برخی از خواص عرق آویشن شامل تسکین دردهای قاعدگی، رفع مشکل سوء هاضمه، تقویت توانایی بازشناختی، بهبود خواب، پیشگیری از عفونت ها، تقویت سیستم ایمنی، مراقبت از بدن در برابر بیماری های مزمن و درمان مشکلات تنفسی می شود. اگر عوارض جانبی عرق آویشن را مد نظر قرار دهیم، افرادی که به گیاهان خانواده نعناع، لمیاسه، حساسیت دارند باید از خوردن آن پرهیز کنند.همچنین، مصرف بیش از اندازه عرق آویشن می تواند باعث تهوع یا استفراغ، راش پوستی و کاهش ضربان قلب شود. به هر حال، زمانی که این عرق به میزان متعادل مصرف شود، خواصش از مضراتش بیشتر است.
خواص عرق آویشن
عرق آویشن یک عرق گیاهی است که خواص و فواید بی نظیری برای سلامتی دارد. از جمله خواص درمانی عرق آویشن می توان به مواردی ازجمله بیماری های مزمن، عفونت های تنفسی، چاقی، کشیدگی عضلات، دردهای قاعدگی، بی خوابی، بیماری آلزایمر، دمانس، ناراحتی معده و یبوست اشاره کرد. این خواص فوق العاده آویشن ناشی از وجود مقادیر بالای ویتامین C، ویتامین A، مس، آهن، منگنز، پتاسیم، فسفر، کارواکرول، پیریدوکسین و ترکیبات آنتی اکسیدانی متعدد در این عرق گیاهی است.
عرق آویشن برای درمان سرفه
یکی از خواص عرق آویشن تاثیر فدق العاده آن برای رفع و درمان سرفه است. عرق آویشن دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی است و با داشتن این خواص می تواند موجب کاهش سرفه و احتقان شود و علاوه بر این ها عرق آویشن می تواند به عوامل بیماری زای درونی نیز حمله کرده و باعث تسریع درمان می شود.
عرق آویشن برای تسکین درد های قاعدگی
عرق آویشن دارای خواص ضد اسپاسم است که این خاصیت بی نظیر ناشی از ترکیبات موجود در این عرق گیاهی است که برای تسکین دردهای قاعدگی مفید است. عرق آویشن می تواند درد و ناراحتی قاعدگی را کاهش داده و تسکین کند و همچنین عوارض قاعدگی مانند تغییرات خلق و خو را کاهش دهد.
عرق آویشن برای بهبود گوارش
عرق آویشن می تواند یک گزینه مناسب برای درمان مشکلات گوارشی ازجمله ناراحتی معده، تهوع، یبوست، نفخ یا درد باشد. عرق آویشن با داشتن خواص ضد التهابی، تسکین دهندگی طبیعی و خواص ضد باکتری خود می تواند به رفع و درمان نفخ شکم و سایر مشکلات معده کمک کند و گوارش را بهبود بخشد. عرق آویشن همچنین می تواند موجب بهبود حرکات روده شود.
عرق آویشن برای تقویت سیستم ایمنی
عرق آویشن دارای مقادیر بالایی از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که حضور این موارد در این عرق گیاهی، عرق آویشن را به یک گزینه مناسب بسیار عالی برای تقویت سیستم ایمنی تبدیل کرده است. عرق آویشن با تقویت سیستم ایمنی می تواند موجب کاهش سریع علائم سرماخوردگی و آنفولانزا شود. ویتامین C می تواند موجب تحریک تولید سلول های سفید خون شده و آنتی اکسیدان های قوی مانند تیمول و اپی ژنین می توانند با خنثی کردن رادیکال های آزاد تولید شده توسط بدن، استرس اکسیداتیو را کاهش دهند. عرق آویشن با خواص ضد باکتری و ضد عفونی کنندگی خود می تواند به رفع عفونت ها و عوامل بیماری زا کمک می کند.
عرق آویشن به عنوان آنتی اکسیدان
عرق آویشن حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند تیمول، لوتئولین و غیره است. عرق آویشن با داشت این مواد فعالی که در خود دارد در جلوگیری و تسکین بعضی از بیماری ها مانند سرگیجه، ام اس، زونا، هپاتیت، وزوز گوش و کاهش استرس اکسیداتیو در بدن نقش دارد.
