زن در موارد ویژه ای قادر است از دادگاه در خواست طلاق کند و در صورتی که هیچ یک از این موارد و اوضاع مهیا نباشد و زوج درخواست زوجه خود موافقت نکند ، دادگاه حکم طلاق را صادر نمی کند . اما در صورت محرز بودن هر کدام از دوازده شرایط زیر برای دادگاه دیگر به موافقت زوج نیازی نیست و در این موارد دادگاه بی نیاز به موافقت مرد حکم طلاق را می دهد. برای اگاهی یافتن از شروط ضمن عقد و اگاهی از طلاق بی نیاز به وجود مرد از وکیل طلاق کمک بگیرید. جهت آشنایی کاربران گرامی در این مقاله به بررسی شرایط طلاق زن بدون اجازه شوهر می پردازیم. کمتر اتفاق می افتد که زن یا حتی مرد از حقوقی که در ضمن عقد به هم واگذار کرده اند مطلع باشند. زوجه قادر است به خاطر ۱۲ شرطی که در ضمن عقد در دفترچه ازدواج به ثبت رسیده از دادگاه در خواست طلاق کند.دفترچه های ازدواج که در دفاتر ازدواج ثبت می گردند بند هایی دارند که اگر از سمت شوهر امضا شوند، زن این اختیار را دارد که پس از کسب این شرایط در دادگاه های خانواده حضور یابد و در خواست طلاق کند. در بند «الف» این عقد نامه ها اورده شده است : ضمن عقد نکاح خارج لازم زوج شرط کرد، هر وقت طلاق به خواست زن نباشد و بر اساس بررسی دادگاه در خواست طلاق به خاطر تخلف زن از تکالیف همسری یا بد اخلاق و رفتار او نبود، مرد وظیفه دارد تا نصف مال موجود خود را که در روز های زناشویی با او به کسب کرده است بر اساس دیدگاه دادگاه بلاعوض به زن بدهد. در بند «ب» آن هم ضمن عقد نکاح خارج لازم مرد به زن وکالت بلاعزل با حق توکیل غیر می دهد که زن اگر شرایطی به وجود امد ، از سمت مرد وکیل است خودش شخصاً یا با گزینش شخص دیگری به دادگاه رجوع کند و پس از محرز شدن ادعا، تقاضای طلاق کند. در قانون اساسی ایران ، طلاق زن بدون اجازه شوهر تنها تحت شرایط خاصی اتفاق میفتد و در شرایط معمولی حق طلاق با مرد می باشد.بنابراین اگر زن یکی از شروط ۱۲ گانه در عقد مانند سوء رفتار مرد ،عدم پرداخت نفقه ، محکومیت مرد بیش از ۵ سال حبس و … را داشته باشد این حق را دارد که تمامی حقوق خود را مطالبه کند.به این معنی است که میتواند مهریه و نفقه و اجرت المثل را به طور کامل مطالبه نموده و بدون رضایت زوج صیغه طلاق را جاری کند و در صورتی که وکیل داشته باشد دیگر نیازی به حضور زن در هیچ یک از مراحل نیز نخواهد بود.
شروط ۱۲ گانه ضمن عقد برای طلاق زن بدون اجازه شوهر
- مرد به مدت ۶ ماه از پرداخت خرجی زن و نفقه و انجام سایر حقوق زن خودداری کند.
- درصورتی که زن بتواند اثبات کند مرد درحدی با او بدرفتاری نموده که ادامه زندگی برای وی غیرقابل تحمل شده است.
- مرد یک بیماری خطرناک غیر قابل درمان داشته باشد طوری که سلامت زن در خطر باشد.
- مرد دیوانه باشد و امکان فسخ وجود نداشته باشد.
- مرد مشغول به کاری باشد که به حیثیت و آبروی زن و خانواده لطمه بزند.
- مرد به مجازات بیش از ۵ سال حبس و یا به جزای نقدی که معادل با ۵ سال حبس یا بیشتر است محکوم شود و حکم درحال اجرا باشد.
- اعتیاد مرد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی و هرچیزی که به تشخیص دادگاه به پایه و اساس خانواده خللی وارد کند و ادامه زندگی را برای زن دشوار نماید.مانند اعتیاد مرد به مواد مخدری که موجب فروش اثاثیه منزل و ضرر به سلامتی جسمی و روحی زن و یا فرزند گردد.
- درصورتیکه مرد زندگی خانوادگی را بدون عذر موجهی ترک کند و یا اینکه مرد به مدت ۶ ماه متوالی بدون عذر موجی غیبت کند ، زن میتواند بدون نیاز حضور مرد به طور غیابی طلاق بگیرد.
- محکوم شدن مرد به هر جرم مجازات تعزیری و حدی که مغایر با حیثت و شِئون خانوادگی زن باشد.البته تشخیص این امر نیز با توجه به وضع و موقیعت زن و عرف و موازین دیگر با دادگاه می باشد.
- مرد پس از گذشت ۵ سال از زندگی مشترک به دلیل عقیم بودن یا عوراض جسمانی دیگر بچه دار نشود.
- مرد مفقود الاثر گردد و پس از گذشت ۶ ماه از مراجعه به دادگاه پیدا نشود.
- ازدواج مجدد مرد بدون اجاز همسر
درصورت دارا بودن یکی از شروط ۱۲ گانه در عقد، طلاق چگونه صورت می گیرد؟
بدین ترتیب زن درصورت داشتن یکی از شروط ۱۲گانه که در عقدنامه آمده است ، این توانایی را دارد که بدون اجازه زوج طلاق خود را به طور کامل بگیرد و همچنین تمامی حقوق خود را مطالبه نماید.یعنی می تواند نفقه ، مهریه ، اجرالمثل و دیگر حقوق خود را به طور کامل مطالبه کند و درصورتی که یک وکیل دعاوی خانواده اختیار کند دیگر هیچ نیازی به حضور زن در مراحل طلاق نیز نمی باشد.
با دارا بودن یکی از شروط ۱۲گانه مراحل طلاق حدود ۵ ماه زمان می برد. هیچ نیازی به حضور زن در دادگاه نمیباشد. همچنین نیازی به حضور زن در جلسات داوری نیز نیست. تمامی حق و حقوق زن مانند مهریه و نفقه توسط وکیل قابل استرداد می باشد و اجرای صیغه طلاق بدون حضور زن میباشد.