آئودی A1 همیشه یکی از ستاره های پرفروغ دنیای سوپرمینی های لوکس بوده و همراه با مینی بریتانیا یک پله بالاتر از خودروهایی همچون DS 3 و فورد فیستا Vignale قرار گرفته است.در واقع از سال ۲۰۱۱ تاکنون شاهد فروش ۸۰۰ هزار دستگاه از این خودرو بوده ایم و حالا نیز نسل جدید A1 تلاش دارد رقیب پرسابقه و بریتانیایی خود را کنار بزند.کاملاً جدید برای آئودی واقعاً کاملاً جدید معنی می دهد! نسل پیشین A1 از بخش های فنی فولکس واگن پولو استفاده کرده بود اما دومین نسل دارای جدیدترین پلتفرم همان خودرو است.
طراحان ادعا می کنند نسل جدید این خودرو از موتور اسپورت الهام گرفته و برخی شاخصه های طراحی آن برگرفته از خودروهای افسانه ای اسپورت کواترو هستند که از جمله ی آن ها می توان به اورهنگ های کوتاه، قوس های چرخ ویژه، ستون های C زاویه دار و قدرتمند و فواصل هوشمندانه ی بین کاپوت اشاره کرد.اما آن چیزی که واقعاً اهمیت دارد این است که A1 جدید کم ارتفاع تر، طویل تر و پهن تر از نسل پیشین است. فعلاً این خودرو با طراحی ۵ درب عرضه می شود. کابین نیز فرسنگ ها با نسل پیشین فاصله دارد. همانند مدل های A6 و A8 جدید، سطوح افقی زیادی در کابین وجود دارند که باعث می شوند این بخش پهن تر و جادارتر از آنچه هست به چشم آید. داشبورد نیز از موتور اسپورت الهام گرفته و به سمت راننده متمایل شده است.تاکنون دو نسل از خودرو آئودی A1 به بازار ارائه شده است که نسل دوم و جدید آن در سال ۲۰۱۸ با طراحی تهاجمی، کابین مدرن و پیشرانه توربوشارژ مشتریان جوان و رقابت با خودروهای کلاس مینی را هدف قرار داد. در ادامه به بررسی آئودی A1 این خودرو نسل دوم پرداخته ایم.
مشخصات فنی آئودی A1
در این بخش به بررسی مشخصات فنی آئودی A1 نسل دوم می پردازیم. این خودرو در آغاز فقط با نسخه TSFI30 ارائه شد که به گیربکس های دستی و اتومات مجهز بود. این نسخه از پیشرانه سه سیلندر یک لیتری توربو با ۹۴ اسب بخار قدرت بهره می برد. ضمنا باید اشاره کرد سیستم های ایمنی و کمک راننده آئودی A1 جدید، شامل سیستم ترمز اضطراری اتومات با قابلیت تشخیص عابر پیاده و دوچرخه سوار، کروز هوشمند، هشدار انحراف مسیر و پارک خودرو می باشند.
آئودی A1 نسل دوم؛ در تیپ های مختلف و پیشرانه های بنزینی توربوشارژ TSFI بدون وجود نسخه دیزل عرضه شد. پیشرانه های سه سیلندر یک لیتری با ۹۴ اسب بخار قدرت و ۴ سیلندر ۱.۵ و ۲ لیتری با حداکثر قدرت ۲۰۰ اسب بخار در نسخه های متعدد آئودی A1 استاندارد به همراه گیربکس ۶ سرعته دستی و آپشن اتومات ۷ سرعته S ترونیک به کار رفته اند.
گران قیمت ترین تیپ آئودی A1 اسپرت بک با پیشرانه ۲۰۰ اسب بخار قدرت، به طور استاندارد از گیربکس اتومات S ترونیک بهره می برد. در نسخه TFSI 25 پیشرانه یک لیتری توربوی ۹۴ اسب بخاری حضور دارد. ضمنا نسخه TFSI 35 هم با پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو مجهز به سیستم غیرفعال سازی سیلندرها عرضه شد.نسخه ۱.۵ لیتری توربو با گیربکس اتومات هم همانطور که اشاره شد در دسترس قرار گرفت. برای نسخه TFSI 40 نیز پیشرانه ۲ لیتری ۱۹۷ اسب بخاری حضور دارد که اسپرت ترین مدل است. نسخه TFSI 30 سریع تلقی نمی شود. شتاب این خودرو ۹.۵ ثانیه است که چندان ضعیف نبوده ولی کندتر از واقعیت احساس می شود.
