به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، یک دوره پریود (قاعدگی) مدت زمان اولین روز خونریزی در یک ماه تا اولین روز خونریزی در ماه بعد است. شروع اولین قاعدگی نشان می دهد که بدن شما، اولین تخمک را تولید کرده است. پس از آن تخمدان ها، هر ماه یک تخمک را از خود آزاد می کنند و به کمک هورمون های استروژن و پروژسترون و بالا رفتن سطح آن ها تخمک ها در تخمدان بزرگ می شوند و از سوی دیگر این هورمون ها با ضخیم کردن دیواره رحم شرایط مناسبی برای بارداری تخمک ها فراهم می کنند. حال اگر لقاح انجام نشود سطح استروژن و پروژسترون پایین آمده و دیواره رحم فرو می ریزد و همراه با خون از بدن خارج میشود که این سیکل هر ماه تکرار میشود و به آن قاعدگی می گویند. قرار است در این مطلب به باورهای غلطی در مورد سیکل قاعدگی زنان بپردازیم که بیشتر زنان در سراسر جهان به آنها اعتقاد دارند.
_باور غلط شماره ۷: در دوران پریود نباید حمام کنید
برخی از خانم ها لذت دوش آبگرم را در دوران قاعدگی بر خود حرام می کنند. برخی نیز تصور می کنند اگر دوش بگیرند دچار عفونت های زنانه خواهند شد.
بدون ترس از تشدید خونریزی و ابتلا به عفونت هر روز حمام کنید و خیالتان راحت باشد.
آب گرم سبب بهبود عملکرد رگ های خونی، ریلکس شدن ماهیچه های بدن و کاهش گرفتگی عضلات می شود.
_باور غلط شماره ۶: بهتر است در دوران پریود موها را رنگ نکنیم
برخی زنان بر این باور هستند که به دلیل تغییرات هورمونی، موها رنگ نمی گیرند یا مثلا می گویند دکلره رنگ باز نمی کند.
همین طرز فکر عمومی دانشمندان را بر آن داشت تا در این زمینه تحقیق کنند. نتیجه بررسی های آنها نشان داد با اینکه موها در دوران قاعدگی زنان آسیب پذیر و شکننده می شوند اما تغییرات هورمونی در این سیکل در تولید چربی مو تاثیری ندارد.
به این معنی که شما هر زمانی که دوست دارید موهایتان را رنگ کنید.
فقط برای شفاف، براق و سالم ماندن موها به آنها رسیدگی و از سرم ها و ماسک های آبرسان بهره بگیرید.
_باور غلط شماره ۵: در دوران پریودی بهتر است اپیلاسیون یا تتو نکنید
اپیلاسیون، تتو کردن یا بوتاکس زدن هیچ تضادی با سیکل قاعدگی ندارد.
با اینکه برخی تصور می کنند که در این دوران نباید هیچ کدام از این کارها را انجام داد، اما ما این اطمینان را می دهیم که هیچ مشکلی ندارد و لازم نیست وقت تتو یا اپیلاسیون خود را عقب بیندازید.
فقط یادتان باشد این کارها در دوران قاعدگی درد بیشتری به همراه خواهند داشت.
_باور غلط شماره ۴: باید درد پریودی را تحمل کنید و قرص نخورید و لازم نیست نزد پزشک بروید
تقریبا بیشتر زنان در دوران قاعدگی دردهای شکم و کمر و گرفتگی عضلات را تجربه می کنند. بر اساس آمار رسمی، بین ۴۵ تا ۹۳ درصد زنان «قاعدگی دردناک» (درد غیرمعمول در قسمت شکم) دارند.
بین ۳ تا ۳۳ درصد دردهای شدید دارند همچون افزایش دمای بدن، حالت تهوع، سرگیجه و دیگر نشانه هایی که بین یک تا سه روز زنان را آزار می دهند.
«قاعدگی دردناک» چرخه عادی زندگی را بر هم می زند.
به همین خاطر بهتر است زنانی که این درد را تجربه می کنند حتما به پزشک زنان مراجعه کنند تا درمان موثر آن را بیابند. دوره درمان این مشکل حدود سه دوره پریودی و بین ۲ تا ۴ ماه ادامه خواهد داشت. با اینکه پس از درمان، دردهای قاعدگی همچنان وجود خواهند داشت اما از شدت آنها کاسته خواهد شد.
_باور غلط شماره ۳: در دوران قاعدگی باردار نخواهید شد
این یکی از رایج ترین باورهای غلط در مورد سیکل قاعدگی است.
قدرت باروری در دوران پریود قوی نیست، اما بین ۱۲ تا ۱۶ روز قبل از سیکل بعدی در قوی ترین حالت خود قرار دارد.
اما این را فراموش نکنید که سیکل های برخی زنان ۲۱ روزه است نه ۲۸ روزه. همچنین این را هم بدانید که اسپرم مرد بین ۵ تا ۷ روز می تواند در رحم زن زنده بماند.
با این تفاسیر، داشتن رابطه زناشویی کنترل نشده می تواند به تخمک گذاری و بارداری منتهی شود.
_باور غلط شماره ۲: چرخه قاعدگی به وضعیت ماه بستگی دارد
این باور غلط به دوران باستان بر می گردد و یافته های جدید ثابت می کنند که بین وضعیت ماه در آسمان و سیکل قاعدگی زنان هیچ ارتباطی وجود ندارد.
_باور غلط شماره ۱: استفاده از قرص های ضدبارداری و عقب و جلو کردن زمان پریود خطرناک است
خیلی از زنان حداقل یک بار در زندگی، دوران پریودشان را عقب و جلو کرده اند، برای مسافرت یا هر دلیل دیگری.
اما برخی از مصرف قرص و عقب افتادن قاعدگی هراس دارند و تصور می کنند این کار سلامتی شان را به خطر می اندازد.
باید بدانید که دانشمندان ثابت کرده اند که این کار هیچ اثر منفی روی بدن ندارد. حتی گاهی مفید هم هست: مثلا وقتی شما دچار قاعدگی دردناک هستید با مصرف قرص می توانید این رنج کشیدن را به تعویق بیندازید. البته این کار نباید به روال عادی زندگیتان تبدیل شود.