گروت پلیمری
گروت ها را طوری طراحی می کنند که توان جذب نیروهای وارده و انتقال آن ها را به بخش زیرکار داشته باشند. ملات ها و گروت ها موجب تامین مقاومت های مطلوب و مطمئن و همچنین اتصال پایدار بین گروت و سازه می شوند. گروت باید قوام یافته و سیال باشد و در حالت عادی قابلیت جاری شدن داشته باشد و در حداقل زمان به مقاومت مطلوب دست پیدا کند. گروت نباید دچار جدا شدگی آب و سنگدانه از هم شود . همچنین نباید ته نشین شده و دچار جمع شدگی شود . در صورتیکه مخلوط گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شده و از مصالح سنگی موجود برای ساخت آن استفاده شود، دانه بندی مناسب در گروت بدست نخواهد آمد و ضمانت لازم برای تامین کیفیت مطلوب نیز وجود نخواهد داشت . شاید به همین دلیل است که معمولا از گروت مخلوط آماده برای گروت ریزی و گروت کاری استفاده می شود . این نوع گروت های مخلوط آماده تحت شرایط کنترل شده و فرموله شده و از پیش مخلوط شده در کارخانه بسته بندی می شوند. مخلوطهای گروت آماده جهت مصارف مختلفی چون، زیر صفحه ستونها، آنکربلتها، نصب ریل ماشین آلات، برینگ پلها، بلتها، ریلها، حایل ها و... کاربردی دارند. این گروتها به گونه ای طراحی شده اند که توان جذب نیروهای وارده و انتقال آنها به بخش زیرکار را داشته باشند. برای مثال در هنگام نصب انواع ماشین آلات نیروهای وراده از آنها توسط گروت یا ملات به فنداسیون بتنی منتقل می گردند. ملاتها و گروتها موجب حصول مقاومتهای مطلوب و مطمین و همچنین اتصال پایدار بین ملات و سازه ای که قرار است بر روی آن گروت یا ملات قرارگیرد از یکطرف و سطح زیرکار از طرف دیگ می گردند.
بطور کلی دو روش ملات ریزی در داخل حفرات در محل اتصال آنکرو وجود دارد که عبارتند از :
- گروت یا ملات خشک (Dry-pack Mortar) : در این روش ملات با استفاده از نیروی تراکمیTamping جایگذاری می شود.
- گروت یا ملات سیال (Flow Mortar) : بعلت روانی در هنگام ریختن، گروت یا ملات خود به خود جایگذاری می شود.
هرچند مصرف گروت یا ملاتهای نوع خشک بطور کاملاً رضایت بخشی در عمل در کارهای ساختمانی بکار برده می شود ولی این روش جایگذاری همیشه روش مناسبی نیست، به همین خاطر است که در عمل تمایل به استفاده از روش ملات سیال رو به افزونی دارد. روش ملات سیال در محلهایی که حفرات تقریباً بسته و مسدود و غیر قابل دسترسی بوده بیرون از آن، گروت کاری براحتی امکان پذیر نیست کاربرد فراوان دارد.
گروت پلیمری در واقع نوعی گروت سیمانی است که با مواد پلیمری مختلف اصلاح شده است. مواد تشکیل دهنده در این مدل، رزین پلیمری و مخلوط سیمان است که به تولید ماده ای بسیار قدرتمند و کاربردی می انجامد. این ماده از مخلوط سیمان دارای دانه بندی های ویژه با ماسه سیلیسی شکری است و همین امر سبب افزایش بسیار بالای مقاومت و روان کنندگی گروت پلیمری می شود.
ویژگی هایی که به آنها اشاره شد، باعث شده تا این ماده به یکی از پرکاربردترین انواع گروت در ساخت و ساز ها تبدیل شود و بتواند سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهد.
جزء مایع گروت پلیمری مخلوط سیمان با مقاومت بالا و دانه بندی ویژه با ماسه سیلیسی شکری، با بهترین خواص روان کنندگی است. در هنگام گروت ریزی مایع گروت پلیمری تنها کافیست دو جزء با هم مخلوط شود.
محاسبه ی حجم گروت به چه صورت است؟
برای گروت پلیمری حداقل ضخامت باید حدود 25 میلی متر و حداکثر آن حدود 80 میلی متر باشد. محاسبه و برآورد مقدار گروت مورد نیاز از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. به همین منظور شرکت مقاوم سازی افزیر با هدف تسهیل فرآیند محاسبه مقدار گروت مورد نیاز، ابزار محاسبه گر آنلاین زیر را طراحی نموده است که مقدار مورد نیاز گروت را متناسب با شرایط اجرایی پروژه شما پیشنهاد می دهد.
مزایای گروت پلیمری
- گروت پلیمری دارای مقاومت کششی و خمشی بالا است.
- گروت پلیمری دارای خاصیت آب بند کنندگی مطلوب است.
- گروت پلیمری دارای خاصیت مقاومت سایشی بالا است.
- گروت پلیمری دارای پیوند قوی با زیرسازی معدنی است.
- گروت پلیمری دارای مقاومت بالا در برابر اثر آب شور دریا است.
موارد کاربرد گروت پلیمری
- گروت پلیمری نیاز به پرایمر ندارد .
- گروت پلیمری دارای روانی عالی است .
- گروت پلیمری دارای کارآیی طولانی دارد .
- گروت پلیمری مقاومت های کششی ، خمشی و فشاری زیادی دارد .
- چسبندگی گروت پلیمری به بتن و فولاد بسیار عالی است .
- نصب و کسب مقاومت سریع با استفاده از گروت پلیمری
- مقاومت زیاد گروت پلیمری در برابر بارهای فعال و مواد شیمیایی
- گروت پلیمری فاقد جمع شدگی و قابل اجرا بر روی سطوح در معرض رطوبت