عرق آویشن برای بارداری
در برخی روش های سنتی از عرق آویشن برای تحریک زایمان استفاده می شود اما باید توجه کنید که با توجه به وجود احتمال سقط جنین به دلیل قاعده آور بودن عرق آویشن نصرف شان در ماه های ابتدایی بهرداری توصیه نمی شود.
عرق آویشن برای بهبود فعالیت مغز
عرق آویشن می تواند به بهبود حافظه و تمرکز کمک کند و رسوب بتا آمیلوئید در مغز را کند کند. تیمول موجود در عرق آویشن می تواند موجب افزایش سطح امگا۳ در مغز شود که از این طریق موجب بالا رفتن توانایی بازشناختی شود و از مشکلات شناختی مربوط به افزایش سن جلوگیری کند.یکی از گیاهانی که ایرانی ها آشنایی خوبی با آن دارند، آویشن است. گیاه آویشن از زمان های گذشته در طب اسلامی و سنتی ایران مورد استفاده قرار گرفته است.خواص آویشن و عرق آن بسیار است که از آن در درمان بیماری ها و سلامت و زیبایی پوست و مو استفاده می شود.
عرق آویشن چه خواصی دارد؟
- مهم ترین فایده این عرق، خاصیت درمانی عفونت در تمامی قسمت های بدن است. از آنجا که خود گیاه آویشن خواص بسیاری مانند درمان آسم، سرفه های خشک و درمان عفونت دارد، عرق آن هم فواید بسیاری دارد.
- استفاده از عرق آویشن موجب تقویت بینایی می شود و می تواند معده را تقویت و باعث رفع باد معده و ضد نفخ باشد و به عنوان یک هضم کننده عمل کند.
- این عرق به دلیل خاصیت ضدعفونی کننده خود در برطرف کردن جوش های صورت و بدن مفید است و به همین دلیل در درمان قارچ ها و عفونت های روده نیز خاصیت دارد.
- درد نقرس و سیاتیک را کاهش می دهد و می تواند به مرور آن را درمان کند.
- این عرق در مقایسه با آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت های چرکین بسیار موثرتر است.
- گیاه آویشن و عرق آویشن قاعده آور بوده و در تسکین دردهای دوران قاعدگی بسیار موثر است و عوارض آن مانند عصبی شدن و تغییر خلق وخو را کاهش می دهد.
- باعث تقویت بینایی می شود.
- برای رفع ترشی معده موثر است.
- مصرف عرق گیاه آویشن از اختلالات مغزی جلوگیری می کند، به طوری که نوشیدن چند فنجان از آن در رفع اختلالات مغزی موثر است.
- دم کرده برگ آویشن برای شب ادراری کودکان مفید است.
- عرق آویشن در درمان عفونت ها و قارچ ها و عفونت های روده ای موثر است.
- این عرق به دلیل حبس اسانس فرار، تند و معطر است و تاثیر آن روی درمان گلودردهای چرکین، اگر هر یک ساعت یک بار غرغره شود بسیار سریع تر از پنی سیلین و آنتی بیوتیک ها است.
مضرات عرق آویشن
همیشه در مورد گیاهان و داروهای گیاهی، موارد منع مصرف وجود دارد. مصرف آویشن برای افراد آلرژیک منع مصرف دارد. همچنین زنان باردار، شیرده و کودکان نیز نباید از آویشن استفاده کنند.امروزه مصرف انواع عرقیات به صورت شربت های مفید جایگاه ویژه ای پیدا کرده اند به گونه ای که حتی اثرات دارویی آن ها به عنوان درمان انواع بیماری ها و ناراحتی ها استفاده می شود.اما زیاده روی در مصرف عرق آویشن باعث سرگیجه، اسهال و استفراغ می شود. در صورت بروز عوارض آویشن می توان از نعناع و دم کرده آن استفاده کرد.
طرز صحیح استفاده از آن بستگی به مزاج و بیماری فرد دارد و برای درمان برخی از بیماری ها یک فنجان قبل از غذا توصیه می شود. اما در هر صورت بهتر است پیش از استفاده از هر کدام از گیاهان دارویی به حکیم طب سنتی مراجعه کنید.