گیربکس استفاده شده در خودرو هم خاص محصولات فولکس واگن می باشد. این گیربکس اندکی کند و نرم تر احساس می شود ولی سایر موارد مانند فرمان، دارای توازنی خوبی هستند. کنترل تکان دهنده بدنه هم مناسب بوده از این رو ورود به پیچ ها با آئودی A1 کار لذت بخشی است. بررسی ها نشان داد که آرامش خودرو هم در بزرگراه ها عالی می باشد و تقریبا صدایی از موتور شنیده نمی شود. سواری آئودی A1 با رینگ های ۱۷ اینچی فوق العاده است.در مجموع خودور آئودی A1 در نسخه های پایه قطعا عملکرد بهتری داشته ولی نسخه های مجهز تر از تجهیزات و کابین خوبی بهره می برند ولی باید این حقیقت را قبول کرد که مینی، سواری لذت بخش تر و هیجان انگیزتری ارائه می دهد. و ناگفته نماند ۷۵ درصد قطعات فنی این خودرو با فولکس پولو مشترک می باشد.
مشخصات کلی آئودی A1
کشور سازنده | آلمان |
حجم موتور | ۱,۴ لیتری توربو شارژ |
محور محرک | دیفرانسیل جلو |
گیربکس | ۷ دنده اتوماتیک |
حداکثر قدرت | ۱۲۲ اسب بخار |
حداکثر گشتاور | ۲۰۰ نیوتن متر گشتاور |
شتاب ۰ تا ۱۰۰ | ۸.۹ ثانیه |
مصرف سوخت ترکیبی | ۵,۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر |
حداکثر سرعت(km/h) | ۲۰۳ |
وزن(kg) | ۱۲۰۰ - ۱۲۶۵ |
رقبا | مینی کوپر- آلفا رومئو Mitto-فیات ۵۰۰ |
طراحی ظاهری آئودی A1
با توجه به بررسی ها می توان گفت طراحی جذاب و تهاجمی آئودی A1 به جای مسیر انقلابی بیشتر در مسیر تکاملی حرکت کرده است. در این خودرو شاهد جلو پنجره ای عریض و طراحی تهاجمی تر چراغ های جلو می باشیم که نخستین تلاش A1 را برای ملحق شدن به نسخه های a4 ,a5 است. البته A1 علیرغم زبان طراحی آئودی از نسخه افسانی رالی اسپرت کواترو نیز الگو گرفته است.
شیارهای بالای جلو پنجره ای از دوران حکمرانی اسپرت کواترو مدل ۱۹۸۴ در مسابقات رالی به میراث مانده است. آئودی A1 نسل دوم با استفاده از فولکس واگن mob a0 که در نسخه هایی مانند پولوو و سئات ایییزا به کار گرفته شده، با ابعاد بزرگتری در بدنه و کابین همراه شده است. ابعاد بزرگتر در کنار رینگ های ۱۵-۱۸ اینچی، سپرهای بزرگ و برجسته و چراغ های ال ای دی عقب، طراحی جدید چراغ های آئودی A1 را کامل کرده است.
طراحان این خودرو مدعی هستند که نسل دوم آئودی A1 از موتور اسپرت الگو گرفته و بعضی شاخصه های طراحی اش، برگرفته از ماشین های افسانه ای اسپرت کواترو بوده که پیشتر اشاره شد. از جمله این شاخصه ها، اورهنگ های کوتاه، قوس های چرخ ویژه، فواصل هوشمندانه کاپوت و ستون های سی زاویه دار و توانمند می باشد.ولی آن چه که حقیقتا اهمیت دارد این است که آئودی A1 نسل دوم کم ارتفاع تر، پهن تر و طویل تر از نسل قبلی بوده و با طراحی ۵ درب هم عرضه شد. در مجموع می توان گفت طراحی آئودی A1 نسل دوم به اندازه کافی مجذوب کننده می باشد.
