قرص ویسول 5 یا سولیفناسین برای درمان مثانه بیش فعال استفاده می شود. ویسول پنج ، با شل کردن عضلات مثانه، قابلیت کنترل ادرار را بهبود بخشیده و به کاهش نشت ادرار (چکه کردن)، نیاز فوری به دفع ادرار و دفعات رفتن به توالت کمک می کند این دارو به دسته ای از دارو ها تعلق دارد که به عنوان ضد اسپاسم شناخته می شوند.
قرص ویسول معمولا به صورت یک بار در روز مصرف شده و مصرف آن باید به همراه یک لیوان پر از مایعات باشد. از آنجایی که پودر موجود در قرص، طعم بسیار تلخی دارد، این دارو باید به طور کامل بلعیده شود. سولیفناسین را باید به صورت منظم و بر اساس نسخه پزشک متخصص مصرف کرد تا بیشترین مزایای آن بدست آید.
عوارض جانبی قرص ویسول
با مصرف این دارو عوارضی مانند خشکی دهان، یبوست، خواب آلودگی، درد معده، تاری دید، خشکی چشم، سردرد، خستگی یا ضعف غیرعادی می توانند بروز دهند. در صورت مداوم بودن یا بدتر شدن هر کدام از عوارض جانبی زیر باید فورا به پزشک مراجعه کرد.
جهت رهایی از خشکی دهان می توان از مواردی مانند مکیدن آب نبات های سفت (بدون شکر) یا قطعات یخ، جویدن آدامس و یا نوشیدن آب استفاده کرد.
جهت پیشگیری از یبوست، فرد باید رژیمی با فیبر کافی مصرف کرده، مقادیر زیادی آب نوشیده و ورزش کند. در صورتی که فرد در اثر مصرف این دارو به یبوست دچار شود، باید از داروهای ملین استفاده کند.
در صورت داشتن هر گونه عوارض جانبی جدی از جمله موارد زیر باید فورا به پزشک اطلاع داده شود:
- درد شدید شکم یا معده
- یبوست به مدت 3 روز یا بیشتر
- مشکل در ادرار
- علائم عفونت کلیه (مانند تب، ادرار خونی یا صورتی و همچنین درد، تکرر و سوزش ادرار)
- تغییرات خلقی یا روانی مانند گیجی و توهم
علاوه بر موارد بالا ممکن است فرد دچار علائم دیگری نیز شود از جمله:
– قرمزی، تورم و درد چشم
– تغییرات بینایی مانند دیدن رنگین کمان در اطراف چراغ ها در شب
بروز یک واکنش حساسیتی بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت تجربه هر گونه علامت یک واکنش حساسیتی مانند: خارش یا تورم مخصوصا در صورت، زبان و گلو، گیجی شدید و مشکل در تنفس به پزشک مراجعه کنید.
مصرف قرص ویسول در زمان بارداری و شیردهی
بارداری: مطالعات کافی و به خوبی کنترل شده در زنان باردار انجام نشده است. مطالعات انجام شده در حیوانات نشان داده است که مصرف این دارو می تواند باعث عوارض جانبی در جنین گردد. لذا مصرف این دارو در طی دوران بارداری باید تحت نظر پزشک معالج و با احتیاط انجام گیرد.
شیردهی: تاکنون مشخص نشده که این دارو در شیر انسان ترشح شود. با توجه به ترشح بسیاری از داروها در شیر مادر، مصرف آن در دوران شیردهی توصیه نمی گردد.
موارد احتیاط:
۱- این دارو ممکن است در برخی بیماران باعث مشکلات بینایی گردد. لذا ضمن درمان از رانندگی و کار با وسایلی که نیاز به دید کافی دارد، خودداری نمایید.
۲- در طی تمرینات ورزشی و یا قرار گرفتن در هوای بسیار گرم احتیاط نمایید. هوای بسیار گرم ممکن است باعث گرمازدگی شود.
۳- این دارو ممکن است باعث یبوست شود. در صورت درد شدید معده و یا بروز یبوست به مدت بیشتر از 3 روز با پزشک خود مشورت نمایید.
۴- این دارو ممکن است باعث خشکی دهان شود. به منظور تسکین موقتی خشکی دهان از آب نبات و یا آدامس بدون قند، ذوب تکه های یخ در دهان و یا از جانشین های بزاق استفاده نمایید. در صورت تداوم خشکی دهان به مدت بیشتر از 2 هفته با پزشک و یا دندانپزشک خود مشورت نمایید.