شاید عجیب باشد که یک نوزاد کوچک چطور این قدر می تواند مشکلات بزرگی را هنگام حمام ایجاد کند. ولی تقریباً تمام والدین اتفاق نظر دارند که یکی از چالش های چند ماهه اول به دنیا آمدن نوزاد، شست و شوی او است. یک وان حمام نوزاد می تواند این کار را تا حد زیادی برای شما آسان کند و شاید وقت آن رسیده باشد که هنگام خرید سیسمونی کودکتان، خرید وان حمام کودک را هم حتماً در برنامه و لیست خودتان بگذارید. در ماه های اول دنیا آمدن نوزاد، تا حدود ۶ ماهگی، می توانید از وان های مخصوص نوزاد استفاده کنید و شاید احساس نیاز بیشتری به آن ها پیدا کنید. بعد از ۶ ماهگی نوزاد به اندازه کافی رشد می کند که شست وشو او کمی آسان تر شود و همکاری بیشتری کند. این وان ها کوچک و خیلی مناسب هستند و باعث می شوند نوزاد احساس بدی هنگام حمام کردن نداشته باشد. در واقع عموماً حمام کردن در وان نوزاد برای آن ها نوعی بازی و تفریح است و از این کار لذت هم می برند.
البته خرید وان حمام نوزاد شاید کار سختی به نظر نرسد. به راحتی می توان وارد یک فروشگاه فیزیکی و یا اینترنتی خرید سیسمونی شد، وان های مختلف را نگاه و یکی را انتخاب کرد. اما اختلاف قیمت زیادی که بین انواع مختلف وان است بی دلیل نیستند. به هرحال، سوال هایی که هنگام خرید وان نوزاد باید از خود بپرسید این است که، آیا این ویژگی را احتیاج خواهم داشت؟ این وان اندازه ی کودک من است؟ حقله ی وان نوزاد چیست؟ برای این که خرید وان حمام کودک برایتان آسان تر شود، به توصیه هایی که در ادامه آورده ایم توجه کنید.
انواع وان حمام نوزاد
وان استاندارد
این وان ها عموماً پلاستیکی هستند. بعضی از انواع آن ها کوچک تر و مخصوص سینک های ظرفشویی ساخته شده اند و داخل سینک قرار می گیرند و مناسب نوزادان کوچک هستند.خیلی از این وان های حمام نوزاد به نوعی طراحی و ساخته شده اند که نوزاد در آن ها همیشه حالتی ایستاده داشته باشد.بعضی از این وان ها بخشی شبیه به کمربند ایمنی دارند که نوزاد را صاف سر جایش نگه دارد. وقتی نوزاد شما به حدی بزرگ شد که خودش می تواند صاف سرجایش بنشیند، وقت آن است که از وان های پلاستیکی کودک استفاده کنید که درون وان های بزرگسالان نصب می شوند.
وان کودک قابل تغییر سایز
این وان ها جوری طراحی شده اند که برای راحتی نوزاد شما کوچک یا بزرگ شوند! این وان ها قابل تنظیم هستند و می توانید از آن ها در سنین مختلف فرزندتان استفاده کنید.
وان کودک انعطاف پذیر و تاشو
اگر مشکل فضا برای نگهداری وان دارید، این مدل برای شما مناسب است. این مدل وان نوزاد «تاشو» است تا جای کمتری بگیرد. هنگام خرید و استفاده از این مدل وان نوزاد دقت کنید که چکه نکنند. به این مدل، وان تاشونده هم گفته می شود.
وان نوزاد بادی
این مدل وان ها هم برای صرفه جویی در فضا و همچنین برای مسافرت مناسب هستند. ضعف این مدل آن است که قبل از هر استفاده باید آن را باد کنید؛ کاری که شاید آنقدر که به نظر می رسد آسان نباشد!
وان نوزاد لوکس
این مدل از وان ها امکانات و قابلیت های زیادی دارند. بسته به برند ای که خریداری می کنید و هزینه ای که پرداخت می کنید، این امکانات متفاوت خواهند بود.برای مثال خیلی از آن ها چند تکه اسباب بازی داخل خود دارند، برخی هم موتور آب، دوش آب، ماساژور و … دارند. وان های لوکس عموماً سنگین تر هستند، نیاز به برق یا باتری دارند، و البته اینکه گران تر هم هستند!
وان کودک پایه دار
این مدل وان بیشتر از اینکه برای نوزاد و کودک شما راحت باشد، مناسب خودتان است! همانطور که از نامشان هم پیداست.این مدل وان ها پایه های قابل تنظیم دارند تا دیگر برای شست وشو و حمام کردن کودکتان نیاز به خم شدن و یا نشستن نداشته باشید. البته قیمت این مدل وان کمی گران است.
وان حمام ایستاده نوزاد
با استفاده از قاب های محکم این نوع وان، می توانید نوزادتان را تا ارتفاع قد خودتان بالا بیاورید و بدون خم شدن به روی وان، نوزادتان را بشویید.
وان حمام سبدی
این نوع وان، بیشتر شبیه یک سبد است و از جنس پلاستیک تولید شده و به گونه ای است که کودک تان را باید به صورت نشسته درون آن قرار دهید. این نوع وان مناسب نوزادان تازه متولد شده نیست و فقط برای کودکانی که می توانند بنشینند، طراحی شده است.
وان حمام قابل تبدیل نوزاد
این نوع وان حمام را می توانید با بزرگ شدن کودک تان تغییر داده و سایز آن را بزرگتر کنید. این وان کاملا قابلیت تنظیم با وضعیت نوزاد را دارد و می توانید از آن در تمام مراحل نوزادی کودک تان استفاده کنید.