عوارض و موارد مصرف اناستروزول

  چهارشنبه، 23 مهر 1399   زمان مطالعه 3 دقیقه
عوارض و موارد مصرف اناستروزول
اناستروزول (Anastrozole) با نام تجاری آریمیدکس در درمان سرطان پستان پیشرفته و به صورت درمان کمکی در مراحل اولیه سرطان پستان و در زنان یائسه با دوز یک میلی گرم در روز به صورت خوراکی تجویز می شود.

اناستروزول (Anastrozole) با نام تجاری آریمیدکس در درمان سرطان پستان پیشرفته و به صورت درمان کمکی در مراحل اولیه سرطان پستان و در زنان یائسه با دوز یک میلی گرم در روز به صورت خوراکی تجویز می شود. در بیماران مبتلا به بیماری های فاقد گیرنده استروژنی پاسخ درمانی غیر متحمل است. درمان کمکی می تواند تا 5 سال تداوم یابد اگر چه طول مدت درمانی بهینه غیر مشخص است.

عوارض جانبی اناستروزول

آرتریت روماتوئید , افسردگی , درد , کچلی , سردرد , سرفه , تهوع , درد سینه , استفراغ , خستگی مفرط , گرگرفتگی , خارش , راش پوستی , خونریزی واژینال , کاتاراکت , آرترالژی , فارنژیت , کمردرد , خشکی واژن , درد پهلو , استئوپورزیس , حوادث قلبی-عروقی

شایع ترین عارضه جانبی حاصل اختلالات گوارشی است از جمله بی اشتهایی و حالت تهوع و استفراغ و اسهال، گر گرفتگی، سر گیجه، خواب آلودگی، سردرد و راش های پوستی. از دیگر عوارض جانبی می توان به نازک شدن موها، خشکی واژن و خونریزی، ادم، تنگی نفس، درد عضلانی و درد مفاصل، شکستگی های استخوانی، تب، افزایش وزن، لوکوپنی و سندرم شبه آنفولانزا اشاره کرد. در بعضی بیماران اختلال در مقادیر آنزیم های کبدی، ترومبوآمبولی و افزایش کلسترول تام دیده شده است. موارد بسیار نادری از سندرم استیون- جانسون مشاهده شده است. مصرف این دارو در زنان غیر یائسه (به ویژه در افراد حامله) ممنوع است.

هشدارها

یک سری از موارد هشدار مربوط به این در رابطه با اثرات جانبی می باشد
کاهش تراکم استخوانی در نتیجه کاهش سطح هورمون از مواردی است که به خصوص در خانم های یائسه و دارای استئوپروز مورد توجه قرار می گیرد و باعث کاهش تراکم استخوان های لگن و دنده میشود و خطر شکستگی را افزایش می دهد ، اصلاح سبک زندگی استفاده روزانه از کلسیم و ویتامین دی می تواند خطرات شکستگی را تا حدودی کاهش دهد.
افزایش کلسترول:در بیماران هایپرلیپیدیما باید مورد بررسی قرار بگیرد و به صورت دوره ای آزمایشات مربوطه انجام شود
واکنش های حساسیتی : آنژیوادم ، راش پوستی و آنافیلاکسی از واکنش های حساسیتی با این دارو است.
ملاحضات مربوط به تاریخچه بیماری های مزمن
برای مثال سیروز کبدی و سابقه ایسکمی قلبی ریسک عود بیماری با این دارو افزایش می یابد.
نکته قابل توجه در رابطه با این اناستروزول ممنوعیت استفاده از آن به عنوان درمان تک دارویی در خانم هایی است که در سن قاعدگی قرار دارند.

تصویر

نكات احتياطي مهم در مصرف دارو:

اگر به دردها و امراض زير مبتلا هستيد، بهتر است قبل از مصرف اين دارو، پزشك معالج خود، يا پزشك داروساز را در جريان قرار دهيد.
اگر مشكلات كليوي يا كبدي داريد.
اگر نسبت به اين دارو حساسيت داريد.
اگر داروهاي ديگري مصرف مي كنيد.
مصرف دارو براي زنان حامله: غير مجاز
مصرف دارو براي زنان شيرده: غير مجاز
مصرف دارو براي بچه ها و كودكان: غير مجاز
مصرف در افراد بالاي 60 سال: چون اين دارو مي تواند موجب خواب آلودگي گردد، لذا كليه رانندگان و افرادي كه كارهاي مخاطره آميز دارند، بايد هنگام مصرف دارو، از فعاليت هاي مربوطه دست بكشند.

نکات قابل توصیه

مصرف این دارو با معده پرو خلی تفاوتی ندارد.
یک سری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می روند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض می بایست به پزشک اطلاع داده شود:
• احساس مریضی، کاهش اشتها، احساس ضعف، خواب، سردرد، اسهال، راش پوستی، گرگرفتگی، درد مفاصل، خشکی واژن یا خون ریزی، نازک شدن مو، سندرم تونل کارپال
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می کنید به خاطر استفاده از داروی آناستروزول می باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

نحوه نگه داری داروی اناستروزول

  • تمامی داروها را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
  • دارو را در جای خنک، خشک و دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها