این منطقه به نظر می‌رسد باید راهکاری اصولی در زمینه ایمن ساختن این منطقه انجام شود تا شاهد بروز حوادث ناگوار در آینده نباشیم.

ساحل بریس

تردد به صخره مشرف به ساحل بریس در سال‌های قبل ممنوع بود و گردشگران برای بازدید از این منطقه باید مجوز کتبی از پاسگاه بریس دریافت می‌کردند؛ اما در حال حاضر عبور و مرور روی صخره بریس برای گردشگران آزاد است؛ به همین دلیل بازدیدکنندگان بیشتری در طول سال به این ساحل می‌آیند و همین مسئله باعث افزایش نگرانی‌ها می‌شود. ساحل بریس با وجود نزدیکی به یکی از مناطق آزاد ایران، یعنی منطقه آزاد چابهار، بخشی از این منطقه تجاری محسوب نمی‌شود که این امر موجب شده رسیدگی مناسب به آن صورت نگیرد.

تماشای طلوع و غروب خورشید از فراز صخره بریس می‌تواند برای شما خاطره‌ای فراموش‌نشدنی بسازد. برای اتراق در صخره‌های ساحلی، تمام وسایل مورد نیاز را با خود ببرید. این منطقه هنوز بسیار بکر و دست نخورده است و امکاناتی ندارد.

روستای بریس

روستای بریس در نزدیکی ساحل صخره‌ای بریس قرار دارد و مردمان این روستا از ماهیگیری در دریای مکران و تجارت در بندر و اسکله بریس روزگار می‌گذرانند. عمده صید ماهیگیران در این روستا را کوسه ماهی و میگو تشکیل می‌دهد. از پانزدهم خرداد تا پایان مرداد توفان‌های استوایی اوج می‌گیرند که در این زمان شناورهای کوچک برای صید به دریا نمی‌روند. تنوع بالای آبزیان در این ساحل، سبب صادر کردن بعضی صیدهای خاص می‌شود. شاه میگوی سخت پوست که بیشتر آن را با نام «لابستر» می‌شناسند، در این ساحل صید و به خارج از ایران صادر می‌شود.

روستای بریس بزرگ‌ترین روستای استان سیستان و بلوچستان است و 10 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. این روستا یکی از محروم‌ترین مناطق در استان سیستان و بلوچستان به شمار می‌رود و آن گونه که شایسته این روستای زیبا است، به آن رسیدگی نمی‌شود.

روستای بریس در حال حاضر در دهانه خلیجی کوچک واقع شده است و قدمت آن به حدود 500 سال می‌رسد. گسترش ماهیگیری و تجارت بندرگاهی سبب شکل‌گیری این روستا در ساحل دریای مکران شده است. در گذشته، ساکنان قدیمی این روستا در منطقه‌ای دورتر از مکان امروزی آن ساکن بودند که به مرور به این منطقه جابه‌جا شده‌اند. روستای قبلی در حدود پنج کیلومتر با مکان امروزی روستای بریس فاصله دارد.

بریس

روستای بریس آب و هوای گرم و مرطوبی دارد. این منطقه گرچه به‌دلیل قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خود بسیار گرم است، اما هم جواری با دریا رطوبت را در این روستا بالا می‌برد و مانند سایر نقاط سیستان و بلوچستان خشک نیست. بارندگی در این روستا به‌ندرت اتفاق می‌افتد. آسمان آبی روستای بریس پناهگاهی مناسب برای مرغان دریایی است.

در قسمت شمالی روستای بریس کوه‌های مریخی که با نام کوه‌های مینیاتوری نیز شناخته می‌شوند قرار دارد. صخره بریس در امتداد خط ساحلی این روستا معروف‌ترین جاذبه طبیعی این روستا به شمار می‌رود و در زمان بارش باران در حد فاصل کوه‌ها و صخره‌های اطراف این روستا خوری به وجود می‌آید که تماشای آن برای گردشگران خالی از لطف نیست.

معنی بریس

درباره وجه تسمیه «بریس» اطلاعات زیادی در دست نیست. در قدیمی‌ترین منابع موجود، در پنج کیلومتری روستای بریس امروزی، مکانی به این نام بوده است و آن را با عنوان یکی از قدیمی‌ترین روستاهای اطراف چابهار می‌شناسند. ساکنان این روستا نیز از قدیمی‌ترین ساکنان منطقه چابهار هستند. در ایران روستایی دیگر در استان اردبیل نیز با این نام شناخته می‌شود که برای نام‌گذاری آن نیز دلیل مشخصی عنوان نشده است.

