به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کسب آمادگی برای زایمان طبیعی کمک خواهد کرد تا با آگاهی کامل از هر آنچه که قرار است برایتان رخ دهد به استقبال زایمان بروید و درنتیجه ترس و اضطراب کمتری را حین زایمان تجربه کنید. بعلاوه کسب آمادگی بدنی برای زایمان مانع از ابتلا به به پارگی ها و بریدگی های شدید حین خروج جنین از کانال زایمانی خواهد شد. اگر می خواهید بدانید که چگونه برای زایمان طبیعی آماده شویم؟ آمادگی برای زایمان طبیعی چه فوایدی دارد و ... این مطلب را مطالعه کنید.
تغذیه: تغذیه، نقش بسیار زیادی در آماده شدن بدن بر عهده دارد. بدن شما باید در طول بارداری، تمام مواد مغذی مورد نیاز را جذب کند. جذب کردن مواد مغذی باعث بهبود عملکرد غدد می شود. هنگامی که غدد بدن شما سالم باشد، هورمون ها به موقع ترشح می شود و مادران در بارداری و زایمان خود کمتر دچار مشکل خواهند شد.
ورزش: ورزش کردن در دوران بارداری از دو جهت به زایمان کمک می کند. اول اینکه باعث تقویت تمام عضلات و همچنین انعطاف پذیری بدن می شود که در نتیجۀ آن، شما می توانید هنگام زایمان در وضعیت های مختلف قرار بگیرید. دوم اینکه تمرین هایی مثل کگل، این امکان را به شما می دهد که هنگام زایمان، کنترل عضلات لگن را در اختیار داشته باشید و به فرایند زایمان کمک کنید. تمرین چرخش لگن، سجده؛ قرار دادن دست ها بر روی زمین و بالا بردن باسن و کمر، یوگا و اسکات از جمله ورزش هایی است که بدن شما را در دوران بارداری برای زایمان آماده می کند.
آمادگی روانی برای زایمان
خانم های باردار معمولاً نگرانی هایی در مورد نحوۀ زایمان و دردهای آن دارند. در طول بارداری، شما زمان لازم را دارید تا خودتان را از نظر روانی برای زایمان آماده کنید. راهکارهای زیر می تواند در این زمینه به شما کمک کند:
کلاس های آمادگی برای زایمان: از هفتۀ ۲۰ بارداری می توانید در کلاس های آمادگی برای زایمان شرکت کنید. در این کلاس ها، انواع روش های زایمان و روش های کاهش درد به شما معرفی می شود. در نتیجه، شما هنگام ورود به بیمارستان، اطلاعات مفیدی در مورد انتخاب روش های کاهش درد خواهید داشت. در کلاس های آمادگی برای زایمان دربارۀ نگرانی های رایج زنان باردار صحبت می کنند و راهکارهایی برای کاهش آن پیشنهاد می شود. این کلاس ها به شما این امکان را می دهد که در جمع کسانی باشید که مثل خودتان دوران بارداری شان را طی می کنند و احتمالاً با بسیاری از مشکلاتی که شما مواجه هستید، رو به رو هستند و خیلی از حرف های شما با یکدیگر مشترک است. از دیگر نکات مثبت کلاس های آمادگی زایمان، آموزش نکاتی برای مدیریت درد زایمان است.
انجام ورزش یوگا: ورزش های مخصوص بارداری، علاوه بر تقویت عضلات، باعث شادابی و تقویت روحیۀ شما نیز می شود. اما یوگا علاوه بر این نکات، تمرکز کردن را به شما یاد می دهد و کمک می کند تا آرامش ذهنی داشته باشید. در نهایت، مجموع این موارد به شما کمک خواهد کرد تا هنگام زایمان آرام باشید و دست و پایتان را گم نکنید.
همراه زن باردار: بعضی از بیمارستان ها، این امکان را می دهد که هنگام زایمان طبیعی یک همراه داشته باشید. داشتن همراهی که قبلاً در معاینات و کلاس ها کنارتان بوده و همگام با شما آموزش دیده است، می تواند کمک بزرگی برایتان باشد. مامای همراه نیز که مورد اعتماد شماست، می تواند به روند زایمان کمک کند. همراه شما، با توجه به دانشی که کسب کرده، پیش از زایمان کنارتان است و می تواند شنوندۀ درددل هایتان باشد و همچنین هنگام زایمان با ماساژ دادن، صحبت کردن و کارهایی نظیر این، شما را برای یک زایمان راحت آماده کند. این همراه می تواند پس از زایمان، در شیردهی نیز به شما کمک کند. پس بهتر است در طول بارداری از یک دوست یا فامیل خواهش کنید که در کلاس ها همراهتان باشد. اگر کسی وقت کافی برای شما نداشت، ناراحت نشوید و سعی کنید راجع به نگرانی هایتان با همسرتان یا یک دوست مورد اعتماد صحبت کنید.
آشنایی با محیط زایمان: اتاق زایمان ممکن است برای برخی خانم ها جای وحشتناکی باشد. برخی فکر می کنند اتاق زایمان جای درد کشیدن و دیدن چهره های بداخلاق است. اما در حقیقت این طور نیست. این تصورها گاه از حرف ها و خاطرات دیگران در ذهن زنان باردار ایجاد می شود. برای اینکه نگرانی هایتان از محیط زایمان برطرف شود، بهتر است این محیط را ببینید. در برخی کلاس های آمادگی زایمان، مربی، شما را به اتاق زایمان می برد و این امکان را می دهد که شناختی نسبی از تجهیزات و فرایند زایمان پیدا کنید. بعضی مواقع که امکان بازدید نزدیک از اتاق زایمان نیست، می توانید فیلم ها یا عکس های آن را ببینید یا در اینترنت راجع به آن مطالعه کنید. نکتۀ خیلی مهم این است که در این جست وجوها، به هیچ وجه تصاویر وحشتناک یا اغراق شده را نبینید. کنجکاوی خود را در این مورد کنار بگذارید و خودتان را گول نزنید، زیرا این تصاویر، تأثیرات بسیار بدی خواهد داشت.