دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / کودک /

علائم شکستگی استخوان در کودکان و روش های درمان 

یکشنبه، 30 آذر 1399
شکستگی‌های کودکان بخصوص هر چه در سنین پایین‌‌تری رخ دهد به اقدامات غیر جراحی به صورت جا اندازی شکستگی و گچ‌گیری نیاز دارد. گچ‌گیری نقش عمده‌ای در درمان شکستگی دارد، ولی هر چه سن کودک بیشتر و به بلوغ نزدیک می‌شویم بیشتر به سمت درمان‌های جراحی متمایل می‌شویم‌.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، تشخیص و تعیین شکستگی استخوان کودکان بدون نظر پزشک می تواند دشوار باشد. اگر آسیبی که کودک شما دیده، فقط کمی متورم است و به نظر نمی رسد درد زیادی داشته باشد، می توانید ابتدا یک کمپرس یخ روی آن بگذارید و بعد با مطب پزشک کودکتان یا اورژانس تماس بگیرید، اما هیچ وقت سرسری از آسیب دیدگی استخوان ها و دست و پای کودکتان نگذرید.

اگر ورم فروکش کرد و به نظر می رسد همه چیز در حال ترمیم است، احتمالاً کشیدگی رباط بوده است. اما اگر جراحت بهبود نیابد یا بدتر شود، وقت آن است که کودک خود را برای معاینه به مطب پزشک یا اورژانس ببرید. البته، اگر واقعاً نگران هستید یا وسعت جراحت را نمی دانید، لازم است جانب احتیاط را بگیرید و در همان ابتدا به پزشک مراجعه کنید.

علائم شکستگی استخوان

تصور نکنید که اگر کودکتان بتواند اندام های حرکتی یا انگشتان دست یا پای خودش را حرکت دهد، پس آنها نشکسته اند، چون این یک تصور غلط است! برخی از علائم هشدار دهنده ٔ وجود شکستگی در استخوان بچه ها می تواند به شکل زیر باشد:

  • شنیدن صدایی خاص از استخوان
  • کبودی
  • حساسیت به لمس
  • درد شدید، به ویژه در یک نقطه
  • افزایش درد با هر نوع حرکتی
  • لنگیدن یا ناتوانی در ایستادن یا راه رفتن
  • امتناع از ایستادن یا راه رفتن
  • دست یا پای خم شده یا خارج شده از جایش

علائم خطر بعد از شکستگی استخوان

شما همچنین باید گوش به زنگ علائم شوک یا خونریزی داخلی بعد از ایجاد شکستگی استخوان یک کودک باشید. اگر کودکتان زخمی قابل رویت روی سر، قفسهٔ سینه یا شکم دارد یا در صورت وجود هر یک از علائم زیر، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید یا به نزدیک ترین مرکز اورژانس مراجعه کنید:

  • ضربان قلب ضعیف، سریع یا نامنظم
  • پوست تر، مرطوب و چسبنده، یا کبود
  • تنفس سریع و کم عمق
  • سردرگمی یا از دست دادن هوشیاری
  • سرفه کردن خون یا استفراغ خون

در کنار درمان های ضروری که از سوی متخصصان برای درمان شکستگی ها به فرزندان توصیه می شود، جای بسی خوشحالی وجود دارد که بدن کودک بهترین درمانگر خود است و خیلی زود خودش را ترمیم می کند. البته در بعضی موارد، ممکن است پزشک توصیه کند برای بهبود انعطاف پذیری و قدرت عضلانی ناحیه آسیب دیده، نرمش هایی نیز صورت بگیرد.

البته دکتر سید رامین زرگر باشی، جراح ارتوپدی و متخصص کودکان درباره شکستگی در کودکان معتقد است: در کودکان بر خلاف بزرگسالان که استخوان های بسیار سفت و محکم و شکننده دارند، استخوان ها بسیار نرم و انعطاف پذیر هستند.

استخوان بالغان را به چوب خشک و استخوان کودکان را به چوب تر تشبیه می کند و می افزاید: همان طور که وقتی به چوب خشک فشار وارد می شود،می شکند و به دو یا چند قطعه تقسیم می شود.

در ضرباتی که به استخوان بالغان وارد می شود نیز استخوان می شکند، اما در کودکان مانند چوب تر و سبز، استخوان انعطاف پذیر است و در ضربات وارده، استخوان خم می شود، ولی ممکن است کاملا جدا نشود و همان طور که در چوب تر دو قطعه شکسته چوب به واسطه یک لایه نازک به هم متصل هستند در استخوان کودکان نیز این لایه نازک که در اصطلاح پزشکی به آن پریوست گفته می شود دو قطعه شکسته را معمولا به هم متصل نگه می دارد.

وقتی شکستگی در کودک خطرناک می شود

با توجه به این که در کودکان سرعت رشد همه بدن زیاد است طبعا سرعت رشد استخوان و استخوان سازی بیشتر است و سرعت و احتمالا جوش خوردن در شکستگی استخوان در کودکان بالاتر خواهد بود .

دکتر زرگر باشی با بیان این مطالب می گوید: آنچه در شکستگی استخوان در کودکان مهم و تا حدی خطرناک است وجود منطقه ای در سر استخوان به نام صفحه رشد است که اگر شکستگی های استخوانی به این صفحه راه پیدا کنند این پدیده می تواند باعث اختلال رشد در این صفحه رشد بشود که عوارض به جا مانده آن کوتاهی یا بد شکلی رشد استخوان خواهد بود .

این جراح ارتوپدی می افزاید: مساله مهمتر در کودکان این است که قسمتی از استخوان کودکان هنوز استخوانی نشده و به صورت غضروفی است، بنابراین هم در شکستگی ها درد کمتری دارد و هم این که در تصویربرداری های معمولی خود را نشان نمی دهد، پس باعث می شود تشخیص بعضی شکستگی های اطفال در برخی نواحی بسختی صورت بگیرد و گاهی ناشناخته بماند و به صورت دیررس خود را با عوارضی نشان دهد

رموز بهبود شکستگی در کودکان

به گفته این متخصص ارتوپدی اطفال، بهترین نکته در بهبود شکستگی اطفال، مراقبت از کودک طی دوران جوش خوردگی است. با توجه به فعالیت زیاد کودکان و بی توجهی به اهمیت موضوع، پس از دوران کوتاهی که درد کودک بهبود می یابد او دوباره فعالیت روزمره خود را از سر می گیرد و بی حرکتی ناحیه آسیب دیده که از مسائل مهم در جلوگیری از جابه جایی شکستگی و کمک به سرعت بهبود است، مغفول می ماند .

وی تاکید می کند: این مساله باعث افزایش خطر بروزعوارض می شود. مساله دیگر، مراقبت از بهداشت گچ یا آتل در کودکان است که والدین نقش مهمی در آن دارند .

بازی و ورزش های خطرناک ممنوع

اما آیا پیشگیری از شکستگی های استخوانی با رعایت نکاتی ممکن است؟

دکتر زرگر باشی پاسخ می دهد: آنچه مسلم است نمی توان در کودکان این مساله را کاملا پیشگیری کرد، ولی مهم آن است که از شکستگی های سنگین و خطرناک و پر عارضه جلوگیری شود و این فقط در صورتی ممکن است که مکان های بازی و ورزش کودکان کاملا ایمن و سلامت باشند و از انجام ورزش و بازی های پر تحرک در محوطه های غیر ایمن جلوگیری شود. ضمن این که باید در یک طرح بزرگ ملی، تصادفات جاده ای خطرناک و آسیب رسان کمتر شود .

همه شکستگی ها به گچ گرفتن نیاز ندارد

شکستگی های کودکان بخصوص هر چه در سنین پایین تری رخ دهد به اقدامات غیر جراحی به صورت جا اندازی شکستگی و گچ گیری نیاز دارد. گچ گیری نقش عمده ای در درمان شکستگی دارد، ولی هر چه سن کودک بیشتر و به بلوغ نزدیک می شویم بیشتر به سمت درمان های جراحی متمایل می شویم . ولی حتی در شکستگی هایی که درمان جراحی را انتخاب می کنیم گچ گیری برای بهبود حرکتی نقش بسزایی ایفا می کند .

تغذیه به داد شکستگی نمی رسد !

آنچه در مورد تغذیه باید گفت این است که سو ء تغذیه به هر دلیلی می تواند در سرعت و روند جوش خوردن استخوان اختلال ایجاد کند. اما نوع تغذیه در فرد عادی بر خلاف تصور، در این روند نقشی ندارد.

آنچه مهم است این که کودکی که دچار سوء تغذیه است باید در زمان شکستگی تحت درمان تغذیه قرار گیرد. اما برخلاف باور های عمومی، خوردن لبنیات، شیر، ماست و بعضا پاچه گوسفند در روند درمان نقشی ندارد.

استخوان کودکتان را قوی کنید

برای آن که کودک استخوان های محکم تر و قوی تری داشته باشد، به نکات زیر توجه کنید:

• فعالیت جسمانی و تمریناتی مانند دو و پرش انجام دهد.
• با کلسیم و ویتامین D استخوان ها را تقویت کند؛ یعنی شیر، غذاها و نوشیدنی های پر کلسیم مانند بروکلی و آب پرتقال بیشتر مصرف کند.
• مصرف نوشیدنی های گازدار را نیز در کودکان بسیار محدود کنید. این نوشابه ها حاوی فسفر زیاد هستند و فسفر زیاد باعث می شود بدن کلسیم از دست بدهد، بنابراین نوشابه های گازدار بیشتر به تضعیف بافت های استخوانی کمک می کنند.

اسهال ۵۵% و ذات الریه ۵۰% کاهش می­یابد و مدت زمان بیماری نیز کوتاه تر می­گردد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
مراحل سابمیت مقاله
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
سابمیت مقاله چیست؟
مراحل اکسپت مقاله