طراحی داخلی آئودی A1
در این بخش طراحی داخلی آئودی A1 نسل دوم را مورد بررسی قرار می دهیم. آنطور که بررسی ها نشان داد طراحی کابین خودرو با نسل قبلی بسیار فاصله دارد. مشابه نسخه های a6 ,a8 جدید، سطوح افقی متعددی در کابین مشاهده می شود که سبب پهن تر و جادار تر نمودن آن شده اند. داشبورد هم از موتور اسپرت الگو برداشته و به طرف راننده تمایل پیدا کرده است.
به لطف آخرین نسل از سیستم اطلاعات و سرگرمی آئودی فضای داخلی A1 کاملا متحول شده است. نمایشگر ۱.۲۵ اینچی صفحه دیجیتال فرمان همراه با نمایشگر لمسی ۹.۸ یا ۱۰.۸(سفارشی) اینچی سیستم اطلاعات و سرگرمی MMI در کابین خودرو خودنمایی می کنند. مشابه فولکس واگن پولو، زاویه وسط داشبورد و نمایشگر لمسی به طرف راننده تمایل یافته که به همراه تزئینات دریچه های هوا، کنسول مرکزی و دستگیره های درب با رنگ های مختلف، طراحی داخلی را مدرن و اسپرت نموده اند.در ضمن کلیدهای فیزیکی برای سیستم تهویه مطبوع وجود دارد که شرایط راحت تری برای کاربر ایجاد می کند. همچنین شیوه های زیادی جهت شخصی سازی مواردی مانند تریم اطراف ورودی های هوا، اهرم تعویض دنده و دستگیره درب ها در نظر گرفته شده که حس جالبی را در کابین به همراه می آورد.
البته تمام این موارد به صورت آپشن در دسترس هستند و در صورت تمایل به المان های پایه، فقط با پلاستیک های ارزان قیمت روبرو می شوید. سطح خراش پذیر هم روی درب ها را پوشانده و فقط لایه کوچکی از پلاستیک نرم در بالای داشبورد دیده می شود. با توجه به بررسی ها می توان گفت استفاده از پلتفرم جدید در آئودی A1، نقش مهمی را در فضای بیشتر کابین ایفا نموده است.به طوری که حجم صندوق عقب از ۶۵ لیتر در آئودی A1 نسل دوم به ۳۳۵ لیتر افزایش پیدا کرده است. همچنین در صورت خواباندن صندلی های ردیف عقب این ظرفیت به ۱۰۹۰ لیتر افزایش می یابد. کابین مدرن آئودی A1 نسل دوم حالا با امکاناتی مانند نورپردازی با ۳۰ رنگ متفاوت، سیستم حرفه ای ۵۶۰ کیلووات با یازده اسپیکر، رابط های اپل کارپلی و اندروید اتو و پورت های یو اس بی بسیار جذاب دیده می شود.
امکانات رفاهی و تجهیزات آئودی A1
در بررسی ها مشخص شد حداقل لیست امکانات و تجهیزات موجود در آئودی A1 مناسب و رضایت بخش می باشد. مدل پایه SE به چراغ های جلو عقب ال ای دی، رینگ های ۱۵ اینچی، و تجهیزات ایمنی مانند سیستم تشخیص عابران پیاده و دوچرخه سواران، سامانه محدود کننده سرعت و سیستم هشدار خروج از مسیر تجهیز شده است. در مدل اسپرت علاوه بر تجهیزات قبلی از رینگ ها و صندلی های اسپرت بهره می برد.
در تریم اس لاین نیز بدنه ای با شاخصه های اسپرت تر و سیستم تعلیق سفت تر مشاهده می شود. در بالاترین سطح، مدل اس لاین استایل ادیشن جای دارد که از تریم برنزی در رینگ ها و آرم آئودی استفاده کرده و نسخه سفارشی اس لاین کنتراست ادیشن، نیز دارای رنگ های متالیک و تریم مشکی رینگ ها و نشان های تیره است. کوچنودامپرهای قابل تنظیم و کالیپرهای ترمز قرمز هم در نسخه های اس لاین کامپیتیشن حضور دارند ولی این موارد برای قدرتمندترین پیشرانه در نظر گرفته شده اند.