اسکله بریس

روستای درک کجاست؟

روستای درک از جاهای دیدنی استان سیستان و بلوچستان است و جایی در انتهای نقشه سیستان و بلوچستان، در امتداد دریای عمان واقع شده است. درک در حوزه شهرستان زرآباد نزدیک به مرز دریایی دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان و در فاصله 120 کیلومتری بین کنارک و درک، دو بندر مهم چابهار و بندرعباس قرار دارد تا زیبایی مسیر را کامل کند.

روستای درک در روستای زرآباد از توابع چابهار قرار دارد و همسایه شرقی یکی از مناطق هفت‌گانه آزاد ایران، منطقه آزاد چابهار است. فاصله روستای درک با چابهار حدودا 180 کیلومتر است.

ساحل درک

ساحل درک کجاست؟

درک نزدیک‌ترین نقطه سیستان و بلوچستان به تنگه هرمز است و ساحل درک همان جایی است که اقیانوس هند و دریای عمان به‌هم می‌رسند. ساحل روستای درک علاوه بر زیبایی بی‌نظیر و پاگیزگی‌اش همان جایی‌ است که می‌توانید سه نوع ساحل شنی، ماسه‌ای و مرجانی را کنار هم ببینید. اگر از تجربه درمان‌های طبیعی و سنتی لذت می‌برید، از ماسه‌های سفید ساحل درک برای گرفتگی و دردهای عضلانی استفاده کنید. تماشای طلوع و غروب آفتاب در ساحل روستای درک از همان کارهایی است که برای همیشه در ذهن‌تان یک قاب ماندگار می‌سازد، پس حتما بازدید از آن را در برنامه خود قرار دهید.

این ساحل زیبا در فاصله 170 کیلومتری از منطقه ﺁزاد چابهار و در مسیر جاده ترانزیتی بندر کنارک به بندر جاسک قرار دارد. از ویژگی‌های شگفت‌انگیز و خارق‌العاده این ساحل، پاکیزه بودن آن است.

ساحل درک

فاصله روستای درک تا چابهار

فاصله روستای درک تا چابهار حدود 170 کیلومتر است. برای طی کردن این فاصله باید مسیر زمینی را انتخاب کنید و با عبور از روستای کهیر به‌سمت زرآباد به روستای درک برسید. برای رسیدن به مقصد حدود دو تا سه ساعت در مسیر خواهید بود.

ساحل درک

فاصله تهران تا روستای درک

فاصله تهران تا روستای درک 1,770 کیلومتر است (فاصله تهران تا چابهار حدود 1,800 کیلومتر است) که برای طی کردن آن باید یک روز کامل (حدود 24 ساعت) رانندگی کنید؛ واضح است که این بهترین راه رفتن به روستای درک نیست! می‌توانید با انتخاب گزینه سفر هوایی به فرودگاه کنارک که 135 کیلومتر با درک فاصله دارد یا فرودگاه هرمزگان بروید و باقی مسیر از جاسک به زرآباد را با ماشین طی کنید.

اگر هم دلتان بخواهد ریل‌های قطار شما را به روستای درک برساند، می‌توانید با قطار راهی یکی از شهرهای کرمان، زاهدان یا بندرعباس شوید و بعد از آن با سواری به چابهار بروید و باقی مسیر تا روستای درک را طی کنید.

اقامت در روستای درک

برای اقامت در روستای درک می‌توانید روی اقامتگاه‌هایی که توسط بومی‌های روستا گردانده می‌شود، حساب کنید؛ ولی یادتان باشد حتما قبل از سفر برای رزرو اقامتگاه‌ها اقدام کنید. از مزایای ماندن در اقامتگاه بوم‌گردی علاوه بر کمک به اقتصاد روستا، وعده‌هایی غذایی جذابی است که می‌توانند برای شما فراهم کنند؛ فرصت چشیدن غذاهای بومی خوش‌طعم این منطقه می‌تواند لذت سفر شما را دوچندان کند.

فقط فراموش نکنید که فاصله روستای درک تا نزدیک‌ترین پمپ بنزین و فروشگاه تقریبا زیاد است و بهتر است از قبل موارد مورد نیازتان را تهیه کنید.

بهترین زمان سال برای سفر به روستای درک

روستای درک چابهار در یکی از گرم‌ترین استان‌های ایران یعنی سیستان و بلوچستان قرار دارد. به همین خاطر روزهای تابستان گرم و مرطوبی دارد؛ اما در باقی سال به خاطر بادهای خنکی که از سمت اقیانوس می‌وزد، هوا مطبوع است. از اواسط پاییز تا اوایل بهار بهترین موقع سال برای سفر به درک است.


برای مشاهده سایر مطالب گردشگری با ساعدنیوز همراه باشید.

دیدگاه ها


  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها