بسته به سن نوزاد، ممکن است دو نوع آکنه در صورت نوزادان دیده شود. یکی آکنه نوزادی با نام علمی Neonatal acne که در نوزادان، تا سه ماه مشاهده می شود و کاملا طبیعی است. آکنه نوزادی، بیماری پوستی خوش خیمی است که ۲۰ درصد از نوزادان آن را تجربه می کنند.
دلیل ایجاد جوش های نوزادی دقیقا مشخص نیست، ولی احتمالا به خاطر تحریک غدد چربی نوزاد بر اثر هورمون های بدن مادر است یا ممکن است واکنشی التهابی به مخمرهایی باشد که در پوست نوزاد جمع می شود.خبر خوب اینکه اگر نوزاد شما جوش صورت را تجربه می کند، به این معنا نیست که حتما در آینده مشکلات جدی پوستی خواهد داشت.اگر نوزاد شما از سه ماه بزرگ تر است، ممکن است نوع دیگری از آکنه نوزادی به نام infantile acne را تجربه کند؛ به خصوص اگر جوش ها قرمزتر، متورم تر و چرکی هستند. این نوع از جوش صورت نوزاد نیز حدودا در یک پنجم از نوزادان دیده می شوددرحالی که جوش های سه ماه ابتدایی زندگی خودبه خود محو می شوند، جوش های بعد از سه ماهگی معمولا مدت طولانی تری باقی می مانند و ممکن است از جوش های بدو تولد، شدیدتر باشند و برای پیشگیری از اسکار، باید درمان شوند.
انتظار جوش زدن و دانه زدن پوست نوزاد را داشته باشید
هیچ چیز به نرمی و لطافت پوست نوزادان نیست و هیچ چیز مثل ناراحتی های پوستی از قبیل التهاب پوشک یا بیماری هایی مثل کلاه گهواره، باعث کلافگی و آزردگی کودک نمی شوند. بسیاری از نوزادان در سه ماهه اول تولد در معرض ناراحتی های پوستی هستند. در اینجا به تشخیص و درمان مشکلات پوستی متداول در نوزادان اشاره می کنیم.
نوزادان در معرض جوش های پوستی هستند
خبر خوب در مورد جوش های روی پوست نوزادان این است که بیشتر آنها باعث آسیب نشده و خود به خود از بین میروند. درحالی که مراقبت از پوست نوزاد امری پیچیده و مشکل به نظر میرسد، کافیست بتوانید به سادگی تشخیص دهید که: در چه شرایطی میتوانید مشکل را در خانه حل کنید؟ در چه صوررتی باید از درمان داروئی استفاده کنید؟ و در نهایت این که چطور مانع بروز مشکلات پوستی نوزادتان شوید.
چطور مانع بروز التهاب پوست زیر پوشک شوید
در صورتی که پوست نوزاد در منطقه پوشک قرمز شده، شما با مشکل التهاب پوشک رو به رو هستید. در بیشتر موارد علت بروز این مشکل آن است که پوشک ها خیلی سفت و تنگ هستند یا اینکه پوشکِ مرطوب برای مدتی طولانی دور پای نوزاد بسته مانده یا نوع خاصی از پوشک، ماده شستشو و یا دستمالی که استفاده میکنید باعث آزار پوست فرزندتان میشود. برای پیشگیری از این مشکل، تا آنجا که ممکن است اجازه دهید منطقه پوشک باز مانده و هوا بخورد، به محض خیس شدن پوشک آن را عوض کنید، با پارچه لطیفی کودک را تمیز کرده و از کرم اکسید روی استفاده کنید.
درمان جوش های ریز روی صورت و بدن نوزاد چیست؟
جوش های ریز روی صورت و بدن نوزاد معمولا بدون نیاز به درمان خود به خود از میان می رود. این عارضه در برخی نوزادان به مدت چند هفته و در برخی دیگر تا چند ماه ادامه می یابد. برای درمان نوع شدید آکنه پزشک متخصص اطفال ممکن است پماد یا دارویی را به منظور رفع و پاکسازی آکنه تجویز کند.
از آنجایی که پوست نوزاد در این سن بسیار حساس است از مصرف هر گونه داروی بدون نسخه، شوینده های صورت و یا انواع لوسیون ها بدون تجویز یا مشورت پزشک خودداری کنید. چرا که این کار ممکن است موجب تشدید آکنه و التهاب بیشتر پوست نوزاد شود.