به گزارش سرویس حوزه تغذیه ساعدنیوز، پاستیل یکی از محبوب ترین ها خوراکی ها برای همه سنین به خصوص کودکان است که با شکل ها و طعم های گوناگون در بازار وجود دارد و به اعتقاد بعضی ها اعتیادآور است. احتمالا کسی نیست که تاکنون پاستیل نخورده باشد، اگر شما نیز جزو پاستیل خوران قهار هستید و به این خوراکی علاقه زیادی دارید بهتر است چند آگاهی و چند توصیه را که در این بخش آورده ایم را پیش از خوردن این خوشمزه ها مدنظر داشته باشید تا سلامت تان به خطر نیفتد.
مصرف پاستیل مخالفان و موافقان زیادی در بین متخصصان تغذیه دارد. یکی از علت هایی که متخصصان مصرف پاستیل را مناسب نمی دانند این است که در برخی کشورها از خوک ها هم برای تولید ژلاتین بهره می برند و مخالفت دیگر آنها بر سر نحوه خاص استخراج ژلاتین از استخوان گاو است که متخصصان می گویند حتما باید از روش آنزیمی صحیحی استخراج شود وگرنه مشکل ساز خواهد بود.
این خوراکی خوشمزه در بین افراد طرفداران زیادی دارد و گروهی از متخصصان تغذیه با مصرف آن موافقند و نه تنها خوردن آن را در حد معمول نه تنها مضر نمی دانند، کلی هم خاصیت و فایده برای آن ذکر می کنند که همانطور که در بخش سلامت نمناک می گوییم عبارتند از:
پاستیل خواص ضدالتهابی دارد و دردهای مفصلی را کاهش می دهد و از ابتلا به پوکی استخوان هم پیشگیری می کند. ژلاتین منبعی سرشار از پروتئین است که فرد می تواند با خوردن پاستیل یا ژلاتین بخشی از این ماده معدنی مورد نیاز برای کارکرد بهینه بدن را تامین کند.
برخی از متخصصان تغذیه با مصرف پاستیل مخالفند و مضراتی برای آن عنوان می کنند که عبارتند از:
پاستیل کلسیم بدن را تامین نمی کند
بسیاری از افراد این باور نادرست را دارند که ژلاتین موجود در پاستیل تامین کننده کلسیم بدن است و انواع میوه ای آن می تواند ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین کند و می تواند جایگزین مناسب و مقوی برای افرادی که به میوه علاقه ندارند، باشد اما باید بدانید ژلاتین موجود در پاستیل از نوع ژلاتین حیوانی و ژلاتین پست ترین نوع پروتئین است که پروتئین موجود در آن از پروتئین گوشت، شیر و تخم مرغ و… بسیار کمتر است و ارزش غذایی بسیار پایینی دارد و برای تامین کلسیم و سایر ریز مغذی های مورد نیاز بدن منبع خوبی نیست.
خراب شدن دندانها با خوردن پاستیل
ترکیبات ژلاتینی موجود در پاستیل باعث می شود که آنها به مخاط دهان و دندان ها بچسبند و سبب پوسیدگی دندان ها شوند پس پاستیل را نجوید و اجازه دهید در دهان تان آب شود و بعد از خوردن پاستیل آن سریع مسواک بزنید.
چاقی و ارتباط آن با خوردن پاستیل
خوراکی های شیرینی مانند پاستیل، به خصوص وقتی فرد برای چند ساعت چیزی نخورده باشد، به دلیل قند زیادی که دارند سبب افزایش ناگهانی قند خون و احساس سیری به فرد می شود اما این احساس فقط حدود نیم ساعت پایدار است چون افزایش قند خون با افزایش ترشح انسولین همراه است و خیلی زود دوباره گرسنگی سراغ فرد می آید. به همین دلیل است که مصرف متداول شیرینی ها باعث افزایش تعداد دفعات گرسنگی در روز شده و فرد مجبور به مصرف کالری بیشتر از نیازش می شود. به این ترتیب پاستیل و سایر شیرینی ها باعث به هم خوردن موازنه کالری های دریافتی شده و چاقی فرد را در پی دارد.