موارد مصرف و فواید قطره چشم Hye
مناسب برای احساس جسم خارجی در چشم
بهبود خشکی و سوزش چشم
تحریکات ملتحمه
هیالورونات دارای خواص شبه موکوس، چسبندگی به مخاط و ویسکوالاستیک می باشد که می تواند باعث ثبات بیشتر پرده اشکی و آرامش بیشتر سطح ملتحمه گردد.
قطره چشم های یکی از قطره های مورد استفاده جهت استریل چشم است که این دارو به شکل مایع مصرف می شود. معمولاً این داروها به صورت مایع تولید است که در صورت نیاز به داخل چشم یا گوش ریخته می شوند. چون این داروها به صورت موضعی مصرف می شوند اثرات سیستمیک کمتری دارند.
معمولا ظروف این داروها خود قطره چکان دارند. قطره چشم ، شکل مایع دارویی استریل به صورت حلال یا سوسپانسیون است که برای معالجه بیماری های چشم انسان یا حیوان استفاده می شود. ممکن است قطره چشم برای معالجه عفونت چشم ، آب سیاه ، حساسیت چشم و چشم خشک مصرف شود.
قطره چشی می توانند در درمان بیماری ها یا رفع ناراحتی های چشمی بسیار مفید باشند. اما مهم است که به یاد داشته باشید که تمامی داروها می توانند عوارض جانبی داشته باشند. داروها، بیماری ها را درمان می کنند، اما می توانند گاهی اوقات مشکل ایجاد کنند.
بسیاری از بیماری های چشمی را می توان با قطره چشم درمان کرد. اغلب اثر داروها در چشم باقی می ماند و فقط مقدار کمی از آن به سایر نقاط بدن می رسد. بنابراین خطر کمی نسبت به داروهای خوراکی در ایجاد عوارض جانبی دارند.بعضی از عوارض قطره چشم ، موضعی هستند بدین معنی که روی چشم اثر می کنند، ولی در تمامی بدن اثری ندارند.
هشدارهایی پیرامون مصرف خودسرانه قطره چشم
در موراد آلرژی های شدید چشمی و یا آلرژی های طولانی مدت، حتما به چشم پزشک مراجعه کنید.
از مصرف خودسرانه این داروها (بتامتازون – دگزامتازون – پردنیزولون) جدا پرهیز کنید. بتامتازون و دگزامتازون قطره هایی با ترکیبات کورتونی هستند که در صورت استفاده طولانی مدت باعث گلوکوم ، آب سیاه ، افزایش فشار چشم و تخریب عصب بینایی می شوند.
به هیچ وجه از قطره های آنتی هیستامین و دکنونژستانت نظیر قطره نفازولین + آنتازولین بیش از ۲-۱ هفته به صورت متوالی استفاده نکنید، زیرا مصرف طولانی مدت این قطره ها خود می تواند باعث تحریک و قرمزی چشم شود و حتی ممکن است در اثر عدم مصرف قطره، چشم شدیدا قرمز شود.
مصرف طولانی مدت قطره ی نفازولین، می تواند باعث تحریک و قرمزی چشم شود. به علاوه پس از چند روز مصرف مداوم، چشم اصطلاحا به این قطره ها عادت می کند و قطره بی اثر می شود و حتی ممکن است در اثر عدم مصرف قطره چشم شدیدا قرمز شود. بنابراین به هیچ وجه نباید این قطره ها را بیش از یکی دو هفته به صورت متوالی استفاده کرد
افرادی که با جوشکاری سروکار دارند و بدون تجویز پزشک برای تسکین درد چشم از قطره های تتراکایین استفاده می کنند، بیشتر در معرض خطر سوراخ شدن قرنیه چشم قرار دارند. کدر شدن ، سوراخ شدن سطح قرنیه و کوری از جمله عوارض مصرف خودسرانه قطره تتراکایین است.