علائم و نشانه های اختلال دو قطبی

  شنبه، 02 اسفند 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
علائم و نشانه های اختلال دو قطبی
بیماری اختلال دوقطبی را در بیشتر موارد با افسردگی اشتباه می‌گیرند در صورتی که تفاوت های پنهانی با افسردگی دارد و به مراتب بسیار خطرناک‌تر از آن می‌باشد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اختلال دوقطبی نوعی از اختلالات خلقی است که گاهی به آن اختلال افسردگی/ شیدایی نیز گفته می¬شود. این اختلال، بیماری مزمنی است که در آن دوره های مکرر شیدایی و افسردگی که ممکن است یک روز تا چندماه ادامه پیدا کنند، به وجود می آیند.
افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نوسانات خلقی شدیدی را مابین افسردگی و غمگینی تا شادی و سرخوشی تجربه می کنند. این چرخه نوسانات خلقی دارای الگوی نامنظمی است و با تجربه تغییر خلق که توسط افراد عادی تجربه می شود متفاوت است. علائم اختلال دوقطبی اثرات منفی زیادی بر زندگی فرد به جا می گذارد. این علائم باعث آسیب دیدن روابط فرد، کارکرد شغلی و تحصیلی او می شود.
اختلال دوقطبی تقریباً یک تا دو درصد از افراد جامعه را گرفتار می کند و پنج درصد از افراد نوع خفیف تر آن را تجربه می کنند که از این نظر تفاوتی بین مردان و زنان وجود ندارد. این اختلال معمولاً در اواخر نوجوانی و اوایل جوانی شروع می شود. شناسایی سریع و درمان مؤثر اولیه، نقش مهم و حیاتی در زندگی آتی افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دارد. با درمان مؤثر این اختلال، مبتلایان می توانند زندگی پربار و کاملی را تجربه کنند.

بیماران اختلال دو قطبی چگونه افرادی هستند؟

بیماری اختلال دوقطبی را در بیشتر موارد با افسردگی اشتباه می گیرند در صورتی که تفاوت های پنهانی با افسردگی دارد و به مراتب بسیار خطرناک تر از آن می باشد.

این اختلال تا حدودی به حالت ژنتیکی مرتبط می شود و در بین خانواده فرد مبتلا به اختلال موارد دیگری از مبتلا به این بیماری یا سایر بیماری های روانی دیگر وجود دارد که اهمیت مراجعه به روانپزشک اختلال دو قطبی را نشان می دهد.

در صورت افزایش بیماری و درمان نکردن آن، فرد بیمار دچار جنون و رفتارهای پرخاشگرانه می شود که می تواند سبب تمیال داشتن فرد بیمار به خود کشی کردن و پایان دادن به حیات خود شود.

نوجوانانی که به این اختلال دوقطبی دچار هستند معمولاً مشکلات دیگری از جمله افسردگی، جنون، بیش فعالی، اضطراب و تمایل به مصرف کردن مواد مخدر و مصرف سیگار را نیز دارند.

کارشناسان با تحقیق و بررسی کردن بر روی نوجوانان و افراد بزرگسال که به اختلال دوقطبی دچارند، دریافتند که بیش از ۶۰٪ از آنها دچار سوء مصرف مواد مخدر و سیگار هستند که این باعث کند شدن و بی اثر شدن روند درمان در آنها می شود.

افراد مبتلا به این بیماری به سرعت حالت عوض می کنند یعنی: دریک لحظه از حالت شادی و خوشحالی به حالت ناراحتی و عصبی بودن تغییر می کنند به همین دلیل نام این بیماری اختلال دو قطبی شده است، زیرا فرد بیمار به طور ناگهانی و به سرعت ۱۸۰ درجه تغییر در رفتار خود می دهند، تغییرات در خواب و بی خوابی های چند روزه یکی دیگر از علائم این بیماری است.

این بیماری دو فاز را در خود دارد در حالت شیدایی و خوشحالی غیر عادی فرد علائم زیر را شامل می شود:

  • خوشحالی و شادی بیش از حد
  • امیدواری و هیجان بی حد و اندازه
  • تحریک پذیر بودن
  • پرخاشگر بودن و داشتن رفتارهای خصمانه
  • بی تابی و بی قراری
  • تندخو بودن
  • بالا رفتن سطح انر‍‍ژی و بی نیاز بودن به استراحت
  • افزایش توان عاطفی و احساسات عاشقانه به شکلی خطرناک
  • مصرف مواد مخدر

در حالات غمگین و ناراحت فرد علائم زیر را دارا می باشد:

  • غمگین بودن برای طولانی بودن روزها
  • ناامید بودن و احساس بی ارزشی
  • نداشتن اعتماد به تفس
  • نداشتن تمرکز در کارها
  • ساعت های طولانی را در خواب به سر بردن
  • بی اشتهایی شدید یا میل به خوردن بی حد و اندازه

درمان توسط روانپزشک اختلال دو قطبی

پس به دلیل داشتن چنین مشکلاتی برای درمان کردن بیماری افراد حتما باید تحت نظر روانپزشک اختلال دو قطبی قرار بگیرند، اصولاً برای درمان کردن این اختلال سه دسته دارو مورد استفاده قرار می گیرند: داروهای تثبیت کننده خلق و خو، داروهای ضد روان پریشی و داروهای ضد افسردگی که توان مند به کنترل کردن بیماری فرد هستند.

همچنین در صورت مصرف بیش از حد و اندازه دارو امکان مسمومیت و یا عود کردن علائم بیماری وجود دارد. به این علت متخصصین هشدار می دهند که فرد بیمار تنها فق تحت نظر پزشک از دارو استفاده کند و از کم یا زیاد کردن دوز داروها به طور بسیار جدی خودداری کند زیرا می تواند عوارض سنگینی داشته باشد.

همچنین هرچه بیماری زودتر تشخیص داده شود، طول درمان و پاسخ به داروهای تجویز شده از سوی روانپزشک اختلال دو قطبی به سرعت بیشتری انجام می شود و داشتن امید به زندگی سالم و طبیعی در بیمار افزایش فراوانی می یابد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها