به طور معمول درمان بیماری هوچکین به مرحله (stage) بیماری بستگی دارد. گزینه های اصلی درمان، شیمی درمانی و پرتودرمانی هستند. پرتودرمانی از پرتوهای پرانرژی برای تخریب سلول های سرطانی استفاده می کند. شیمی درمانی شامل استفاده از داروهایی است که می تواند سلول های سرطانی را از بین ببرد. داروهای شیمی درمانی بسته به نوع داروی خاص ممکن است به صورت خوراکی تجویز شوند، یا از طریق ورید تزریق شوند. در مراحل اولیه، شاید پرتودرمانی به تنهایی برای درمان لنفوم هوچکین کافی باشد. ولی در مراحل پیشرفته، ممکن است داروهای درمانی هدفمند، به رژیم شیمی درمانی شما اضافه شوند. در صورت عدم پاسخ به شیمی درمانی یا پرتودرمانی، ایمونوتراپی یا پیوند سلول بنیادی نیز به کار می رود.
موارد مصرف داروی داکاربازین
- درمان ملانوم بدخیم و لنفوهای هوچکینی
- درمان سارکوم های بافت نرم
- فئوکروموسیتوم و کارسینوم مدولاری تیروئید
عوارض مصرف داروی داکاربازین
حالت تهوع، استفراغ و کاهش اشتها می توانند از عوارض این دارو باشند. استفراغ ممکن است تا 12 ساعت طول بکشد. در برخی موارد، پزشک ممکن است برای جلوگیری یا تسکین حالت تهوع و استفراغ دارو تجویز کند. خوردن وعده غذایی کوچک یا 4 تا 6 ساعت نخوردن غذا و محدود کردن فعالیت منجر به کاهش برخی از این اثرات می شود. این علائم معمولاً پس از 1 تا 2 روز کاهش می یابد. همچنین اسهال، علائم شبیه آنفولانزا (به عنوان مثال، ناراحتی، ناراحتی، بدن درد، سردرد)، تاری دید، یا گرگرفتگی / بی حسی / مورمور شدن صورت نیز می تواند از عوارض این دارو باشند. در صورت ماندگاری یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، سریعاً به پزشک یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
از عوارض دیگر این دارو ریزش مو است که بعد از پایان و قطع دوره درمان، مو به رشد طبیعی خود برمی گردد. به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند. در زمان تزریق اگر دارو از داخل ورید به داخل بافت زیر پوست نشت کند، ممکن است باعث آسیب جدی به بافت وارد کند. در صورت احساس درد، سوزش، قرمزی یا تورم در محل تزریق بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید. در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله: زخم های دهان، گیجی، تشنج را بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید. واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش/ تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید. موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
سخن آخر
متاسفانه بیماری سرطان در قرنی که زندگی می کنیم بسیار شایع است و افراد زیادی سالانه جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست می دهند. اما خوشبختانه در طول این سال ها روش شیمی درمانی و استفاده از داروهای شیمی درمانی، به درمان بخشی از بیماران سرطانی کمک کرده است. شیمی درمانی یا Chemotherapy یک روش درمانی نوین است که طی سال های اخیر و با استفاده از یکسری داروها برای درمان بیماری سرطان استفاده می شود.