ساعدنیوز
ساعدنیوز

علائم اختلال هویت جنسی در کودکان

  سه شنبه، 25 آذر 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
علائم اختلال هویت جنسی در کودکان
اختلال هویت جنسی مشکلی است که در بیشتر موارد جز بیماری های روانی تلقی نمی شود و این عوارض اختلال مانند استرس، اضطراب و افسردگی است که باید توسط روانشناس یا روانپزشک درمان شود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، هویت جنسی به معنای تشخیص ذهنی فرد از خود به عنوان مرد یا زن است. این ذهنیت از کودکی آغاز می شود و در نوجوانی تقویت می شود و به ثبات می رسد. هویت جنسی در واقع با رفتارهای بیرونی که فرد به عنوان مردانه و زنانه نشان می دهد و تصویر ذهنی درونی فرد شناخته می شود.

اگرچه جنسیت فیزیکی به صورت زیستی تعیین می شود، اما هویت جنسی عموما به صورت فرهنگی تعیین می گردد. اینکه جامعه چطور هویت جنسی افراد را تعریف می کند، وابسته به چارچوب های فرهنگی است. تعاریف فرهنگی هویت جنسی، با نقش های جنسی اجتماعی پیوند خورده است. این نقش ها با الگوهای بقای اجتماعی، چارچوب های اقتصادی، نظام های ارتباطی، نظام مذهبی و... مرتبط است.

علائم اختلال هویت جنسی در کودکان:

بسیاری از والدین از علاقه فرزند پسرشان به لباس های دخترانه یا تفنگ بازی دخترشان دچار این نگرانی می شوند که فرزندشان مطابق با جنسیت خود رشد نکند. ضمن یادآوری این نکته که در بسیاری از موارد جای نگرانی نیست، باید بدانید که برای تشخیص اختلال هویت جنسی در یک فرد علائم زیر باید حداقل به مدت 6 ماه در او دیده شوند. در کودکان این علائم ممکن است شامل:

  • اعلام مداوم اینکه پسر است در حالی که ویژگی های ظاهری دخترانه دارد، یا برعکس
  • تمایل به دوستی با جنسیتی که خود را با آن هویت یابی می کند
  • رد کردن اسباب بازی، لباس و بازی های مرتبط با جنسیت فیزیکی خود
  • امتناع از ادرار کردن، نشسته یا ایستاده، به نحوی که برای هر جنسیت رایج است.
  • تنفر از دستگاه تناسلی خود و تمایل به داشتن دستگاه تناسلی جنس مخالف
  • احساس نگرانی در مورد تغییرات بدن خود در دوره بلوغ

در نوجوانان و بزرگسالان این علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • اطمینان در مورد عدم تطابق جنسیتشان با بدنشان
  • تنفر از دستگاه تناسلی خود، امتناع از دوش گرفتن، تعویض لباس یا برقراری رابطه جنسی برای پرهیز از دیدن یا لمس کردن دستگاه تناسلی خود
  • تمایل شدید به خلاصی از دستگاه تناسلی و دیگر ویژگی های جنسیتی خود

کودکان و بزرگسالان ممکن است به شکل همان جنسی لباس بپوشند که معتقدند هستند.

آیا تربیت در ابتلا به اختلال هویت جنسی نقش دارد؟

هر چند علت ابتلا به این اختلال هنوز مشخص نیست، اما محیط خانواده می تواند در بروز آن نقش داشته باشد. افراد از کودکی نقشی را می پذیرند که در خانواده به آنها داده شده است. در نتیجه، رفتارهای خانواده می تواند در شکل گیری تضاد روحی و جنسیتی نقش داشته باشد.

برای مثال، برخی از خانواده ها آرزوی داشتن یک جنسیت خاص را دارند و از این رو با فرزند پسرشان مانند دختران (یا برعکس) رفتار می کنند، لباس های دخترانه به او می پوشانند و او را به سمت رفتارهای دخترانه سوق می دهند. جالب اینجاست که همین خانواده وقتی عدم تطابق رفتارهای فرزندشان در نوجوانی را با ظاهر فیزیکی وی می بینند، نگران می شوند و او را سرزنش می کنند. اما در این شرایط، پس از سال ها تربیت غلط، بازگشت به جنسیت خود دشوار است.

در موارد دیگری، دیده می شود که به دلیل آزادی های بیشتر یک جنس، کودک علاقه دارد که به آن جنسیت تعلق داشته باشد. برای مثال، ممکن است دختر به خاطر داشتن آزادی های بیشتر به پسر بودن متمایل باشد.

به این گونه افراد ترنسکشوال کاذب گفته می شود زیرا عاملی بیرونی موجب شکل گیری اختلال هویت جنسی در آنها شده است. اگر فردی ترنس کاذب باشد، نیازی به تغییر بدن ندارد، بلکه با استفاده از درمان های روانشناسی به او در پذیرش جنسیتش کمک می شود. تشخیص ترنسکشوال کاذب و واقعی به عهده روانشناس است. احساس یک ترنسکشوال حقیقی در مورد بدنش واقعی است و در صورتی که شدت این احساس زیاد باشد راهی به جز جراحی نمی ماند.

