بسیاری از افراد تصور می کنند که کاکتوس ها فقط در مناطق بیابانی و گرمسیر رشد کرده و نگهداری می شوند. اما در حقیقت بسیاری از کاکتوس هایی که ما در منزل از آنها نگهداری می کنیم برای مناطق کوهستانی با آب و هوای معتدل و البته کم آب می باشند. به همین دلیل برای نگهداری و مراقبت از کاکتوس ها باید شرایط مشابه با آب و هوای مناطق زندگی آنها فراهم نمود. در این بخش از ساعد نیوز با روشهای نگهداری از کاکتوس در فصل تابستان بیشتر آشنا خواهیم شد. قطعا همه شما می دانید که کاکتوس ها گیاهان مقاومی هستند و می توانند تقریباً در انواع آب و هوا زنده و سالم بمانند؛ اما نیاز به مراقبت دقیق دارند. مراقبت مناسب در تابستان برای شادابی و سلامت گیاهان کاکتوس حیاتی است. در این قسمت از ساعدنیوز توضیحاتی در مورد نگهداری کاکتوس در تابستان خواهیم داد.
آبیاری به موقع و به اندازه کافی
کاکتوس ها در برابر خشکی؛ گیاهان مقاومی هستند اما با این حال برخی از تصورات اشتباه در مورد آبیاری آنها وجود دارد؛ رایج ترین آن ها این است که نیازی به آبیاری ندارند و بدون آب هم می توانند زنده بمانند؛ در صورتی که چنین نیست بلکه آن ها به آب کمتری نیاز دارند؛ زیرا برگ های کاکتوس مقدار زیادی آب در خود ذخیره می کنند، به این معنی که حتی در ماه های تابستان هم به آبیاری کمتری نیاز خواهد بود. به طور معمول، کاکتوس ها باید در فضای باز هر دو هفته یک بار و در داخل خانه؛ هر هفته آبیاری شوند. اما این روال برای کاکتوس هایی که در ظروف یا گلدان های سیاه یا رنگ تیره کاشته می شوند؛ متفاوت خواهد بود زیرا رنگ سیاه گرما را جذب کرده و باعث می شود که رطوبت از خاک تبخیر شود و این بدان معناست که در این صورت گیاه به آبیاری بیشتری نیاز خواهد داشت. بنابراین، اگر نمی توانید گیاه را به ظرفی دیگر منتقل کنید، انگشت خود را به اندازه 3 سانت در خاک فرو کنید و اگر احساس کردید خشک است، زمان آبیاری خواهد بود.
سازگاری گیاه با نور خورشید
در واقع گیاهان کاکتوس در فضای باز و نور خورشید رشد بهتری خواهند داشت؛ اما برای سازگاری آن ها؛ باید ابتدا به یک منطقه سایه منتقل شوند؛ سپس به تدریج شروع به انتقال آنها به مکانی با نور خورشید کنید. در نظر داشته باشید که حتما کاکتوس های تازه کاشته شده یا جوان را برای مدت طولانی تری در سایه نگه دارید. گیاهان بزرگ تر با ریشه های قوی تر می توانند قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید را تحمل کنند. آفتاب صبحگاهی برای شکوفایی کاکتوس ها ایده آل است، به ویژه زمانی که هوا گرم تر می شود. همه کاکتوس های خود را برای تابستان بیرون ببرید؛ اما مراقب علائم آفتاب سوختگی هم باشید که شایع ترین علائمِ آن؛ شامل سفید شدن یا تغییر رنگ گیاه است.
نگهداری ساکولنت ها در تابستان
اکثر ساکولنت ها در فصل های خنک ازجمله بهار و پاییز رشد بیشتری دارند تا فصل گرما به همین دلیل در تابستان حتماً از قرار دادن در مکان های بسیار گرم و تابش شدید خودداری کنید. بعضی از کاکتوس ها مانند لیتوپس ها در فصل گرما به خواب می روند که با شناخت شرایط زندگی گیاهتان از خراب شدن آنها جلوگیری کنید. مثلاً لیتوپس را در تابستان نباید زیاد آبیاری کرد چون گیاه در حال استراحت آب چندانی جذب نمی کند و ممکن است باعث پوسیدگی ریشه و در نهایت مرگ گیاه شود.
دور کردن آفات و حشرات
نگهداری گیاهان در فضای باز باعث جذب آفات و حشرات هم خواهد شد که کاکتوس ها را منبع خوبی برای آب در زمان های خشک می دانند. بدین منظور؛ برای جلوگیری از تخریب گیاهان خود، از مواد دفع کننده مناسب برای کنه ها یا حشرات موزی استفاده کنید. علاوه بر این، می توانید اطراف گیاهان خود را توری بکشید تا از ورود حشرات و حتی جوندگان و پرندگان هم جلوگیری شود.
امیدوارم از محتوای خانه داری نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که به گل و گیاه علاقمند هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش سبک زندگی ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.