اسپارفلوکساسین (sparfloxacin) آنتی بیوتیکی از کلاس داروهای موسوم به فلوروکینولون ها است که برای درمان عفونت های باکتریایی استفاده می شود. عفونت باکتریایی حاصل تکثیر باکتریهای بیماریزا در هر نقطه از بدن هستند. عفونت باکتریایی وقتی رخ می دهد که سویه قدرتمندی از باکتریها وارد جریان خون شوند و عفونت حاصل آنها در خون عفونت باکتریایی یا باکتریمی (معمولاً به عنوان مسمومیت خون شناخته می شود) نامیده می شود. این نوع از عفونت می تواند جدی باشد، اما معمولاً توسط آنتی بیوتیک ها با موفقیت درمان می شود.
عوارض جانبی اسپارفلوکساسین
بیشتر رایج
تاول
خارش
قرمزی پوست
احساس سوزش پوست
راش پوستی
تورم پوست
نادر
کرامپ یا درد شکم یا معده (شدید)
تندرنس شکم
اسهال (آبکی و شدید)، که ممکن است خون در ان نیز باشد.
تب
درد، التهاب یا تورم در شانه ها یا دست ها
عوارض مصرف اسپارفلوکساسین
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضه ای بروز نمی دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف این دارو، از بین می روند. در صورت بروز مستمر هر یک از عوارض می بایست به پزشک اطلاع داده شود:
- ضربان قلب نامنظم
- درد قفسه سینه، احساس ناراحتی در قفسه سینه، تنگی نفس و تورم پاها
- سرگیجه شدید
- تشنج
- سردرگمی یا توهم
- آسیب کبدی (زرد شدن پوست یا چشم ها ، تهوع ، دل درد، خونریزی غیر معمول یا کبودی، خستگی شدید)
- درد ماهیچه یا مفاصل
- حساسیت به نور آفتاب
نکته مهم: در برخی از افراد ، اسپارفلوکساسین عوارض جانبی نادر اما جدی را ایجاد می کند ، اگر هر یک از عوارض زیر در شما به وجود آمد ، در اسرع وقت با پزشک خود مشورت کنید:
- واکنش های آلرژیک ، مانند تورم اطراف چهره و دهان، بثورات پوستی و یا هر مشکل تنفسی
- درد یا تورم در مفاصل
- اختلال فکری در مورد آسیب رساندن به خودتان
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می کنید به خاطر استفاده از داروی اسپارفلوکساسین می باشد، با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض مصرف بیش از حد اسپارفلوکساسین
اسپارفلوکساسین را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
شرایط نگهداری از داروی اسپارفلوکساسین
- دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.

هشدارها
1-در مصرف اسپارفلوكساسین در كودكان تا 18 سالگی احتیاط لازم است زیرا نشان داده شده است كه داروهای مشابه باعث ایجاد مشکلات رشد استخوان در حیوانات جوان می شوند. با این وجود، در صورت عدم استفاده از داروهای دیگر، پزشك شما ممكن است استفاده از اسپارفلوكساسین را انتخاب كند.
2-برخی از افرادی که اسپارفلوکساسین مصرف می کنند نسبت به حالت عادی ممکن است نسبت به نور خورشید حساس تر شوند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید، حتی برای مدت زمان کوتاه، ممکن است باعث آفتاب سوختگی شدید شود. راش پوستی، قرمزی، خارش یا تغییر رنگ یا تغییر دید شود. با شروع مصرف اسپارفلوکساسین:
-در صورت امکان، در صورت مصرف اسپارفلوکساسین و به مدت 5 روز بعد از قطع مصرف اسپارفلوکساسین، از نور مستقیم آفتاب به خصوص بین ساعات 10:00 صبح و 3 بعد از ظهر خودداری کنید.
-لباسهای محافظتی از جمله کلاه و عینک آفتابی بپوشید.
-از محصول ضد آفتاب استفاده کنید که حداقل 15 درصد فاکتور محافظت از پوست (SPF) داشته باشد. برخی از بیماران ممکن است به محصولی با SPF بالاتر نیاز داشته باشند، به خصوص اگر دارای چهره ای مناسب باشند. با این حال، پوشیدن یک محصول بلوک کننده نور خورشید در هنگام مصرف اسپارفلوکساسین مانع از واکنش در برابر نور خورشید نخواهد شد. اگر در این باره سؤالی دارید، با متخصص بهداشت خود مشورت کنید.
3-اسپارفلوکساسین به ندرت ممکن است باعث التهاب یا حتی پاره شدن تاندون (بندی که عضلات را به استخوانها می چسباند) باشد. اگر بعد از تمرین دچار درد ناگهانی در تاندون شدید (به عنوان مثال در مچ پا، پشت زانو یا پا، شانه، آرنج یا مچ دست)، مصرف اسپارفلوکساسین را متوقف کرده و به پزشک خود مراجعه کنید. استراحت کنید و ورزش نکنید تا زمانی که پزشک اطمینان پیدا کند که تاندون جراحت پیدا نکرده یا پاره نشده است.
4-اسپارفلوکساسین در بیمارانی که سابقه واکنشهای ازدیاد حساسیت به نور دارند، منع مصرف دارد.