اگر موارد زیر را مشاهده کردید به پزشک خود اطلاع دهید :
تورم در مچ پا و یا پای ، درد در ساق پا
درد یا سوزش هنگام ادرار
فشار بالا و خطرناک خون ، سردرد شدید، تاری دید، تپش در گردن یا گوش ، خون دماغ، اضطراب، درد شدید قفسه سینه، تنگی نفس
قند خون بالا ، افزایش تشنگی، افزایش ادرار، گرسنگی، خشکی دهان، بوی نفس میوه ای، خواب آلودگی، خشکی پوست، تاری دید، کاهش وزن
مشکلات کبدی، تهوع، درد بالای معده، خارش، احساس خستگی، از دست دادن اشتها، ادرار تیره، مدفوع سفالی رنگ، یرقان (زردی پوست و چشم).
پتاسیم کم در بدن، سردرگمی، ضربان قلب ناهموار، تشنگی شدید، افزایش ادرار، ناراحتی پا، ضعف عضلانی و یا احساس لنگی
نشانه هایی از کم کاری هورمون غده آدرنال، بدتر شدن خستگی و یا ضعف عضلانی، احساس سرگیجه، تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، اسهال و کاهش وزن
عوارض جانبی شایع این دارو شامل :
استفراغ، اسهال، دردناک و یا ادرار کردن سخت
ورم
احساس ضعف، احساس گرمای بیش از حد
درد مفاصل یا تورم
کبودی
سرفه، احساس تنگی نفس
نکاتی که قبل از مصرف زیتیگا باید در نظر گرفته شود
بعضی داروها را نمی توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد. بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی آبیراترون ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
- اگر دچار فشار خون بالا، و یا کاهش عنصر پتاسیم در خونتان هستید.
- اگر دچار مشکلات قلبی و عروقی هستید.
- اگر هر نوع مشکل کبدی و یا کلیوی دارید.
- اگر در حال حاضر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمام داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
- اگر نسبت به داروی خاصی حساسیت و آلرژی داشته اید.
موارد مصرف و عوارض احتمالی قرص ابیراترون
هشدارها
- نارسایی آدرنوکورتیکال : داشتن عفونت همزمان با مصرف داروی ابیراترون, استرس یا قطع مصرف روزانه کورتیکواستروئیدها ممکن است باعث نارسایی آدرنوکورتیکال شود. در مصرف مداوم ابیراترون بایستی بیمار از جهت علائم این اختلال مدام تحت نظر باشد چراکه در مصرف مینرالوکورتیکوئیدها این علائم پوشانده می شود. گهگاه قبل یا حین یا حتی بعد از دوره های پر استرس نیاز به افزایش دوز کورتیکواستروئیدها وجود دارد.
- سمیت کبدی: مواردی از هپاتیت, نارسایی حاد کبدی و حتی مرگ گزارش شده است. معمولا طی 3 ماه اول درمان افزایش مشخص در آنزیم های کبدی ایجاد می کند و ممکن است نیاز به قطع دارو به صورت موقت یا دائم باشد. آنزیم های کبدی و بیلی روبین در 3 ماه ابتدایی درمان باید به صورت دوره ای هر دو هفته و بعد از آن ماهانه کنترل شود. افزایش بیش از 20 برابری آنزیم های کبدی یا 10 برابری بیلی روبین نشان دهنده سمیت کبدی است و ادامه درمان بی خطر نخواهد بود.
- در بیماران مبتلا به اختلالات شدید کبدی نباید استفاده شود و در اختلالات با شدت متوسط دوز دارو باید کاهش یابد.
- افزایش مینرالوکورتیکوئیدها: با مهار آلفا هیدروکسیلاز ممکن است افزایش مینرالوکورتیکوئیدها و علائم افزایش فشارخون, کاهش پتاسیم و احتباس آب و مایعات اتفاق بیفتد. بیمار باید حداقل به صورت ماهانه بررسی شود. مصرف همزمان با کورتیکواستروئیدها این عوارض را کاهش می دهد.
- قلبی عروقی: احتمال افزایش فشارخون, کاهش پتاسیم و احتباس آب و مایعات وجود دارد. بیمار بایستی تحت نظر باشد و در بیماران قلبی خصوصا نارسایی قلبی, سابقه انفارکتوس میوکارد اخیر یا آریتمی بطنی با احتیاط مصرف شود. بیمار باید حداقل ماهانه تحت بررسی فشارخون و الکترولیت ها باشد.
- تداخل با غذا و دارو : معمولا داروی ابیراترون تداخلات زیادی دارد و در مصرف همزمان با داروهای مهارکننده آنزیم سیتوکروم باید جانب احتیاط رعایت شود.