دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / مجله خودرو / دانستنی های خودرو /

علت کاهش فشار روغن موتور چیست؟ 

چهارشنبه، 04 بهمن 1402
پایین بودن فشار روغن موتور می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ما در این مطلب از ساعد نیوز دلایل این عارضه را بررسی می کنیم.

هنگامی که فشار روغن کم می شود، نشان دهنده این است که چیزی درست کار نمی کند. همچنین بدین معنی است که احتمالا روغن کافی در سیستم جاری نیست. به یاد داشته باشید که فقر روغن به تماس فلز با فلز منجر شده و سبب خرابی خودرو می شود.

علل کاهش فشار روغن موتور خودرو


اگر به دلیل نشتی یا مشکل در پمپاژ روغن در اطراف موتور، مقاومت داخل موتور از بین برود، این امر منجر به کاهش فشار روغن می‌شود.این مشکل می‌تواند خیلی سریع شروع شود حتی اگر موتور هنوز کار کند، پس بهتر است به محض روشن شدن چراغ فشار روغن، موتور را خاموش کنید تا به موتور آسیب نرسد. در ادامه، تمامی این علت‌ها و علل دیگر وجود این اتفاق را بررسی خواهیم کرد.

فشار ظاهری کم


فشارسنج در موتورهای دیزلی، فشار لحظه به لحظه روغن را نشانتان می‌دهد. ویسکوزیته که کم باشد، روغن بهتر در سیستم جریان پیدا می‌کند و نتیجتاً روغن‌کاری بهتری رخ می‌دهد، ولی ممکن است فشار کمتری در فشارسنج نشان داده بشود.اگر فشاری که فشارسنح نشان داد، در بازه فشار نرمال بود، جای نگرانی وجود ندارد. در ضمن، بعضی از روغن‌هایی که در بازار هستند، فشار بیشتری تولید می‌کنند.

استهلاک موتور، از دیگر علل کاهش فشار روغن موتور


شما باید گاه به گاه سطح روغن را بررسی کنید.اگر در هنگام بررسی سطح روغن، دیدید که در محدوده مناسب قرار گرفته اما کاهش فشار وجود دارد، ممکن است به علت استهلاک یاتاقان‌های خودرو باشد. اگر یاتاقان‌های موتور مسافت‌های زیادی را گذرانده باشند، فرسوده می‌شوند. این فرسودگی زیاد هم می‌تواند منجر به کاهش فشار روغن شود.

فشارسنج خراب


اگر مطمئن هستید که سطح روغن موتور مناسب است، صدای غیرعادی‌ای از آن شنیده نمی‌شود، و دمای بالایی هم ندارد، لابد فشارسنج مشکل پیدا کرده است.فشار روغن را با فشارسنج دیگری چک کنید. اگر مشکل از فشارسنج خودتان بود باید تعویضش کنید. اگر تعویضش کردید و باز خطای قبلی رخ داد یا چراغ اخطار روشن ماند، شاید پمپ روغن خراب شده است.

استهلاک پمپ


اگر سطح روغن کافی بود اما چراغ اخطار روشن ماند، ممکن است پمپ روغن معیوب بوده باشد. پمپ روغن فرسوده، نمی‌تواند فشاری که موتور لازم دارد یا ایجاد کند. در چنین وضعی لازم است که اقدام به تعویض موتور کنید. برای این کار، موتور را باید خاموش کنید و بگذارید که سرد شود. اگر خودتان نمی‌توانید، حتماً خودرو را به تعمیرگاه بسپارید.

فیلتر روغن ماشین


فشارسنج، پس از فیلتر نصب می شود. اگر فیلتر کثیف شده باشد، روغن رسانی صورت نمی‌گیرد. اگر زمان طولانی از تعویض روغن ماشین گذشته باشد، فیلتر می‌گیرد. یکی دیگر از علل گرفتگی‌اش می‌تواند وجود آب و یا دوده در روغن باشد. اگر سیستم خنک‌کننده‌ی موتور نشتی داشته باشد، آب درون روغن می‌چکد و به فیلتر صدمه می‌زند. دوده هم به خاطر احتراق ناقص سوخت ایجاد می‌شود.

