رزومه چیست؟
امروزه همه امور روزانه اینترنتی شده است و دیگر شما برای هیچ کاری نیاز به مراجعه حضوری ندارید. تصور کنید در یک شهر شلوغ و پرترافیک فردی به دنبال شغل باشد و در روزنامه هر روز آدرس و شماره تلفن شرکت هایی که به دنبال استخدام هستند را ببیند یقینا قادر نخواهد بود به همه شرکت ها مراجعه کند و به صورت حضوری فرم پر کند و مشخصات خود را در لیست مراجعه کنندگان برای استخدام قرار دهد. خوشبختانه امروزه همه شرکت های دولتی و خصوصی برای جذب نیروهای متخصص از طریق رزومه اقدام میکنند. به این صورت که میتوانید در یک روز رزومه خود را به چندین شرکت و موسسه ارسال فرمایید تا در صورتی که کارفرما یکی از موسسه ها اطلاعات اولیه شما را تایید کرد سپس از شما بخواهد که به صورت حضوری مراجعه کنید. کاملا روشن است که کارفرمایان نیز با مشغله ذهنی و شغلی که دارند قادر نیستند روزانه چندین نفر را ملاقات کنند بنابراین رزومه هم برای کارفرما و هم کارجو راحتترین راه ارتباط میباشد.
در حقیقت رزومه، یک تصویر ذهنی را از توانایی ها و فعالیت های شما در زمینه شغل مورد نظر نشان می دهد و باعث می شود کارفرمایان با مطالعه آن متقاعد بشوند که از میان داوطلب ها، کدام یک برای دعوت به مصاحبه مناسب تر است. رزومه نویسی کار چندان دشواری نیست و فقط اطلاعات شخصی شما میباشد فقط کافی است که برخی استاندارهای نگارشی را رعایت کنید زیرا رزومه یک نوشته کاملا تخصصی و حرفه ای میباشد بنابراین باید درقالب استاندارد ارائه گردد. رزومه ها ساختار و قالب استانداردی دارند که بهتر است با آن آشنا شوید و سپس رزومه خود را ارائه کنید. یک رزومه کاری مناسب می تواند به صورت چاپ شده در حداکثر یک یا دو صفحه و یا الکترونیکی در قالب فایلهای PDF و DOC باشد.
چه مواردی باید در رزومه نوشته شود؟
همانطور که گفتیم رزومه کاملا در رابطه با اطلاعات شخصی شما میباشد و بنابراین فقط باید خودتان جزئیات را در نظر بگیرید و خوتان را بهتر بشناسید تا رزومه ما دقیق تر و کاملا نزدیک واقعیت باشد. بخش های رزومه باید شامل موارید زیر باشد:
اطلاعات شخصی
- نام
- نام خانوادگی
- سن
- وضعیت تاهل
- وضعیت نظام وضیفه
اطلاعات تماس
- تلفن تماس
- آدرس ایمیل
- محل سکونت
اطلاعات تحصیلی
- مقطع (در صورتی که مشغول به تحصیل هستید حتماً ذکر کنید)
- رشته تحصیلی
- دانشگاه
- معدل
پیشینه کاری
- تخصص و مهارت
سوابق دانشگاهی خود را با ذکر محل دریافت مدرک خود فهرست کنید و اگر نمرات خوبی دارید آن را در رزومه خود درج کنید و در صورت داشتن مشروطی، آن را بیان نکنید و فقط هر چه را که واقعیت دارد بنویسید و از گفتن دروغ بپرهیزید زیرا به محض این که کارفرما متوجه بشود، رزومه شما رد می شود.
- ابزارها و نرم افزار
- زبان دوره ها و مدرک تحصیلی
علایق و مهارت ها
افراد باید توجه داشته باشند که اطلاعات مربوط به این قسمت باید کوتاه و جامع باشد و بیش تر برای افرادی کاربرد دارد که سوابق شغلی و سن کم تری دارند و برای افرادی با سوابق شغلی بالا، از اهمیت این قسمت کاسته می شود.
در این قسمت باید علاقه مندی خود را در زمینه هایی مانند ورزش و هنر بیان کنید و اگر در آن زمینه نوآوری داشته اید آن را ذکر کنید اما به گذراندن اوقات فراغت انفرادی خود اشاره نکنید و اگر کتاب می خوانید نام چند مورد از کتاب های مورد علاقه تان را درج کنید.
فونت و سایز و قالب مناسب رزومه ها
- بهتر است سایز فونت رزومه ی شما ۱۱، ۱۲ و یا حداکثر ۱۳ باشد. استفاده از فونت ۱۴ باعث می شود مسئول مربوطه فکر کند قصدتان صرفاً پر کردن صفحه بوده است.
- در یک رزومه تنها از یک نوع فونت استفاده کنید.
- از فونت های فانتزی یا کمتر شناخته شده و غیر رسمی بپرهیزید و سعی کنید از فونت های رسمی و معمول نامه نگاری های اداری استفاده کنید.
- هیچگاه از رنگ های مختلف برای های لایت کردن بخش های خاصی از رزومه ی خود استفاده نکنید.
- برای توصیف خود هرگز عبارات محاوره ای و غیر رسمی به کار نبرید.
- جملات خود را کوتاه نگه دارید و از به کار بردن عبارات بیش از حد طولانی یا پیچیده بپرهیزید.
- فرمت فایل ارسالی خود را به یکی از فرمت های کاملاً شناخته شده مثل وُرد یا ترجیحاً پی دی اف تغییر دهید.
- باز هم شاید عجیب باشد اما از استفاده از نام های خودکار مثل New Microsoft Office Word برای فایل رزومه ی خود اجتناب کنید.
در حالت کلی رزومه ها نوشته کاملا رسمی میباشند بنابراین تا حد امکان صریح روشن دقیق و بدون اغراق و بزرگنمایی بنویسید و سعی کنید فونت و سایز نوشته ها رسمی و اداری باشد. اطلاعات رزومه خود را به روز کنید رزومه ای که سه سال پیش آماده کرده بودید الان حتما نیاز به به روز شدن دارد.