به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، طبقه بندی و کلاس بندی خودرو ها، یکی از پر حاشیه ترین و پر بحث ترین اتفاقاتِ دنیای اتومبیل است. این موضوع تنها به دلیل فراوانی و گوناگونی خودروهای حالِ حاضر نیست. بلکه ریشه اصلی آن در تفاوت فرهنگ ها و انواعِ متفاوت معیار های دسته بندی در کشورهای مختلف است. مثلا در اروپا خودروها را با حروف انگلیسی و بر اساس میزان حجم موتور و غیره طبقه بندی می کنند. در صورتی که در آمریکا تنها با یک اصطلاح و نام، فعلِ کلاس بندی پایان می یابد.
در هر صورت، پیشاپیش خیالتان را راحت می کنیم که کلاس بندی ها هیچ وقت دقیق نبودند و نخواهند بود. در واقع کلاس بندی بر اساس کاربردها، حجم و فرم بدنه و گاهی حجم موتور انجام می شود. منتها تا دلتان بخواهد این معیار ها در شرایطِ مختلف دچار تناقض می شوند. در هر صورت آنچه در ادامه می خوانید، درباره کلاس های اسپورت بک، ۴ درب کوپه و شوتینگ بریک می باشد.
اسپورت بک
بیوک رگال جدید همانند آئودی A7 و پورشه پانامرا خودرویی اسپورت بک خوانده می شود. وجه اشتراک این خودروها چیست؟ همه ی آن ها به لطف خط سقف شیب دار و نمای عقب کوتاه پروفایل زیبایی دارند. البته همه ی خودروهای دارای این فرم را نمی توان اسپورت بک نامید زیرا خودروهای فست بک نیز نمایی مشابه دارند (فست بک نیز کوپه است و این گونه اوضاع پیچیده تر می شود). از سوی دیگر خودروهای اسپورت بک همانند خودروهای هاچبک دارای درب صندوق واقع در سقف هستند.
۴ درب کوپه
اما بسیاری از خودروهایی که خط سقف شیب دار دارند ۴ درب کوپه نیز نامیده می شوند و همین امر باعث گیج شدن بیشتر می شود. یک خودروی کوپه اصولاً دارای ۲ درب است اما مرسدس CLS و CLA علیرغم داشتن ۴ درب بازهم کوپه نامیده می شوند. تفاوت در اینجا به چگونگی باز شدن درب صندوق مربوط می شود که در خودروهای ۴ درب کوپه همانند خودروهای مرسوم بوده و بدین ترتیب شیشه عقب به همراه آن باز نمی شود.
به علاوه کوپه های ۴ درب دارای دیگر عناصر طراحی مشترک با کوپه های ۲ درب هستند که از آن جمله می توان به فریم های شیشه اشاره کرد. اکثر کوپه ها در واقع فریم شیشه ندارند. این امر باعث زیباتر شدن نمای آن ها می شود.
شوتینگ بریک
نهایتاً به این واژه می رسیم که در آمریکای شمالی چندان مرسوم نیست اما هنوز هم توسط برخی خودروسازان برای تحت تأثیر قرار دادن خریداران بکار می رود. خب در اروپا تاریخچه ای مربوط به این نوع خودروها وجود دارد. ظاهراً در قدیم شکارچیان انگلیسی اسباب و وسایل خود را در خودروهای ویژه ای حمل می کردند و این موضوع در خودروهای مدرن به عنوان شوتینگ بریک مطرح شده است.
بی شک این خودروها همیشه واگن هستند اگرچه که تعداد درب ها گاهی اوقات فرق می کند.
فراری محصول FF خود را که دارای ۲ درب است شوتینگ بریک می نامد درحالی که جگوار نیز نسخه ی واگن XF را شوتینگ بریک می نامد. مرسدس نیز نسخه واگن CLS را شوتینگ بریک می نامد.