آیا ممکن است علائم کودک من تنها برای یک دوره کوتاه باشد؟

یکی از مهم ترین سوالات والدین کودکانی که دچار اختلال هویت جنسی هستند این است که آیا ممکن است این علائم تنها برای دوره کوتاهی باشند؟

متاسفانه، مشخص نیست. همه کودکانی که در دوره کودکی خود چنین حسی دارند، ممکن است در بزرگسالی این طور نباشند.

پس والدین باید در برخورد با دخترشان که می خواهد لباس پسرانه بپوشد یا پسری که می خواهد عروسک داشته باشد، چه برخوردی داشته باشند؟ توصیه روانشناسان در این رابطه این است که اجازه دهید فرزندتان شما را هدایت کند. اجازه دهید همان کسی باشد که می خواهد و به او در رفع نیازهایش کمک کنید.

بسیاری از نوجوانان و بزرگسالان نیز در مورد جنسیت خود احساسات متفاوتی دارند. زمانی آن را قبول دارند و گاهی از داشتن این جنسیت احساس راحتی ندارند. در این شرایط باید با کمک روانشناس و مشاور احساس واقعی خود را مشخص کنند.

تشخیص حقیقی یا کاذب بودن اختلال هویت جنسی در فرزند شما باید به دست یک روانشناس مجرب انجام شود.

مطالعات نشان می دهد که تداوم نشانه های اختلال هویت جنسی بعد از بلوغ، تثبیت آن را در فرد بیشتر می کند. در افرادی که مدت هاست احساس می کنند ظاهرشان با جنسیتشان تظابق ندارد، این دیگر انتخاب نیست. این باری است که آنها خود انتخاب نکرده اند و به کمک تخصصی و اجتماعی برای حل آن نیازمند هستند.

اختلال هویت جنسی درمان نشده یا تشخیص داده نشده:

تشخیص و درمان اختلال هویت جنسی اهمیت دارد. به علاوه، تشخیص ترنسکشوال حقیقی از کاذب نیز اهمیت دارد. افرادی که دچار این اختلال هستند بیشتر از دیگران در معرض اختلالات سلامت روان قرار می گیرند. آمارها نشان می دهد که در بین این دسته افراد، 71 درصد یکی از انواع مشکلات سلامت روان را در طول زندگی خود تجربه کرده اند. این می تواند شامل اختلال خلقی، اختلال اضطرابی، اسکیزوفرنی، افسردگی، سوء مصرف مواد مخدر و تلاش برای خودکشی باشد.

این افراد جز گروه های مظلوم جامعه هستند که حتی با جراحی نیز مشکلاتشان برطرف نمی شود و پس از جراحی نیز به حمایت مشاور نیاز دارند. طرد از سوی خانواده، عدم رضایت از شرایط جدید خود و برخورد جامعه موجب شده که در بسیاری از آنها افسردگی بیداد کند و بسیاری از آنها دچار افکار خودکشی هستند.

درمان:

هدف از درمان اختلال هویت جنسی شامل تغییر ذهنیت فرد در مورد جنسیتش نمی شود. در عوض، هدف درمان مشکلات و اضطراب در وی است. در کنار درمان های روانشناسی درمان های اصلی برای نزدیک کردن ظاهر فرد به جنسیت وی انجام می شود. درمان های هورمونی و جراحی از این جمله هستند.

حرف زدن با روانشناس یا روانکاو بخشی از روند درمان اختلال هویت جنسی است. روانشناس می تواند وی را در طول مسیر درمان همراه کند. پس از تغییر جنسیت، معمولا نشانه های اختلال برطرف می شود. اما فرد همچنان به کمک روانشناس و مشاور در برخورد با نزدیکان، دوستان، همکاران و گروه های مذهبی نیاز دارد.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (505 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (196 نظر) آخرین جشن تولد ساده و خلوت بهاره سرگل زایی، یکی از استعدادهای برتر کشورمان/ روحت شاد بانوی کرمانی+عکس (99 نظر) مهراب قاسم خانی: معرفی میکنم عضو جدید خانواده/ چه پشمالو و گوگولی هم هست+عکس (77 نظر) شهرام قائدی: دنیا دیگه نمیزاد مادرهای مارو، مادر من هیچوقت کرم به دستش نزد، نفهمید مو رنگ کردن چیه لباس خونه با مهمونی چه فرقی داره...+ویدیو (65 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (61 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (49 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (45 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (42 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
اجاره خانواده برای ازدواج مجدد پنهانی / مواظب باشید سرتان کلاه نرود!
ویدیو/ شعر مفهومی و فی‌البداهۀ مهران مدیری برای سربازان/ تمجید و تحسین سروش صحت و نادر سلیمانی
منتخب روز   
هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌ قتل خانمی جوان به دست یک مرد 43 ساله در تبریز/ پول و جواهرات انگیزه متهم از قتل بود