عوارض و موارد مصرف داروی منیزیم سولفات

  چهارشنبه، 23 فروردین 1402   زمان مطالعه 1 دقیقه
عوارض و موارد مصرف داروی منیزیم سولفات
منیزیم سولفات یک مکمل معدنی است که برای پیشگیری و درمان کمبود منیزیم خون استفاده می‌شود. در این مطلب عوارض و موارد مصرف داروی منیزیم سولفات بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

سولفات منیزیم (Magnesium sulfate) یک ترکیب شیمیایی معدنی سفید رنگ با فرمول شیمیایی MgSO4 است که متشکل از کاتیون Mg2+(20.19% جرمی) و آنیون2-(SO4) می باشد، این ماده در آب محلول است ولی در اتانول حل نمی‌شود. خواص و ویژگی های این ماده سبب به وجود آمدن کاربرده‌های گسترده ای برای آن گردیده است که شاید بتوان مهمترین آنها را استفاده از این ماده در پزشکی و داروسازی و همچنین کشاورزی برای تهیه کود شیمیایی دانست. به طور کلی، بدن انسان به مقدار مشخصی منیزیم نیاز دارد (حدود 400 میلی گرم در روز)، به همین دلیل MgSO4 برای کنترل سطح پایین منیزیم در خون مورد استفاده قرار می‌گیرد. در بعضی موارد برای درمان ناراحتی های معده هم استفاده می‌شود.

داروی منیزیم سولفات

موارد مصرف داروی منیزیم سولفات


  • هایپومنیزیمی

  • ملین

  • کنترل تشنج

  • رطوبت دهنده به بریدگی و زخم ها

  • کنترل تشنج ناشی از اکلامپسی و پراکلامپسی

  • درمان آریتمی ناشی از هایپومنیزیمی

عوارض مصرف داروی منیزیم سولفات


به یاد داشته باشید که پزشک پس از بررسی تمام مزایا و معایب این دارو، آن را برای شما تجویز کرده است و بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند عوارض جانبی جدی ندارند. فقط ممکن است ناراحتی معده و اسهال رخ دهد. مصرف این دارو همراه با غذا می‌تواند این عوارض را کاهش دهد، اما اگر هر کدام از این عوارض ادامه‌دار بود و یا تشدید شد فورا به پزشک اطلاع دهید. واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم یک واکنش آلرژیک جدی، مانند: بثورات پوستی، خارش یا تورم (به ویژه در صورت، زبان، گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی، فوراً به پزشک مراجعه کنید. این محتوا تمام عوارض جانبی احتمالی این دارو را پوشش نمی دهد، لذا اگر متوجه عوارض جانبی دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با پزشک خود تماس بگیرید.

سخن آخر

  • اگر یک نوبت از مصرف این دارو را فراموش کردید به محض یادآوری آنرا مصرف کنید. اما اگر زمان نوبت بعدی فرا رسیده، نوبت فراموش شده را نادیده بگیرید و مقدار نوبت بعدی را دو برابر نکنید.

  • اگر کسی با مصرف بیش از حد این دارو دچار بحران های پزشکی مانند غش، مشکل تنفسی و شرایط اورژانسی شد بلافاصله با مرکز 115 تماس بگیرید یا وی را به نزدیکترین مرکز درمانی انتقال دهید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها