به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بارداری ممکن است باعث بدتر شدن برخی از عوارض دندانی یا ایجاد عوارض جدید شود. بنابراین چک آپ های مکرر و حفظ بهداشت دندانی می تواند به سلامت شما و کودکتان کمک کند.
تغییرات هورمونی بارداری ممکن است بر دهان و دندان های شما تأثیر بگذارد. برای مثال، برخی زنان ممکن است دچار «التهاب لثه یا ژنژیویت بارداری» شوند. در این عارضه التهاب، حساسیت و تورم لثه ها به وجود می آید و ممکن است هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن لثه هایتان اندکی خونریزی کند.
این عارضه را نباید درمان نشده باقی گذاشت، چراکه ممکن است به اشکال شدیدتر بیماری های لثه بینجامد. پزشکتان ممکن است توصیه کند، تمیز کردن دندان ها به طور مکررتری انجام دهید.
همچنین در دوران بارداری ممکن است زنان به دلایل متفاوت به پوسیدگی دندان حساس تر شوند. تهوع صبحگاهی باعث افزایش میزان اسید درون دهان شما می شود که ممکن است لایه بیرونی دندان یا مینا را تخریب کند.
بالاخره مکن است به دلایل گوناگون ازجمله تهوع صبحگاهی، حساس تر شدن رفلکس گگ (اوغ زدن بیشتر)، دردناک شدن لثه ها و خستگی، زن باردار نتواند از برنامه دو بار مسواک زدن در روز و نخ دندان کشیدن پیروی کند.
سعی کنید قبل اینکه باردار شوید حتما به دندان پزشک مراجعه کنید. چون باعث می شود دندان هایتان به طور تخصصی تمیز شود، بافت لثه ها با دقت بررسی شود و مشکلات مربوط به دهان و دندان درمان شود.
مراقبت از دندان ها در حین بارداری
• اگر باردار هستید به دندان پزشک خود اطلاع دهید. مراقبت پیوسته از دهان می تواند در هر زمان از بارداری باشد. هر مشکل اضطراری می تواند رفع شود البته می بایست تا زمان بعد از بارداری به تعویق می افتاد. قبل از رفتن به دندان پزشکی حتما با یک متخصص زنان صحبت کنید تا ببینید دستور العمل و مراقبت های احتیاطی خاصی برایتان دارد یا خیر.
• نام و مقدار داروهایی که استفاده می کنید را به دندان پزشک تان بگویید- شامل داروها و ویتامین های پیش از تولد که توسط پزشک تجویز شده است—هم چنین هر داروی خاص دیگری که مصرف می کنید. چون ممکن است دندان پزشک تان بخواهد با توجه به اطلاعاتی که داده اید برنامه ی درمان تان را تغییر دهد.
• عکس برداری از دندان در طول بارداری امکان پذیر است. در حین عکس برداری پزشک تان مراقبت شدید از شما و نوزادتان خواهد داشت و شکم و تیروئید شما را می پوشاند. البته عکس برداری های امروزه نسبت به دهه ی های قبل خیلی پیشرفته تر است.
• به راحتی بی خیال جلسه های مراجعه به دندان پزشکی تان نشوید. چون اکنون باردار هستید. اکنون بیش از هر زمان دیگری بررسی منظم و دقیق لثه ها اهمیت دارد چون بارداری باعث تغییرات هورمون ها می شود که مشکلات مربوط به لثه ها را افزایش می دهد. باعث می شود به راحتی خونریزی کنند- که ورم لثه در بارداری نامیده می شود—به طور منظم مراقب هر تغییراتی در لثه هایتان در طول بارداری باشید. اگر هر نوع حساس بودن، خونریزی یا ورم لثه در هر زمان از بارداری اتفاق افتاد هر چه زودتر با دندان پزشک تان صحبت کنید.
• مراقبت خوب از دهان تان داشته باشید تا از هر گونه مشکلات مربوط به سلامت دهان جلوگیری کنید.
کنار آمدن با تهوع های صبحگاهی
• اگر در طول بارداری تهوع های صبحگاهی باعث شود نتوانید مسواک بزنید مزه ی خمیر دندان تان را تغییر دهید. می توانید از دندان پزشک تان یک پیشنهاد عالی بگیرید.
• اگر صبح ها به خاطر این تهوع ها اذیت می شوید و دائما بالا می آورید می توانید دهان تان را با آب یا محلول دهان آب بکشید.
تغذیه ی درست برای مراقبت از دندان و نوزادتان
• از خوراکی های شکر دار و شیرین بپرهیزید. میل به شیرینی جات در طول بارداری طبیعی است. اما به خاطر داشته باشید که هر چه بیشتر هله هوله بخورید، شانس خرابی دندان تان بیشتر می شود.
• یک رژیم متعادل سالم داشته باشید. اولین دندان نوزاد شما در سه ماهگی بارداری رشد می کند. رژیم سالم شامل محصولات لبنی، پنیر، ماست هستند که منابع خوبی برای مواد معدنی ضروری بدن هستند و برای رشد دندان و لثه و استخوان نوزاد ه۱۰م خوب می باشند.
مراقبت از دندان بعد از تولد نوزاد
اگر در طول بارداری مشکلات مربوط به لثه داشتید بعد از زایمان خیلی زود به دندان پزشک مراجعه کنید تا وضعیت دهان تان و سلامت لثه هایتان را بررسی کند.