اثر ویسکوزیته


ویسکوزیته را می‌توان این‌طور تعریف کرد: «میزان راحت ریخته شدن روغن در دمایی معین».ویسکوزیته در فشار روغن تاثیر می‌گذارد. وقتی روغن را روی سطحی شیب‌دار بریزید، نیروی جاذبه آن روغن را به سمت پایین می‌کشد. وسکوزیته مانند یک مانع رفتار می‌کند و با مقاومتش باعث می‌شود حرکت روغن در سرآشیبی کندتر شود. دما بر ویسکوزیته اثر می‌گذارد. با افزایش دما، ویسکوزیته کمتر می‌شود. روغن، هرچه رقیق‌تر باشد میزان ویسکوزیته‌ی آن کمتر است.

نبود روغن کافی، دومین دلیل کاهش فشار روغن موتور


سطح روغن را باید مرتباً چک کنید. حتی اگر به قدر کافی هم روغن بریزید، به علت تبخیر، نشتی، یا استهلاک پیستون‌ها زود کاهش پیدا می‌کند.دیگر این که، هرچه موتور قدیمی‌تر باشد، یعنی زمان زیادتری از عمرش بگذرد، روغن خوردگی‌اش بیشتر می‌شود. اگر هم شاهد نشتی روغن در بدنه خودرو بودید، قطعه نشت‌دهنده را هر چه سریعتر تعمیر یا تعویض کنید.

ویسکوزیته زیاد یا کم


در چنین شرایطی که میزان ویسکوزیته خیلی زیاد یا خیلی کم است، افت فشار روغن احساس خواهد شد. ویسکوزیته‌ هرچه کمتر باشد، مقاومت کمتری رخ می‌دهد. ویسکوزیته خیلی زیاد، منجر به مقاومت زیاد موقع پمپاژ روغن می‌شود. وقتی ویسکوزیته‌ زیاد باشد، سیستم به خوبی روغن کاری نمی‌شود.کتابچه موتور ماشین، درجه ویسکوزیته‌ای که مناسب خودروتان باشد را، با توجه به طراحی سیستم و دمای محیطی که مناسب خودرو است معیت می‌کند.ماشین‌های مناسب هوای خیلی سرد و ماشین آلات مناسب هوای گرم ویسکوزیته متفاوتی نیاز دارند.

سخن پایانی


کم شدن فشار روغن موتور می‌تواند باعث خاموش شدن خودرو در صورت مشکل مکانیکی یا گرم شدن بیش از حد خودرو شود. روغن موتور برای روانکاری و خنک کردن موتور استفاده می‌شود. اگر روغن کافی وجود نداشته باشد، این امر می‌تواند باعث مسدود شدن موتور در شرایط شدید به دلیل عدم روغن کاری مسدود شود. اگر ماشین در هوای شدید به سختی رانندگی شود، روغن کم نیز ممکن است به گرم شدن بیش از حد کمک کند و این می‌تواند باعث خراب شدن موتور شود.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 10 تیر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
ویدیو/ "ماخونیک" هفتمین روستای عجیب جهان معروف به «لی‌لی‌ پوت‌های» ایران
هندی بازی‌های عموپورنگ تمومی نداره! / عکس دو نفره داریوش فرضیایی با لباس هندی و امیرمحمد متقیان با کت و شلوار شیک و لاکچری
گشت و گذاری در خانه مجلل و رویایی رضا صادقی، خواننده مشکی پوش و محبوب ایرانی +عکس/ سلیقه بی نظیر همسر آلمانی آقای خواننده در چیدمان و انتخاب دکوری👌
ویراستاری تخصصی مقاله
(فیلم) تمرینات سخت و طاقت فرسای هادی چوپان برای پسرش محمد حافظ / تا پسرشو قهرمان مستر المپیا نکنه بیخیال نمیشه!
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب
پربازدید شدن بگو مگوی دو دختر وسط نماز جماعت به امامت رهبرمعظم انقلاب+ویدیو
(تصاویر) شگفت انگیزترین پرندگان نایاب جهان با خاصترین ظاهر و رنگ هایی که شبیهشان را نمیتوان یافت
گشت و گذار کوچه به کوچه پورتو با همسر علی علیپور / استایل مونوکروم زهرا بانو هوش از سر مردم پورتو برد 😍