به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بعضی فیلترهای خودرو هوای ورودی به کابین و موتور را تمیز می کنند. برخی فیلترهای دیگر وظیفه تمیز کردن مایعات ورودی به موتور خودرو را دارند. شما می توانید فیلتر هوا را تمیز کنید، ولی همیشه باید فیلتر روغن را تعویض نمایید.
در حالی که همیشه توصیه می شود فیلترهای خودروی خود را با یک برنامه مشخص تعویض کنید، با تمیز کردن برخی از این فیلترها می توانید به افزایش طول عمر آن ها کمک نمایید. ولی در نهایت، تمام فیلترها باید تعویض شوند. زیرا تمیز کردن فیلترها همیشه کارایی و راندمان آن ها را کاهش می دهد. برای تعویض فیلتر، همیشه بهتر است به یک مکانیک ماهر مراجعه نمایید.
انواع فیلترهای خودرو
خودروها معمولا سه فیلتر هوا، روغن و سوخت دارند و همانطور که از نام آن مشخص است، این قطعه خودرویی وظیفه فیلتر کردن را دارد تا هوا، سوخت و روغن تمیز به خودرو برسد.
فیلتر هوا
فیلترهای هوا از مواد سلولزی، کتان و اسفنج ساخته شده است. این فیلتر در ورودی هوا به محفظه موتور قرار گرفته است تا هوای وارد شده به موتور را تمیز کند و اجازه ندهد که ذرات گرد و غبار وارد موتور شود. فیلترها باید در زمان های معینی تعویض شوند و این زمان با توجه به محیط جغرافیایی و بالا یا پایین بودن آلاینده های هوا متفاوت است و آلاینده ها روی عمر آنها تاثیر گذارند. هنگامی که فلیتر هوای خودرو دچار مشکل شود با علایمی که در ادامه می آید مشخص می شود، این علایم عبارتند از:
- روشن شدن چراغ چک خودرو
- پایین آمدن سرعت خودرو
- بالا رفتن مصرف سوخت
این علایم نشان دهنده کثیف بودن فیلتر هوا است و باید نسبت به تعویض و یا تمیز کردن آن اقدام کرد. همانطور که گفته شد زمان تعویض فیلتر هوا به موقعیت جغرافیایی که در آن رانندگی می کنید ارتباط دارد و از آنجایی که فیلتر هوا جزو قطعات مصرفی خودرو به شمار می رود بهتر است که هر ۵ هزار کیلومتر تعویض شود البته بهتر است که تا رسیدن به ۵ هزار کیلومتر این قطعه دوباره تمیز شود.
همچنین یک فیلتر هوای دیگر در کابین وجود دارد تا هوای وارد شده از فن به داخل کابین را تمیز کند. معیوب بودن فیلتر هوای کابین با علایم زیر همراه است؛
- بوی نامطبوع از دریچه های هوا وارد خودرو شود
- شنیده شدن صدای اضافه از فن خودرو
- جریان ورودی هوا از دریچه ها کاهش پیدا می کند
فیلتر های هوا قبل از تعویض قابلیت تمیز شدن دارند و می توان آن را دو یا سه بار تمیز کرد که این کار با پارچه نمناک و یا دستگاه مکش انجام می گیرد.
فیلتر روغن
جنس فیلتر روغن موتور به طور معمول از سلولز است. این فیلتر از ورود گرد و غبار، روغن فاسد و آلوده و ذرات فلزی به اجزای داخلی موتور جلوگیری می کند اگر فیلتر روغن به درستی کار نکند عملکرد اجزای موتور دچار اختلال می شود و ممکن است مانع از حرکت خودرو شود. اگر فیلتر روغن مشکل داشته باشد صداهای غیر عادی از موتور شنیده می شود. همچنین اگر فیلتر روغن معیوب باشد هنگامی که با گیج (میله اندازه گیری روغن ماشین) روغن را اندازه گیری می کنید در روغن دانه هایی مانند شن به رنگ سیاه و سفید دیده می شود. نشانه دیگری که از معیوب بودن این قطعه مهم خبر می دهد روشن شدن چراغ هشدار دهنده روغن است. بهتر است به جای تمیز کردن فیلتر روغن آن را تعویض کنید تا روغن بدون ناخالصی به موتور وارد شود. زمان تعویض این فیلتر به روغنی که استفاده می شود بستگی دارد؛ برای مثال زمانی که از روغن موتور ۵ هزار کیلومتری استفاده شود، فیلتر آن باید بعد از طی ۱۰ هزار کیلومتر تعویض شود و در صورتی که از روغن ۲۰ هزار کیلومتری استفاده شود با هر تعویض روغن فیلتر آن نیز باید تعویض شود.
فیلتر سوخت
هر نوع سوختی که وارد موتور خودرو می شود نیاز به عبور از فیلتر دارد تا ناخالصی های آن گرفته شود. اگر سوخت ناخالصی داشته باشد به موتور خودرو آسیب می زند. فیلترهای سوخت معمولا در لوله سوخت رسانی قرار دارند تا بتوانند عمل فیلترینگ را انجام دهند. معیوب بودن فیلتر سبب می شود که خودرو روشن نشود و یا در زمان رانندگی متوقف شود و شتاب آن نیز کم شود. فیلتر سوخت مانند فیلترهای دیگر خودرو نیست که زمان مشخصی برای تعویض داشته باشد. بهتر است با دیدن هر یک از این نشانه ها نسبت به تعویض فیلتر سوخت اقدام کرد.